reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

coleta to super ze dzidzia laskotala. A ja biore sie w garsc! Pomozecie? Podopingujecie? Na pewno odrzucam: slodycze, pieczywo, smazone, owoce i zobaczymy.

Misia coraz lepiej, nadal 3mam kciuki!

reklama
witam Mamusie w ten okropny dzien , znów śnieg i wszystko się topi, jest chlapa i ślisko na drogach..
Ja chcę już wiosny, słońca mi brakuje!!!

co do nacinania otoczki, to my mielismy i się udało ;-)

a jeżeli chodzi o pazurki w ciązy to nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań do ich zakładania, zarówno żel jak i akryl, a hybryda to też żel ;-)

A ja jednak @ dostalam.... No i czas zamowic wizyte do gina.

Co do wagi w ciazy, to juz pisalam z lolitka na ten temat,ze trzeba uwazac z jedzeniem.Nie chcialysmy was pouczac i wymadrzac sie,ale jedynie pomoc I dac dobra rade. Nie ma co jesc za dwoje,wystarczy dobrze sie odrzywiac,zdrowo , wyrzucic pewne produkty z jadlospisu...slodycze,gazowane,fastfoody,tluste i bedziecie cudownie wygladaly miesiac po porodzie :) Trzymam kciuki za was,dacie rade No i od czasu do czasu pozwolcie sobie na kawalek ciasta albo 2kostki czekolady ;) Mozna spelniac dwoje zachcianki,ale nie koniecznie w mega ilosciach ;)

Aisha - przykra sprawa - ale pomyśl że wszytsko co teraz robisz, robisz dla Maleństwa - to może łatwiej Ci przyjdzie zrezygnować z niektórych produktów. Może staraj się pić więcej (ja piję wodę z cytryną i świeżą miętą w dużych ilościach) to mniej się jeść chce...

Misia - super że czujesz się coraz lepiej - oby tak dalej :)))))) Trzymam za Ciebie mocno kciuki :)

Coleta - u mnie końcówka 18tc i przytyłam coś między 3,5 a 4kg. Więc myślę że póki co to niezły wynik - biorąc jeszcze pod uwagę że to bliźniaki :) No ale nie ma co - tak to już jest w ciąży że kg przybywa - później wszystkie zgubimy szybko zbędne kilogramy :))

Sznurki - u mnie też taka pogoda że nosa się nie chce z domu wystawiać...cały dzień śnieg z deszczem pada, wieje....brrrrr...Byle do wiosny :)

Czarnykot - szkoda że się nie udało w tym miesiącu....ale może w następnym? Bądź dobrej myśli - trzymam kciuki :)

A ja żeby poczuć się ciut lepiej - zrobiłam sobie koktajl ze świeżych pomarańczy + banan + maliny + jagody - PYCHOTA :) Taka namiastka....lata :)

Czarny Kocie - szkoda, że się nie udało. Myślę, że zgubimy zbędne kilogramy raz dwa. Ja też mam jakieś 3,5 kg. Z uwagi na problem z jelitami odżywiam się bardzo zdrowo. Na jutro jednak zamówiłam kawałek tortu śmietanowego (torcik Joli od Sowy - piszę, bo Sznurki może znać ten cud cukiernictwa). Ja w pierwszym trymestrze miałam jakieś tam smaki, a teraz wszystko już mogę jeść, ale nie mam ochoty na smażone mięsa, czekoladę i słodzone napoje. Myślę, że organizm najlepiej wie, czego potrzebuje.

hejka ja mam na dzień dzisiejszy +4kg w sumie jem wszystko na co mam ochotę tylko z tą ochotą to gorzej... mogę jeść tylko bardzo małe porcje bo potem mi długo niedobrze i mam zgagę... więc w sumie jem wszystko tylko mało....

Oj Misia, uruchomiłaś moją ochotę na słodkie przez tą cukiernię SOWA. Byłam jakiś czas temu z mamą w sanatorium i właśnie tam ich odkryłam i niemal każdego dnia po zabiegach zaciągałam mamę do cukierni na Sowę właśnie. Ich szarlotka i tiramisu... miammm.... Właśnie sprawdziłam gdzie ich mam w Wawie - i na szczęście.... daleko :rofl2:

Czarnykocie, przykro mi. Próbujcie dalej, uda się!

czesc dzieki za odp w sprawie otoczki troche głupie jest to że w klinice każą sami podejmowac takie decyzje przecież skąd my mamy wiedzieć kiedy to jest dobre a kiedy nie :eek:
co do wagi to ja dziś wyslalam męża po hamburgera bo nie mogłam sie opanować kupił mi kebaba zjadlam 2 kęsy i miałam dość (masakra!!!) kilogramami narazie sie nie przejmuje gdzie tam jeszcze...........
miłej nocy kobitki ja znów zaczynam walke z bezsennoscia ciążowa......brrrrr

Coleta, w Ciechocinku ten Sowa nył? Pytam z ciekawości, bo to nasz bydgoszczanin i mu dopinguję :-) kiedyś jego tata sprzedawał tylko drożdżówki, a Sowa Syn po prostu inny nurt w cukiernictwie wyznaczył. Jak gdzieś jedziemy w Polskę czy w świat, czasem potównujemy - ale nigdzie na świecie takich ciast nie jadłem. Kiedyś go poznałam i bardzo się zdziwiłam, bo jest szczupły. :-) ja dziś ok, kolejny dzień bez plamień, ale boli mnie nadal to miejsce, gdzie był krwiak. Pocieszam się, że to nie jest duża poeierzchnia brzuszka i sam jego dół, a łożysko powinno się na gorze usadowić. Ale nieprzyjemnoe jest jak boli. Kiciabp, uważam , że lekarz nie powinien kazać decydować pacjentowi. Tj. Może, ale powinien przedstawić też swoje stanowisko. To jak z tym lekarzem, który kazał mi podjąć decyzję, czy idę do domu. Noz kurczę, to oni się na tym znają, oni powinni umieć ocenić konsekwencje.

reklama
Co do nacinania otoczki. Nam w Bialymstoku Dr dokladnie wszystko wytlumaczyl i generalnie namawiaja na to gdy jest taka koniecznosc, natomiast gdy tej koniecznosci nie ma mozna samemu zadecydowac. My akurat zdecydowalismy na naciecie otoczki u jednego maluszka (podane mielismy 2)
moglismy sami zdecydowac. Embriolog mowil, ze w naszym przypadku nie ma takiej potrzeby, ale mamy jeszcze chwile na przemyslenie. Wiec tak zadecydowalismy i na 3 min przed transferem embriolog naciał otoczke.
mysle, ze to byla dobra decyzja z naszej strony, bo sie udalo!

A ciasta od Sowy uwielbiam Misiu i juz nie moge doczekac sie czwartku tłuściutkiego kiedy to pochłonę pączka, ktorego ubustwiam!!! Pączki jem tylko od Sowy! ;-)

Do góry