reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Encorton nie powoduje przerostu endometrium. Lekarz musial sie pomylic.
To estrofem powoduje.
Tak nie odstawilam mimo ze lekarz naciskal.
Poszla bym do 5 lekarzy to kazdy by powiedzial co innego, ksiazke by mozna bylo o tym napisac. Jedni pozwalaja inni nie.
Jakbym odstawila wczesniej to juz bym w tej ciazy nie byla.
Jestem na stale na watku poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. Biore encorton tak jak dziewczyny. Maja tam wiedze wieksza niz nie jeden lekarz.
Stracilam juz 2 ciaze, jak stracilam pierwsza to mialam mysli samobojcze, ciezko mi sie bylo po tym podniesc.
Powiedzialam dosc! Tak meczylam gina o encorton ze w koncu mi go dal.
Naczytalam sie duzo ze dziewczynom z poronieniami nawykowymi udaje sie wlasnie na encortonie i biore tak jak one.
Mam juz 36 lat, moje amh rok temu bylo 0,855.
To juz istatnia szansa na ciaze. Z moja immunologia za chwile moze byc jeszcze gorzej.
Moja decyzja o encortonie nie byla taka ze go sobie odrazu biore. Wiem ze to ciezki lek. Zbieralam o nim opinie od dziewczyn, pytalam czy dzieci rodza sie zdrowe. To jest decyzja w 100% podjeta z glowa, bo u mnie sa wieksze korzysci z przyjmowania encortonu, niz bym go nie przyjmowala.
A lekarz...co tam...to nie jego ciaze. Nie uda sie tum razem to pacjentka przyjdzie zrobic in vitro kolejny raz i wtedy jej juz da encorton.
Nie chcialam robic doswiadczenia na moim dzieciatku, czy uda sie bez encortonu.
Mam juz dosc strat i przeplakanych nocy.
Ehh rozumiem :( biedna :* ale pamiętaj kiedyś będziesz musiała odstawić :p dziewczynu co myślicie o tej sytuacji madziongi... Dla mnie to trochę dziwne że nie chcą ani szyć ani pessara. Nie znam się na tym za barfzo ale wiem że w moim otoczeniu kobiety czy z jednym czy z.dwoma mieli pessar i donosiły czemu jej lekarze mówią że w.ciazu bliźniaczej nie można ?

Zmieniając troszkę temat :-) czy wy macie równe, okrągłe brzuszki jak leżycie na plecach? Pytam bo mój malec ewidentnie woli prawą stronę i brzuch zawsze jest bardziej wypukły właśnie z prawej :p

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Ehh rozumiem :( biedna :* ale pamiętaj kiedyś będziesz musiała odstawić :p dziewczynu co myślicie o tej sytuacji madziongi... Dla mnie to trochę dziwne że nie chcą ani szyć ani pessara. Nie znam się na tym za barfzo ale wiem że w moim otoczeniu kobiety czy z jednym czy z.dwoma mieli pessar i donosiły czemu jej lekarze mówią że w.ciazu bliźniaczej nie można ?
Pisanka, juz odstawiam powoli, jestem juz na etapie schodzenia z dawki.
Boje sie bardzo, ale wiem ze musze juz odstawiac.

Dziewczyny, tak.Was czytam.i się zastanawiam, na jakiej podstawie lekarz określa Wam długość szyjki robiąc tylko usg przez brzuch? Ja na każdej wizycie mam dwa rodzaje usg i dokładny pomiar szyjki.

Dobrego weekendu:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, tak.Was czytam.i się zastanawiam, na jakiej podstawie lekarz określa Wam długość szyjki robiąc tylko usg przez brzuch? Ja na każdej wizycie mam dwa rodzaje usg i dokładny pomiar szyjki.

Ja również mam usg dopochwowe żeby sprawdzić szyjke i przez brzuch żeby zobaczyć co u małego :-) inaczej się nie da :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Dokładnie , ja mam przez brzuch i dopochwowe .

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry