reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny, wasze maluchy tez maja tak malo miejsca? Moj lezy taki scisniety, nawet nie ma jak raczkami pomachac[emoji20]
Nie wiem czy moj gin mi szyjke mierzy. Bo usg przez brzuch bylo, potem cytologia i wymazy i sprawdzal mi tam cos palcami i naciskal na brzuch.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepsze. Maz pierwszy raz dzis ogladal malucha na usg. Lekarz pokazal jadno oczko, drugie bylo widac ale niedokladnie. Maz sie uparl zeby lekarz mu znalazl drugie oczko, bo sie bal ze maluch jest z jednym.
Pewnie lekarz bedzie jutro opowiadal kolegom jak szukal drugiego oczka.
No i maluch wazy 250g.
Ale nie wiem ile mierzy.
Ma tak duzy brzuszek ze nie wiedzialam ktora glowka, ktory brzuszek.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Strawbelka jak miałaś badanie palcami to szyjke sprawdzał. Ale do mierzenia to nie wiem czy ręcznie da się zbadać długość. Mi usg dopochwowo zawsze mierzył i mówił ile ma.

Jestem i ja po wizycie. Mały? Mial między nogami... pępowinę i nic nie bylo widać, więc nadal tylko przeczucia i domysły. Moze w czwartek na prenatalnych się pokaże. Serduszko biło 165 , waży. 350 gr i ma 16,5 cm. Szyjka ok. Mi zawsze mierzy usg dopochwowym. Dodatkowo bada tez ręcznie.
To dobre wiadomości, z mniej dobrych mam skierowanie do kardiologa, ciśnienie. 137/95 puls 124 powiedziala ze to juz tachykardia, pytala czy mam kołatania serca i w sumie zdarzają mi się. Dostałam receptę na Isoptin mam go brać juz do końca ciąży. Jesli chodzi o białko to przy dalszym spadku na jakimś etapie mój organizm zacznie je pobierać z płynu owodniowego, a wiadomo ze wtedy mniej bedzie go dla dziecka. Mam ryby przegryzać mięsem bo powiedziała, ze żadnym nabiałem tego nie nadrobię, a skoro juz mam obrzęki nóg w 19 tygodniu to ona nawet nie chce sobie wyobrażać co bede miala w 30...

reklama
No to Martka dieta mięsno - rybna Cię czeka.
Z ttym ciśnieniem to rzeczywiście nie za ciekawe masz.
Ważne ze z maluszkiem jest ok.
Myślę że jak bd brała leki na ciśnienie to się unormuje.

Do góry