reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lipiec bejbe :*
Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Nikaaa wytrwałości i siły :* już niedługo zobaczysz swojego malutkiego synka :* :)
Madzionga wytrzymaj jeszcze :* kciuki i buziaczki :*
TeQuila kciuki za dzidziusia :*
Jutro same dobre wieści!
LIPIEC

14: Tequila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14: Pisanka89- wizyta u gin prowadzącego ciążę
14: Truskawka89 - wizyta serduszkowa <3

15: wszystkozajete - wizyta serduszkowa <3
17:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
26: Ewelin86- wizyta u gin prowadzacego ciążę
27: Nikaaa - cc <3 synek
27: Tequila - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Sierpień
2: MartiniM - wizyta u endokrynologa
2: martka83- wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: martka83- badania prenatalne 2 trymestru
8: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!
Ale nas już dużo :)[/QUOTE]

reklama
Hej dziewczyny
Wszystkozajete kurcze ale bez sensu z tym szpitalem, w takiej małej ciazy raczej nie zatrzymuja, badanie usg jest tansze przeciez niz łozko na 3 dni, bo pewnie tyle Cie beda chcieli zatrzymac (dopiero za 3 dni pobytu pacjenta szpital dostaje zwrot kasy). Jak nie masz juz krawienia to po usg faktycznie sama sie wypisz, bo to bez sensu takie lezenie.

Hej dziewczyny
Wszystkozajete kurcze ale bez sensu z tym szpitalem, w takiej małej ciazy raczej nie zatrzymuja, badanie usg jest tansze przeciez niz łozko na 3 dni, bo pewnie tyle Cie beda chcieli zatrzymac (dopiero za 3 dni pobytu pacjenta szpital dostaje zwrot kasy). Jak nie masz juz krawienia to po usg faktycznie sama sie wypisz, bo to bez sensu takie lezenie.

Tak zrobię, plamienie się zmniejsza. Właśnie był obchód i później usg. Jak odbiorę wyniki badan które mi robili i ciąża nadal będzie żywa to się dziś ewakuuje. Heparynę i nospę mogę w domu brać jak do tej pory.. No i wiadomo komfort w domu nieporównywalny, choćby samego snu, w domu śpię po 10h, tu się pół nocy przewalałam i o 6 pobudka..

Tak zrobię, plamienie się zmniejsza. Właśnie był obchód i później usg. Jak odbiorę wyniki badan które mi robili i ciąża nadal będzie żywa to się dziś ewakuuje. Heparynę i nospę mogę w domu brać jak do tej pory.. No i wiadomo komfort w domu nieporównywalny, choćby samego snu, w domu śpię po 10h, tu się pół nocy przewalałam i o 6 pobudka..

Przerabiałam to w szej ciazy jak jezdziłam z pierdołami na IP (typu brązowa kropelka na wkładce, albo kłucie w brzuchu), pozniej sie wypisywałam na własne zyczenie, a jak było naprawde bardzo zle z ciaza, to nie chciałam jechac, ot kobieca logika :/

Hej dziewczyny może mi coś poradzicie bo już miałam jechać na IP w nocy. Wczoraj od popołudnia tak mnie boli krzyz a od 3 dni czuje właśnie takie.bol krzyża inny niż wcześniej teraz jest on ostrzejszy niż tak jak przed okresem. Jakby ktoś łamam mnie w pol. Nie mogłam zasnac wydawało mi się że bóle są cykliczne jak skurcze i dkatego miałam jechać na IP. Wzięłam.dwie nospy i paracetamol. Zaraz wezmę nospe znowu. Brzuch nie boli itd. Czytałam że w drugim trymestrze zaczynają się skurcze braxona hicsa i ze mozna czuć krzyz. Ale nie wiem.czy to.taki.bol i dosyć długo to trwało. Teraz wstalam poszłam.siku i na kiblu to samo jakby łamam mnie ktoś w pol prawie nie do wytrzymania. Boję się że szyjka się skraca. Dzisiaj wizyta się dowiem ale.boje się strasznie bo jedynie mocniej bolaly korzonki ;(

Hej dziewczyny może mi coś poradzicie bo już miałam jechać na IP w nocy. Wczoraj od popołudnia tak mnie boli krzyz a od 3 dni czuje właśnie takie.bol krzyża inny niż wcześniej teraz jest on ostrzejszy niż tak jak przed okresem. Jakby ktoś łamam mnie w pol. Nie mogłam zasnac wydawało mi się że bóle są cykliczne jak skurcze i dkatego miałam jechać na IP. Wzięłam.dwie nospy i paracetamol. Zaraz wezmę nospe znowu. Brzuch nie boli itd. Czytałam że w drugim trymestrze zaczynają się skurcze braxona hicsa i ze mozna czuć krzyz. Ale nie wiem.czy to.taki.bol i dosyć długo to trwało. Teraz wstalam poszłam.siku i na kiblu to samo jakby łamam mnie ktoś w pol prawie nie do wytrzymania. Boję się że szyjka się skraca. Dzisiaj wizyta się dowiem ale.boje się strasznie bo jedynie mocniej bolaly korzonki ;(

Pisanka a boli Cie tak po jakieś większej aktywności, czy nawet jak cały dzien nic nie robiłas to tez boli? Według mnie troszke za wczesnie na takie bole, mnie tez nieraz bolal dół pleców ale tylko po bardzo duzej aktywnosci, tzn po duzych zakupach, dzwiganiu lub sprzątaniu.

Pisanka ja nie pomoge bo tu sie nie znam:(
Mam pytanie ten detector to Ci odrazu pokazuje tetno???
Mi najpierw pokazuje 128, a potem szaleje i raz pokaze np78 a raz 238.
Nie wiem czy cos z moja dzidzia czy z detektorem.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisanka dobrze, że masz wizytę dziś - wypytaj lekarza.

Strawbelka podejrzewałbym detektor - to nie jest jednak medyczny, profesjonalny sprzęt.

wszystkozajęte i jak po usg????????
Strawbelka świetna ta historia z abażurem:)Popłakłam się ze śmiechu:)
Pisanka szkoda że lekarz nie dał Ci do siebie nru tel żebys po prostu się zapytała o te bóle krzyża,może z tego względu że nosisz podwójne szczęście:) to też jest podwójna siła bólu krzyża,potem Ci ból powinien minąć, ale wypytaj się lekarza koniecznie, no i dobrze że wzięłaś nospe.

reklama
Pisanka ja nie pomoge bo tu sie nie znam:(
Mam pytanie ten detector to Ci odrazu pokazuje tetno???
Mi najpierw pokazuje 128, a potem szaleje i raz pokaze np78 a raz 238.
Nie wiem czy cos z moja dzidzia czy z detektorem.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Detektor ma trzy programy jak nacisniesz pierwszy guzik z lewej masz w rogu 1.2 i 3. Program 1 jest najbardziej dokładny ale potrzebuje czasu to normalnie że pokazuje raz 50 raz 200 bo on czuje też twoje tętno które jest mocniejsze i zlicza je do kupy. Program 2 pokazuje średnia z 8 ostatnich uderzen serca a 3 pokazuje jak nacisniesz żarówkę / światełko to ten moment zatrzymania w którym zatrzymasz pokazuje tetno :) wiesz on po prostu zbiera z boków musisz poszukać lepszego miejsca gdzie wyraźniej bije :)

Do góry