reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fusun mnie teraz trzeba wywoływać cytatem albo całym nickiem zeby mi sie w powiadomieniach wyświetliło, bo inaczej przegapie :-) Czytam czasem tak pobieżnie co u was bo nie mam za bardzo kiedy.
U nas wszystko ok, Kubuś radzi sobie super i nawet podnosi główkę i pupcie jak leży na brzuszku :-) apetyt ma spory
Ja miewam huśtawki nastrojów i burze hormonów ale to ponoć normalne. Próbuje sobie zorganizować ta codzienna rutynę w tym tygodniu żeby jakoś to wszystko pogodzić, ale łatwo nie jest.
Najchętniej to bym przyspieszyła czas do przodu :-)

Widze że Czesia przepadła :-(
Aniołkowa, bardzo się cieszę, że Synuś nie ma żadnych poważniejszych problemów i jest w takim dobrym stanie. Naprawdę super i nie każdy wcześniaczek z 27 tyg.ma tyle szczęścia. Cudownie i oby tak dalej. A Twoje humorki są normalne. Powinny same minąć. Trzymaj się cieplutko i napisz co jakiś czas o postępach Synka.

reklama
iga zobaczysz jak Ci zleci - wakacje zawsze szybko mijaja , wiec nim sie obejrzysz... zobacz ja dopiero co dolaczylam do forum po transferze a tu... polemetek :)
Wiesz ze biore ten magnez 2x1 od soboty i caly czas nie raz nawet czesto czuje te "skoki" na brzuchu ...

Nieprawidłowy przyrost bhcg świadczy o nieprawidłowosciach ale jakie są to nieprawidłowości to chyba tylko usg może potwierdzić ,niekoniecznie musi być to puste jajo może być to ciąża pozamaciczna a to już zagrożenie życia matki więc obraz usg rozwieje na pewno wszelkie wątpliwości. A co mówi lekarz?
Lekarz na Usg w poniedziałek widział mały punkcik w macicy i powiedzial ze pozamaciczna ciąże mam sobie wybić z głowy a beta w poniedziałek poszła od piątku o ponad 100% i była chyba z 78 i lekarz kazał powtórzyć betę w czwartek i w piątek i jeśli nadal bedzie rosła mam w piątek przyjść znow na Usg

Witajcie :-D
U mnie dziś wielki dzień! Właśnie mąż zrobił mi ostatni zastrzyk :-Dcieszę się bo mój brzuch już się buntował, cały w siniakach i krwiakach, ale z drugiej strony się boję :oo: trudne to nasze życie ;-) ;) teraz kolejny cel -odstawienie luteiny, ciekawe kiedy to nastąpi, moja dr nic jeszcze nie wspominała :dry:
Miłego dnia kochane :-D

aż Ci zazdroszczę końca tych zastrzyków! ja nieustannie biorę je od 10 stycznia i konca nie widac... nie ma większych problemów z ich zrobieniem, a siniaków miałam przez ten czas może z dziesięc, ale tak zwyczajnie, po prostu mnie od nich odrzuca....

Lekarze mowia że stan ogólny Kuby jest bardzo dobry. Rozwija sie prawidłowo i nie ma z nim większych problemów. Wiadomo ma takie "dolegliwości" wcześniaka czyli np zapomni mu sie oddychać, ale ma takie rureczki w nosku ktore wdychają mu powietrze do noska, żeby sie "opamiętał" :-)
Ja odciagam mleczko i podają mu przez sondę bo taki maluch nie umie jeszcze połykać.
W szpitalu powinien byc tyle czasu ile w brzuszku czyli w sumie te 12 tygodni ktore sie pospieszył. Czasem wypuszczają wcześniej jak sobie dziecko dobrze radzi, ale szczerze to wole zeby był te 3-4 tyg dłużej a mieć 100% pewność ze bedzie dobrze funkcjonował poza szpitalem.
Fizycznie doszłam do siebie bardzo szybko po porodzie, ja juz tego samego dnia czułam sie super i funkcjonowałam nawet lepiej niz przed ciążą. Jedynie co miałam przez kilka dni to problemy z napływem mleka i okropny bol piersi, ale teraz juz wiem co robić w razie W :-)

Miłego dnia wszystkim

Iga kiedy ty startujesz??

