reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie dziewczyny, dzis robiłam bete i jest 135, to mój 10 dpt, chyba wszystko idzie dobrze, jakie u Was były mniej wiecej wyniki? pytam o pojedyncze ciaze?:D mam jeszcze takie pytanko, ile dpt byłyscie na 1szym usg? mnie sie konczy dupek, ale chyba nie ma sensu jeszcze teraz isc, pewnie nic nie bedzie widac
Super wynik :)
Ja miałam robione 14 dpt.bo leki mi się skończyły i przy okazji zrobił ale nic nie było widać. Po 2 tyg.czyli 28 dpt widać było już serduszka :)

reklama
dzięki dziewczyny, u mnie jest przyrost 122 % w ciagu 72 h, a norma to jest gdzies 114, wiec mam nadzieje, ze juz bedzie tylko rosła do gory beta. Ale strasznie sie denerwuje, tak bym chciała zeby sie udało, ciągle widze gdzies kobiety w ciazy i az łezka sie w oku kręci, tak mi sie marzy taki brzuszek juz miec :)

widze, ze poruszałyście temat ciazowych ciuchów- ja w 1szej kupowałam głownie w happy mum, tez myslalam, ze jeszcze posluza po ciazy, ale po ciazy na te ciuchy juz nie mozna patrzec :D zreszta i tak sa teraz duzo za duze na mnie, bo przed 1sza ciaza byłam ponad 20 kg ciezsza niz teraz. Najlepiej kupowac zwykłe tuniczki po prostu o jeden rozmiar większe no i getry najlepiej sie sprawdzaja w ciazy, mozna kupowac ciazowe na allegro, sa bardzo tanie, na zime fajne ocieplane z takim jakby polarkiem pod spodem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie dziewczyny, dzis robiłam bete i jest 135, to mój 10 dpt, chyba wszystko idzie dobrze, jakie u Was były mniej wiecej wyniki? pytam o pojedyncze ciaze?:D mam jeszcze takie pytanko, ile dpt byłyscie na 1szym usg? mnie sie konczy dupek, ale chyba nie ma sensu jeszcze teraz isc, pewnie nic nie bedzie widac

U mnie 10 dpt blastki (crio) beta 271, 12 dpt 753. Czekam na dzisiejszy wynik jeszcze (wariatka ;)), a usg umówione mam na piątek czyli 18 dpt. Wg zaleceń po transferze wizyta z usg 9-10 dni po pozytywnej becie. Podobno widać coś przy becie 1000-1500, więc zdecydowanie za wcześnie u Ciebie.

dzięki dziewczyny, u mnie jest przyrost 122 % w ciagu 72 h, a norma to jest gdzies 114, wiec mam nadzieje, ze juz bedzie tylko rosła do gory beta. Ale strasznie sie denerwuje, tak bym chciała zeby sie udało, ciągle widze gdzies kobiety w ciazy i az łezka sie w oku kręci, tak mi sie marzy taki brzuszek juz miec :)

widze, ze poruszałyście temat ciazowych ciuchów- ja w 1szej kupowałam głownie w mothercare, tez myslalam, ze jeszcze posluza po ciazy, ale po ciazy na te ciuchy juz nie mozna patrzec :D zreszta i tak sa teraz duzo za duze na mnie, bo przed 1sza ciaza byłam ponad 20 kg ciezsza niz teraz. Najlepiej kupowac zwykłe tuniczki po prostu o jeden rozmiar większe no i getry najlepiej sie sprawdzaja w ciazy, mozna kupowac ciazowe na allegro, sa bardzo tanie, na zime fajne ocieplane z takim jakby polarkiem pod spodem :)
Ja też jestem.tego zdania by nie kupować ubrań typowo ciążowych wiadomo jak w już nic się nie zmieszcze to.moze wtedy :) jutro i pojutrze idę na ciuchy może znów znajdę jakieś spodnie za 1 zl :) a reszta to większe koszulki z rozciagliwego materiału spodenki i spodnie na gumce i damy radę :) i tak nie mogę za bardzo wychodzić na dwór więc po.co mi ubrania a potem nie wiadomo jak będzie może tylko leżenie więc nie ma co.sie nakrecac na całą.szafe ciążowych ubrań. W listopadzie to pewnie prześcieradło będzie za małe hahaha

Ja też jestem.tego zdania by nie kupować ubrań typowo ciążowych wiadomo jak w już nic się nie zmieszcze to.moze wtedy :) jutro i pojutrze idę na ciuchy może znów znajdę jakieś spodnie za 1 zl :) a reszta to większe koszulki z rozciagliwego materiału spodenki i spodnie na gumce i damy radę :) i tak nie mogę za bardzo wychodzić na dwór więc po.co mi ubrania a potem nie wiadomo jak będzie może tylko leżenie więc nie ma co.sie nakrecac na całą.szafe ciążowych ubrań. W listopadzie to pewnie prześcieradło będzie za małe hahaha

Jezeli nie chodzisz do pracy to w ogole nie ma sensu inwestowac w ciazowe ciuchy, chyba ze jakas jedna ładną sukienkę na wyjscia, a tak po domu to mozna w byle czym latac. Moja kolezanka, ktora ma blizniaki w ciazy kupowała po prostu zwykłe ciuchy rozmiar xl ;p jakies na wyprzedazach, wiec naprawde za grosze :)

U mnie 10 dpt blastki (crio) beta 271, 12 dpt 753. Czekam na dzisiejszy wynik jeszcze (wariatka ;)), a usg umówione mam na piątek czyli 18 dpt. Wg zaleceń po transferze wizyta z usg 9-10 dni po pozytywnej becie. Podobno widać coś przy becie 1000-1500, więc zdecydowanie za wcześnie u Ciebie.

a jedną blastke mialas? wysoka ta beta u Ciebie. Mnie lekarz mowil, zebym przyszła tydzien po pozytywnej becie, moze pod koniec przyszłego tygodnia sie wybiore, bo pozniej lekarz idzie na urlop :/

Powiem Wam że jeszcze nic ciazowe go nie kupiłam. Mam luźne sukienki wiec jest dobrze. Gorzej na jesień zima. Wtedy pewnie coś się kupi. A po domu to masz rację Truskawka, że w byle czym :)

reklama
a jedną blastke mialas? wysoka ta beta u Ciebie. Mnie lekarz mowil, zebym przyszła tydzien po pozytywnej becie, moze pod koniec przyszłego tygodnia sie wybiore, bo pozniej lekarz idzie na urlop :/

Jedna jedyna. Ważniejsze są przyrosty co 48h niż sama wartość.

ja startowałam z betą 365 chyba w 10dpt , kolejna 1650, M już czekał na bliźniaki ;)

Jeden zarodek miałaś podany czy więcej? Zaczynam się bać ;)

Do góry