reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzien Db :) jaki zapowiada mi się piękny wolny dzień:) nie wiem czy to rozsądne (na pewno nie) ale zaczęłam od bobu :) i korzystając z urlopu jade na jakieś szperanie ciuchowe bo zostały mi trzy pary spodni, które widzę, ze powoli zaczynają cisnąć. Czas chyba się rozejrzeć za czymś bardziej elastycznym ;)
PS. Ceny mnie przerażają:)

Miłego dnia bez bólu głowy i innych takich.

reklama
a ja dzisiaj już się cieszyłam że nic mi ie jest i od 15 mam znowu bole głowy...nigdy w zyciu mnie tak czesto głowa nie bolała...4 dni pod rząd 2 dni przerwy i znowu to samo...a co do oliwkowania się w lidlu była promo zawsze używałam łągodnej oliwki z johnsona teraz kupilam z aloesem i tę na dobry sen :D może mi pomoże :D smaruje się cała :) klate , brzuch i boczki :)
Ja tez tak mialam na poczatku bylam strasznie tym zdolowana nie dosc ze czeste te bole tez byly to takie intensywne. Teraz czasem sie cos zdarzy ale w porownaniu z tym co bylo to pikus nawet jesli chodzi o intesywnosc. Ja tez sie nacieram oliwka 2 razy na dzien baby dream z rossmana. Uda, boczki, brzuch , piersi i kolana tez przecieram bo kiedys w czasie dorastania mi strzelily i na jednym mam 3 krechy :( wiec mysle ze mam tam tendencje i tez smaruje, a przynajmniej nie zaszkodzi.
Dziewczyny co za dzien.... marzy sie tylko teraz woda i lezaczek :D

Hej kochane :)
Ja juzMcDonald's zaliczyłam z rana :) śniadanko :D od wczoraj za mną chodził :)
Teraz odpoczywam i za 30 min zbieram się odwiedzić koleżankę z byłej pracy :) ale yez gorąco u mnie.
Martini popieram woda i leżaczek by się przydał :D

Martka ja się staram nie kupować ciążowych ubrań tylkp np spodni spódnic z gumka żeby jeszvze posłużyły kiedys :) ciążowe spodnie kupiłam na szmatach i tam bd na nie polowala bo byky za 1 zl z h&m mama :) ubrania są mega drogie zważywszy że pp miesiącu mogą być za małe..
MartiniM kompres coś pomaga ledwo ledwo ale zawsze...Najgorsze jest to że wogole się nie wysypiam bo tata od 5-7 rano chodzi a od 8 jest szkoła która maja pod blokiem a dzisiah to wogóle coś kosza ale chyba podkaszarkami albo drzewa ucinaja bo taki hałas.dodam że do 2 była jakaś impreza prywatna która było słychać w całym mieście... Tylkp otworzę oczy jestem od razu wściekła :(
Ewelin zauważyłam że te bóle głowy mamy na zmianę... Chyba jesteśmy połączone nerwami hahaha

Tequila a widzisz co lekarz to inaczej... mnie caly czas prowadzi ten od in vitro i tak mi powiedzial. Zawsze przepytuje jeszcze kilka innych osob tak dla opinii i wiem ze nie wszystkie robily, a dla niektorych dziwne to bylo np. ze ja nie robie i badz tu madra :D
Dzisiaj tak mnie ciagnie skora na brzuchu , normlanie czuje ze mi jej brakuje. A maluch slodko pogilgotal po meczu :p
Mnie też cały czas prowadzi lekarze z kliniki i właśnie mówił że każda kobieta powinna wykonać te badanie ale mi się wydaje że skoro nie robiłaś a jesteś już na takim etapie ciąży że jakby miało być coś nie tak to nawet na zwykłym usg Lekarze by coś zauważył, a skoro wszystko mu sie zgadza to przynajmniej ominelo cie trochę nerwów związanych z badaniem :-D
Zazdroszczę Ci tych ruchów, też już chce :)

Mnie też cały czas prowadzi lekarze z kliniki i właśnie mówił że każda kobieta powinna wykonać te badanie ale mi się wydaje że skoro nie robiłaś a jesteś już na takim etapie ciąży że jakby miało być coś nie tak to nawet na zwykłym usg Lekarze by coś zauważył, a skoro wszystko mu sie zgadza to przynajmniej ominelo cie trochę nerwów związanych z badaniem :-D
Zazdroszczę Ci tych ruchów, też już chce :)
Widac co lekarz to ma inne zdanie , no ale.... juz nie raz nas zadziwialy tutaj opinie lekarzy :) No wlasnie, przeciez nie chodzilo mi o koszty , bo przy tym wszystkim to kropla w morzu, po za tym na dziecko nie mozna przeliczac, no ale jakos tak wyszlo. Czekam na polowkowe, ktore za 2 tyg. Ruchy ciut od rana czasem poczuje ,ale najczesciej wieczorem i jak leze na plecach :)

A ja w szpitalu pytałam o moje migrenowe bóle głowy i ordynator stwierdził że nie jest to normalne zjawisko i nie należy tego tłumaczyć ciąża, doradził że powinnam iść do okulisty oraz neurologa,może wszystkie się umówimy na jakąś wizytę zbiorową będzie taniej ;-) ;)

Widac co lekarz to ma inne zdanie , no ale.... juz nie raz nas zadziwialy tutaj opinie lekarzy :) No wlasnie, przeciez nie chodzilo mi o koszty , bo przy tym wszystkim to kropla w morzu, po za tym na dziecko nie mozna przeliczac, no ale jakos tak wyszlo. Czekam na polowkowe, ktore za 2 tyg. Ruchy ciut od rana czasem poczuje ,ale najczesciej wieczorem i jak leze na plecach :)
No pewnie, przy tych wszystkich procedurach te 300 zł w tą czy w tą nie robi już żadnej różnicy, a opini pewnie tyle co lekarzy więc nie ma co sobie głowy zawracać :-D

reklama
Martka ja się staram nie kupować ciążowych ubrań tylkp np spodni spódnic z gumka żeby jeszvze posłużyły kiedys :) ciążowe spodnie kupiłam na szmatach i tam bd na nie polowala bo byky za 1 zl z h&m mama :) ubrania są mega drogie zważywszy że pp miesiącu mogą być za małe..
MartiniM kompres coś pomaga ledwo ledwo ale zawsze...Najgorsze jest to że wogole się nie wysypiam bo tata od 5-7 rano chodzi a od 8 jest szkoła która maja pod blokiem a dzisiah to wogóle coś kosza ale chyba podkaszarkami albo drzewa ucinaja bo taki hałas.dodam że do 2 była jakaś impreza prywatna która było słychać w całym mieście... Tylkp otworzę oczy jestem od razu wściekła :(
Ewelin zauważyłam że te bóle głowy mamy na zmianę... Chyba jesteśmy połączone nerwami hahaha
Dlatego wlasnie obieram kurs najpierw na lumpeksy, w normalnych sklepach tez cos na gumkach, jakies spodnie "fruwajki" najwyzej :)

Do góry