reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawkę? Mnie tak kusiii
W 1 ciazy kilka rzeczy kupilam w 8 tc, a tak na serio zaczelam kompletowac jak juz znalismy plec w 17 tc.

Teraz pierwszy dwupak bodziakow kupilam w 10 tc. I narazie tyle.
Ja mam to szczescie, ze ja dla pierwszego dziecka kupilam cala nowa wyprawke. I duzo rzeczy dostalam z usa. Nowych. Dla chlopczyka.
Teraz tez mamy miec chlopca, wiec za wiele to nie potrzebujemy. Kilka bodziakow i spiochow, pieluchy tetrowe, smoczki i kosmetyki. I tyle. Aaa i kolyske chce i wozek nowy.
Ja tak duzo kupialam w pierwszej ciazy, ze moj maly nie zdazyl wszystkiego wlozyc. Mam kilka rzeczy nowych :-D

A czy zdarzyło się wam kupić coś na szmatach? Wierzchnie ubranie to bd kupowala czyli kombinezon sweterek spodenki czy dresy ale czy kupować body itd? Wypierze się te smierdzaca chemię?

Ja zamierzam tak z 1.5 msc przed jechac do sklepu i za jednym zamachem kupic wszystko, ale zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci :)
Moze jednak tak na ostatnio chwile nie czekaj :-) Ja np 1.5 miesiaca wczesniej urodzilam. Wszystko moze sie zdarzyc. Nie musi oczywiscie, ale lepiej wczesniej sie przygotowac. Ja np nie mialam torby spakowanej do szpitala. Maz mi na raty przywozil, bo codziennie cos tam chcialam. Nawet nie chce myslec co by bylo gdybym zostawila wszystko na ost chwile. Na szczescie jak rodzilam to juz wyprawke byla i poprana i poprasowana i poukladana w komodzie. Lozeczko mialam zlozone, tylko nie zascielone. No i wozek tez byl. Tylko wanienki nie mielismy. Maz ost dnia jak wychodzilismy to kupil...rozowa, bo innych nie bylo :-D

A czy zdarzyło się wam kupić coś na szmatach? Wierzchnie ubranie to bd kupowala czyli kombinezon sweterek spodenki czy dresy ale czy kupować body itd? Wypierze się te smierdzaca chemię?
Ja bym osobiscie nie kupowala bodow. Body jednak zawsze zakladasz na gole cialko.
Ja mialam jedne dresiki takie puchate ze szmat i to kupione chyba z 3 lata przed ciaza w przyplywie czulosci... Ogolnie kupowalam wszystko nowe. Na allegro ceny naprawde sa fajne jesli chodzi o body, spiochy, polspiochy itd

Agatek Ty chyba ostatnio coś wspominałaś o tych jelitach :) To właśnie przed chwilą i ja je poczułam :) Aż w pewnym momencie sie wystraszyłam :)

Ja juz po wizycie i po basenie. Ale mam beznadziejną tą moją polozną. Nie dość że widze ją raz na ruski rok to sie mnie pyta czy chce, żeby mi badanie moczu zrobiła. Mowię że tak i że mam żółte upławy a ona że napewno jest wszytsko ok. Poprosiłam o zrobienie wymazu. Sprawdziła jak mi wyszły badania żelaza i mowi, że mam za niskie żelazo, ale nie jest pewna czy mi dać leki czy nie :-/ mowię że Tak!! robiłam tez badania na tarczyce, bo ja mam guza w przysadce mózgowej i ona nie jest pewna czy one są w normie czy nie :-/ co za ciapa z niej!!! Wrrrr

Co do wyprawki to ja dopiero zaczynam sie rozglądać. Kupiłam tylko zestaw bodziakow tydzien temu i kocyk a tak to nie mam nic!!! Mam upatrzony wózek z czego sie bardzo cieszę, bo to było dla mnie ogromne wyzwanie. Czytałam opinie o wózkach chyba z miesiąc i wybrałam w końcu :-) teraz patrzę na łóżeczka. Ciuszki dla mnie to najmniejszy problem, kosmetyki też, ale reszta typu wlasnie wózek, chusta, łóżeczko to największe dylematy. No i kosz mojżeszowy juz szukam, ale to kupie używane jedynie materacyk kupie nowy.

reklama
Kurczę Aniołkowa to Ci współczuję tej położnej. Przeciez ona powinna wiedzieć albo od razu powiedzieć robimy takie i takie badanie itp. No ale czasami tak bywa

Z wózkiem chyba zawsze jest problem. Człowiek szuka, czyta i tak nie może się zdecydować :) Ja już upatrzyłam i będę używany kupować, bo o wiele taniej wyjdzie

Do góry