reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Encorton to steryd. Poprosilam doktora o ten lek, bo mam zapalenie jelit a to choroba autoimunologiczna. Wypisal mi ostatnio dwa opakowania czyli jeszcze troche pobiore.
No jak czytalam o Twoim krwawieniu to podobnie u mnie wygladalo.
Strawbelka, wizyte mam dopiero 9.08 wiec juz wtedy zakoncze leki. No chyba, ze 25 na prenatalnych podpytam innego lekarza moze cos podpowie i uspokoi.

reklama
Encorton to steryd. Poprosilam doktora o ten lek, bo mam zapalenie jelit a to choroba autoimunologiczna. Wypisal mi ostatnio dwa opakowania czyli jeszcze troche pobiore.
Strawbelka, wizyte mam dopiero 9.08 wiec juz wtedy zakoncze leki. No chyba, ze 25 na prenatalnych podpytam innego lekarza moze cos podpowie i uspokoi.

Tak, jasne, że encorton to steryd, nie zauważyłam po prostu, że w kolejnym poście pisałaś o Encortonie :) A jak Twoje jelita na niego reagują? Jesteś na jakiejś diecie w związku z zapaleniem jelit? Ja mam Hashi - też autoagresja. Długo trwały u Ciebie te krwawienia? Nie wróciły już później?

Tez biore encorton. Ja mam na komorki nk, bo one mi juz 2 ciaze zabily.
A w jakiej dawce bierzesz?
Ja bralam 15, teraz stopniowo odstawiam i schodze z dawki.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam zadnych skutkow uboc nych encortonu, dostalam mala dawke 5 mg. Choruje na jelita juz 16 lat, musze uwazac na soki owocowe, napoje gazowane , ostre przyprawy.
Krwawienie mialam przez kilks godzin zanim przed dojechaniem na oddzial. Dostalam cyclonamine przeciw krwawieniu. Byl spokoj poki na obchodzie nie odstawili mi tych tabletek i powtorzylo sie krwawienie. Po tygodniu wypuscili mnie, wybralamopakowanie tego leku. Odstawilam nie bylo krwawienia tylko dwie noce bolal mnie brzuch i plecy.
Od wczoraj znowu mnie pobolewa brzuch jak przed okresem ale nie mam krwawienia.

Ja po stymulacji, nie wiem czy to naturalny czy sztuczny?
Estradiol badałam przed punkcją a progesteron dwa dni po pozytywnej becie. I tyle

reklama
Jestem... 2,5 h czekania...M mi usnal na poczekalni niecierpliwiec;) wszystko jest ok ale narazie nie wazyl i już nie mierzył ale powiedział że ponad 100 gram hehe.. Czasu nir było. M zadowolony ze widział bobasy. Miałam cytologie pobierana i badana ręcznie byłam wszy st ko ok. Z usg na szczęście szyjka się wydluzyla z 3,8 na 4,6 cm odetchnelam z ulga. Zrobił test na reakcję macicy i skurczy nie ma więc jest ok a kręgosłup boli bo pewnie przez moje krzywe wszystko :) więc jestem zadowolona i spokojniejsza :) następna wizyta 8 sierpnia a potem jakoś koło połowy zrobi polowkowe :) nad morze jechać może chyba się wybierzemy na 5 dni żeby chociaż tyle odpocząć bo m ma urlop do 25 lipca :) ciekawe jeszcze czy cos znajdziemy żeby wyjechać w niedzielę :) dobranoc dziewczyny słodkich snów dla was.i brzuszków :*

Do góry