Aniołkowa, bardzo się cieszę, że się odezwałaś i ze z Wami wszytsko dobrze:) z kazdym dniem Kubuś będzie silniejszy, ale też jestem za tym, że lepiej, aby go potrzymali chwilę dłuzej w szpitalu, niż jak byściemusieli wracac. Myślę, że Twoje nastroje są jak najbardziej na miejscu i niebawem nie będzie po nich śladu:) napisz coś czasem ;)

Mi jakos twarz zbrzydla hahah więc pewnie dziewczynka chociaż.jedna będzie :p

no u mnie jest dziewczynka, a wszyscy mi powtarzają, że bardzo ładnie wyglądam :p mało przytyłam, mały brzuszek, ładna cera i włosy :) nie ma reguły...

rzeczywiście, więcej kawalerów na forum niż dziewczynek ;)

dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach lub mamusie, czy pamiętacie aby około 25tc tak na moment stawiał Wam się brzuch? robi się na chwilę twardy i odpuszcza. obserwuję to od kilku dni i tak się zastanawiam, czy to nie są jakieś skurcze?

aż Ci zazdroszczę końca tych zastrzyków! ja nieustannie biorę je od 10 stycznia i konca nie widac... nie ma większych problemów z ich zrobieniem, a siniaków miałam przez ten czas może z dziesięc, ale tak zwyczajnie, po prostu mnie od nich odrzuca....

Aniołkowa, bardzo się cieszę, że się odezwałaś i ze z Wami wszytsko dobrze:) z kazdym dniem Kubuś będzie silniejszy, ale też jestem za tym, że lepiej, aby go potrzymali chwilę dłuzej w szpitalu, niż jak byściemusieli wracac. Myślę, że Twoje nastroje są jak najbardziej na miejscu i niebawem nie będzie po nich śladu:) napisz coś czasem ;)

no u mnie jest dziewczynka, a wszyscy mi powtarzają, że bardzo ładnie wyglądam :p mało przytyłam, mały brzuszek, ładna cera i włosy :) nie ma reguły...

rzeczywiście, więcej kawalerów na forum niż dziewczynek ;)

dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach lub mamusie, czy pamiętacie aby około 25tc tak na moment stawiał Wam się brzuch? robi się na chwilę twardy i odpuszcza. obserwuję to od kilku dni i tak się zastanawiam, czy to nie są jakieś skurcze?
Moja znajoma jest w 22 tc i pisze mi że też jej twardnieje i ze wtedy trzeba leżeć i odpoczywac może się nadwyrezasz?

Anika, twardnienia brzucha są normalne od pewnego etapu, ale nie powinno ich być więcej niż ileś tam na dobę (chyba 10). Poobserwuj się, policz ile razy dziennie tak się dzieje i obgadaj sprawę z lekarzem. No i więcej odpoczywaj jeżeli masz je zbyt często

Anika, twardnienia brzucha są normalne od pewnego etapu, ale nie powinno ich być więcej niż ileś tam na dobę (chyba 10). Poobserwuj się, policz ile razy dziennie tak się dzieje i obgadaj sprawę z lekarzem. No i więcej odpoczywaj jeżeli masz je zbyt często

zdarza się max z 2-3 razy na dobę, więc bardzo się tym nie przejmuję i kojarzę, że swego czasu dziewczyny o tym pisały. wizyte u lekarki mam za dwa tygodnie, więc na pewno o tym wspomnę.
dziś się zdarzyło, jak weszłam po schodach na 3pietro i za chwilę już spokój.
prowadzę bardzo oszczedny tryb zycia, bardzo duzo odpoczywam:)

Fusun, też gdzieś czytałam, że zaczyna się koło 24-25 tc i nie są groźne, o ile nie ma ich za dużo.

Pisanko, dzięki :)

reklama
Do góry