Nikaaa
Fanka BB :)
Ja nie mam Hashimoto. Mam tylko pcos ale encorton brałam przy in vitro
Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ehh rozumiemEncorton nie powoduje przerostu endometrium. Lekarz musial sie pomylic.
To estrofem powoduje.
Tak nie odstawilam mimo ze lekarz naciskal.
Poszla bym do 5 lekarzy to kazdy by powiedzial co innego, ksiazke by mozna bylo o tym napisac. Jedni pozwalaja inni nie.
Jakbym odstawila wczesniej to juz bym w tej ciazy nie byla.
Jestem na stale na watku poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. Biore encorton tak jak dziewczyny. Maja tam wiedze wieksza niz nie jeden lekarz.
Stracilam juz 2 ciaze, jak stracilam pierwsza to mialam mysli samobojcze, ciezko mi sie bylo po tym podniesc.
Powiedzialam dosc! Tak meczylam gina o encorton ze w koncu mi go dal.
Naczytalam sie duzo ze dziewczynom z poronieniami nawykowymi udaje sie wlasnie na encortonie i biore tak jak one.
Mam juz 36 lat, moje amh rok temu bylo 0,855.
To juz istatnia szansa na ciaze. Z moja immunologia za chwile moze byc jeszcze gorzej.
Moja decyzja o encortonie nie byla taka ze go sobie odrazu biore. Wiem ze to ciezki lek. Zbieralam o nim opinie od dziewczyn, pytalam czy dzieci rodza sie zdrowe. To jest decyzja w 100% podjeta z glowa, bo u mnie sa wieksze korzysci z przyjmowania encortonu, niz bym go nie przyjmowala.
A lekarz...co tam...to nie jego ciaze. Nie uda sie tum razem to pacjentka przyjdzie zrobic in vitro kolejny raz i wtedy jej juz da encorton.
Nie chcialam robic doswiadczenia na moim dzieciatku, czy uda sie bez encortonu.
Mam juz dosc strat i przeplakanych nocy.
Pisanka, juz odstawiam powoli, jestem juz na etapie schodzenia z dawki.Ehh rozumiembiedna :* ale pamiętaj kiedyś będziesz musiała odstawić
dziewczynu co myślicie o tej sytuacji madziongi... Dla mnie to trochę dziwne że nie chcą ani szyć ani pessara. Nie znam się na tym za barfzo ale wiem że w moim otoczeniu kobiety czy z jednym czy z.dwoma mieli pessar i donosiły czemu jej lekarze mówią że w.ciazu bliźniaczej nie można ?
Moj siedzi po lewej stronieZmieniając troszkę temat :-) czy wy macie równe, okrągłe brzuszki jak leżycie na plecach? Pytam bo mój malec ewidentnie woli prawą stronę i brzuch zawsze jest bardziej wypukły właśnie z prawej
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja również mam usg dopochwowe żeby sprawdzić szyjke i przez brzuch żeby zobaczyć co u małego :-) inaczej się nie da :-)Dziewczyny, tak.Was czytam.i się zastanawiam, na jakiej podstawie lekarz określa Wam długość szyjki robiąc tylko usg przez brzuch? Ja na każdej wizycie mam dwa rodzaje usg i dokładny pomiar szyjki.
Dobrego weekendu
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja aż zdjęcia porobiłam, śmiesznie to wyglądaMoj siedzi po lewej stronie![]()
Dokładnie , ja mam przez brzuch i dopochwowe .Dziewczyny, tak.Was czytam.i się zastanawiam, na jakiej podstawie lekarz określa Wam długość szyjki robiąc tylko usg przez brzuch? Ja na każdej wizycie mam dwa rodzaje usg i dokładny pomiar szyjki.
Dobrego weekendu
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom