reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No u mnie raczej dobrze nie bedzie ;/ progesteron 6dpt miałam 14 i mam duże dawki tak sadze (3x1 duphaston i 3x2 luteiny ) wiec mi w sumie na rękę żeby sie wyjaśniło w końcu bo umknie zle rośnie beta i nie rokuje dobrze ;(

Z tego co wiem to ten progesteron nie jest aż taki tragiczny, konsultantka mówiła, że jak będzie powyżej 10 to będzie dobrze. A beta jak Ci przyrasta???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Multikaczorek pamiętaj, że po in vitro progesteron jest inny niż u lasek po cyklu niestymulowanym, ważne żeby dawki leków były dobrze dopasowane. Nie sugeruj się normami z tabelek bo one nie są dla nas.

Multikaczorek pamiętaj, że po in vitro progesteron jest inny niż u lasek po cyklu niestymulowanym, ważne żeby dawki leków były dobrze dopasowane. Nie sugeruj się normami z tabelek bo one nie są dla nas.

Progesteron mialam ok ale słaby przyrost bety w 13dpt 18 w 15dpt 27,8 w 17dpt 30,6 w 20dpt 78 a w 23dpt 128

Ja bym jeszcze nie skreślała tej ciąży, 55,44% potem 10,07% > 154,9 % > 64%
Niby na chwile się zawahała ale ruszylo pózniej.

Teraz jak sie nie uda chce trochę schudnąć z 8 kg bo przytylam przez to wszystko bardzo ;( i odpocząć trochę i jak bedzie ok za miesiąc moze drugie crio bo mamy jeszcze trzy mrozaczki ale drugie podejscie chciałabym z dwoma zarodkami bo teraz był tylko jeden podany

Ja przed in vitro przez stymulację clo przytyłam przez 7 miesięcy 14 kg!!! Z tym że miałam wcześniej sporą niedowagę, której nie mogłam w żaden sposób odwrocić, dopiero hormony spowodowały że zaczekam tyć, jednak te 14 kg to dla mnie stanowczo za dużo, ważyłam 48 kg teraz 62....

Teraz jak sie nie uda chce trochę schudnąć z 8 kg bo przytylam przez to wszystko bardzo ;( i odpocząć trochę i jak bedzie ok za miesiąc moze drugie crio bo mamy jeszcze trzy mrozaczki ale drugie podejscie chciałabym z dwoma zarodkami bo teraz był tylko jeden podany

Myśle ze warto zaryzykować ciąże mnogą dla podniesienia szansy na sukces. Ciesz się że masz te mrożaczki, ja odpukać gdyby się nie udało musiałabym zaczynać cała procedurę od nowa.

reklama
Ja przed in vitro przez stymulację clo przytyłam przez 7 miesięcy 14 kg!!! Z tym że miałam wcześniej sporą niedowagę, której nie mogłam w żaden sposób odwrocić, dopiero hormony spowodowały że zaczekam tyć, jednak te 14 kg to dla mnie stanowczo za dużo, ważyłam 48 kg teraz 62....

Ja ważyłam 63 przy wzroście 168 a teraz 72 i tez koszmarnie sie czuje ;(

Do góry