reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
GizaS, wielkie gratulacje dla dzielnej mamusi;-)
Teraz pora na mnie;-)Fusun jestem przed Tobą, termin z USG mam na 27.10 i tego lekarze się trzymają, ale muszę na dniach urodzić z pewnych względów, lekarz mój pracuje nad rozwarciem szyjki, aby poszło samo, bez ingerencji np. przy udziale oxy. Myślę, że w tym tyg, najpóźniej na początku przyszłego będę tuliła już synka;-)

A ja na samym końcu bo nikt do nas więcej nie dołączył :p
Calineczka, a powiedz mi, mimo cukrzycy ciazowej rodzisz naturalnie? Bo czytałam w wielu miejscach ze to wskazanie do cc...

Sykatynka cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. Nie była też 10 lat temu jak z cukrzyca rodzilam synka. Pó prostu trzeba monitorować wielkość i wagę dziecka, i starają się wywoływać poród w okolicy terminu by nie przenosić, bo wielkoludy się rodzą ;)

Aaa ok, no tam były opisane różne nieprzyjemne rzeczy związane z wielkością dzieci... Mam tylko nadzieję że mój nie pójdzie w męża bo był gigantyczny jak się urodził, zresztą jako dorosły też ma te swoje 190 kilka wzrostu....

a później kate, szkrabek i ja.:eek:
ale ten czas leci..

Jeszcze Madziulka Rz jest po drodze po kate_p7 - ale rzeczywiście już blisko blisko... i straszno :-D
Ja w przyszłym tygodniu dzwonię już do położnej się umawaić, zobaczymy co mi powie - czy za wcześnie zadzwoniłam... trudno, najwyżej każe mi się odezwać później, ale już będzie kojarzyć w razie czego, a i ja już bardziej spokojna będę :tak:

Dziś mi jelita dokuczają - taki ból mam z lewej strony kłujący... :baffled:

szkrabek no spieszy się, na szczęście szyjka ponadprzeciętnie długa, bo gdyby skracała się z tej przeciętnej to teraz miałabym rozwarcie :-D Zresztą mam zakaz sprzątania i już się martwię świętami.. Jeszcze tydzień i mogę skakać po parapetach i prac firanki, myć okna. To się chyba nazywa wicie gniazda:-p pokój ogarnięty dla dziecka, jeszcze małą rewolucje remontową mieliśmy w domu. ubranka WSZYSTKIE uprane i poprasowane cała komoda już zapełniona..Gdyby nie mąż to i do 3r.ż ubranka byłyby uprane:-p Ale chyba przez to że się ruszałam, nie mam bólów kręgosłupa, zawiązuje sama buty. A kiedy pojawiają się rozstępy na brzuchu? bo mi się pojawiły po jednym na piersi i koniec...nie to ze tęsknie, ale ciekawi mnie czy mogą się jeszcze pojawić? W sumie teraz ostatni miesiąc..

Kate mały ciekawy świata ;-)
ja też się ruszam , a właściwie pracuję cały czas normalnie i pewnie dlatego tak dobrze się czuję..... moja wyobraźnia podpowiadała ,że pewnie nie ruszę się już w 8 miesiącu z miejsca ;-)
Jeśli chodzi o rozstępy to mam 2 na brzuchu i pojawiły się na początku 7 miesiąca , bardziej uda "biedne " , ale nie ma reguły zależy od genów , tendencji , mimo smarowania najdroższymi specyfikami mogą się pojawić .....
Moja koleżanka od czasu do czasu posmarowała się kremem Palmers i nie miała ani jednego , ja smaruje się często i nie ustrzegłam się ich...

reklama
Madziulka ja właśnie teraz bym się wzięła za smarownie, bo wcześniej wkurzało mnie że to wszystko się klei...Jak w 7ym miesiącu już zaczęłaś pękać, to ty brzuchol musisz mieć piękny:-) A im ladniejsszy czyli większy tym więcej rozstępów chyba?
Ja jak leżałam na patologii ciąży, to dawali mi z 30tc maksymalnie. Tylko mnie się ten brzuch tak rozlał, a nie mam wystającej piłki. Może tak będzie przed samym porodem :eek:
Myślę, ze będziesz normalnie chodzić nawet w 9tym. Ja czasem zapominam że mam brzuch. No chyba ze w nocy jak się spróbuje położyć na brzuchu:-D Jak teraz się ruszasz to do końca ciąży będziesz w dobrej formie - moim zdaniem:-p

Ostatnia edycja:
Do góry