reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny to co mialyscie na tych prenatalnych?
Ja mialam bardzo duzo tych pomiarow. Wszystko mam dokladnie opisane.
Pisanka nie wiem po co kaza robic Pappe, ona wielu kobietom wychodzi zle, a potem rodza sie zdrowe dzieciaczki.
Niepotrzebny tylko stres przez ta Pappe.

ja miałam tak:
przezornosc wewnatrzczaszkowa i grubosc
przezornosc karku
oraz kosc nosowa, czaszka, kregoslup, serce, przednia sciana bezucha, zoladek, pechez moczowy/nerki, plyn owodniowy, przyczep pepowiny - i to mam napisane że widoczy i prawidłowy obraz

Dziewczyny to co mialyscie na tych prenatalnych?
Ja mialam bardzo duzo tych pomiarow. Wszystko mam dokladnie opisane.
Pisanka nie wiem po co kaza robic Pappe, ona wielu kobietom wychodzi zle, a potem rodza sie zdrowe dzieciaczki.
Niepotrzebny tylko stres przez ta Pappe.
A które to prenatalne ? Bo ja miałam i na jednych i na drugich. Napiszę ci tylko muszę wiedzieć dokładnie z których

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, które mają jeszcze mrozaczki w klinice w programie MZ czy odzywały się do was kliniki w kwestii opłaty za mrożenie po zakończeniu programu? Pytam z ciekawości bo do mnie nikt nie dzwonil, a nie chcę się narzucać;)
Hej, ja dzwoniłam do swojej kliniki i powiedzieli mi, że mam zapłacić do 30.06 za przechowywanie zarodka. Jest to u nich (Parens, Kraków) 350zl za rok.

Dziewczyny, jak Wam wyszlo na prenatalnych, kosc udowa i obwod brzucha?.
Bo moj brzdac ma kosc udowa 10,1mm, a obwod brzucha 83,1mm. Wydaje mi sie ze kosc mala, a brzuszek za duzy.
Dlugisc ciemieniowo siedzeniowa 78,5.

Ma to wogole jakies znaczenie?
Kość udowa 6,1 mm , obwód brzucha 51,6 . Dluosc ciemieniowo siedzeniowa 53,3 . Miałam badanie robione 12t0d

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, które mają jeszcze mrozaczki w klinice w programie MZ czy odzywały się do was kliniki w kwestii opłaty za mrożenie po zakończeniu programu? Pytam z ciekawości bo do mnie nikt nie dzwonil, a nie chcę się narzucać;)
Ja mam pingwinka i już oplaciłam mrożenie na rok od 1.07. Lepiej zadzwoń i dopytaj albo przeczytaj starą umowę żeby nie było że nieopłacone zarodki przechodzą na własność kliniki

reklama
Dziewczyny, jak Wam wyszlo na prenatalnych, kosc udowa i obwod brzucha?.
Bo moj brzdac ma kosc udowa 10,1mm, a obwod brzucha 83,1mm. Wydaje mi sie ze kosc mala, a brzuszek za duzy.
Dlugisc ciemieniowo siedzeniowa 78,5.

Ma to wogole jakies znaczenie?
Gdyby było coś nie tak to przecież lekarz by zwrócił ci na to uwagę, spokojnie
Mój ma kość udową 10,4 mm obwód brzuszka 61,5 mm przy wzroście 64,6mm :)

Do góry