reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia - rzeczywiście najpiękniejszy prezent urodzinowy!
Bardzo się cieszę, że Maluszek ma się dobrze. Życzę Wam wszystkiego najlepszego :-)

reklama
Misia - STO LAT! Dużo zdrowia, życze Ci z całego serca żeby już wszystko było OK, żeby maluszek urodził się o czasie zdrowiutki z 10 pkt-ami, ładnie jadł i grzecznie spał w nocy, żeby córcia była zdrowa i tylko troszkę zazdrosna :-)
Czy dobrze zrozumiałam, że to MAŁY czyli chłopiec?

Dziewczyny dzisiaj się obśmiałam jak niewiem moja córcia zadeklarowała, że jak Zuzia się urodzi to ona i tatuś będą wstawac w nocy :-D Poprosiłam o tą deklaracje na piśmie ale jakos mąż się nie palił a mała na razie umie napisac tylko kilka wyrazow i niestety papiera brak...
Ja wprost marze zeby przespac ciaze i juz rodzic. Pierwszą przezywalam niesamowice, kazdy dzień był dla mnie cudowny, nawet jak spedzałam upojne chwile w pokoju zwierzen gadajac z bialym uchem bo wszystko co zjadłam niestety zwracałam.
Stwierdziłam do męża, że za mój największy bład uważam fakt, że tak długo zwlekałam z decyzja o drugim dziecku... Mała będzie aż sześc lat starsza a mi niestety na liczniku też już stukneło te pare latek - mam nadzieje że dam rade z dwójką urwisów.

kiwisia dasz dasz a czemu by nie? czyzby Zuzia miała byc u ciebie? ja jak u mnie wyjdzie dziewczynka to też chcę Zuzkę:) fakt trzeba tyyyle czekac ale to też fajne delektuję się ciążą może mdłościami mniej ale tyle na t czekalam że na nic nie będę narzekac:)
misia wsiego dobrego!!!

Kicia - na razie to nie mam pewności USG mialam w 12tc (wg USG byl to 13tc) i ponoc lekarz widzial na 80% dziewczynke. Troche wczesnie na okreslenie plci, przy Weroniczce dowiedzialam sie dopiero w 28tc potem tylko raz widac bylo plec i potwierdzilo sie, że to dziewuszka :-) Zuzia jeszcze tydzień temu miała miec na imie Gabrysia bo to córcia ma wybrac imie, wiec jeszcze nie wiem ile razy jeszcze je zmienimy bo mala cos o Zosi przebąkuje Julcia tez sie jej podoba, chłopczyk ma miec na imie Mateusz i tutaj o dziwo nie nastąpiła zmiana koncepcji. Generalnie jakos tak bardziej córeczkowo jestem nastawiona ale najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe.

My bedziemy sie bardzo cieszyc na chlopca i dziewczynke:) a jezeli dziewczynka to bedzie Hania- od lat podoba nam sie to imie, trudniej z imieniem dla chlopca, ale na pewno cos bysmy zdecydowali. U nas to jeszcze dluga droga, modle sie, by na usg w srode w szpitalu wszystko bylo dobrze..

Misia...wszystkiego najlepszego!!! oby teraz juz wszystko szlo spokojnie!

ja sie zdecydowalam na czopki, chociaz powiem wam, ze przezywalam to strasznie, bo prze operacja jaka mialam 6 lat temu mialam lewatywe i powiedzialam, ze nie dam sobie nigdy nic "tam" wsadzic... bleeeh!
no ale najwazniejsze,ze pomoglo!
teraz activia i owoce, mam nadzieje, ze sie wszystko wyreguluje... dzieki dziewczyny:tak:

U mnie nie wiadomo. Myślę, że dowiem się na połówkowym. Aczkolwiek to połówkowe chciałabym możliwie krótkie. Czym mniej duszą, tym lepiej.

misia fajnie by bylo wiedziec, ale najwazniejsze, ze Malenstwo super sie rozwija. A wiesz do kiedy zostajesz w szpitalu? Duzo jest kobiet na sali?

reklama
Misia wszystkiego dobrego! Sukcesów na polu zawodowym i prywatnym! Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń!

A u mnie szkole jaja, jedna dziewczyna jest w 9 miesiacu i caly czas co do niej dzwonie to jeszcze dzidzia w brzuszku, z kolei druga jest, a raczej byla 7,5 miesiaca w ciazy i wczoraj odeszly jej wody i urodzila corke. Na szczescie wszystko ok, dostala 10pkt, leży w inkubatorze. Ta kolezanka ma druga corke małą, moze sie przeciążyła czy cos ze tak wczesniej urodzila...hm...

Ja zaczęłam sesje, narazie ok- 2 przedmioty zaliczone mocno pozytywnie :) (5, 4+)

Do góry