reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Olusia, a Ty z racji bliźniaków nie bedziesz miec cc? Oni próbują sn ?

Kasik, to my oby dwie w sumie w niepewnosci bo ja tez nie wiem czy zostane. Ale torbe tez biore z tym że ja mam byc po między 10-11.

Joasia, mi teraz cukrzykowa ze szpitala mówiła ze u zdrowej cieżarnej cukry są w granicy 90-100. I takie teraz kaze mi trzymac. Biore sporo insuliny i jakoś sie trzymam choc teraz mnie ciągnie do słodkiego a dałabym sie pokroić za pepsi. Cukry musze czesto kontroowac bo biore insuline taką co cały dzien działa i jest obawa ze mi cukier spadnie . I faktycznie potrafi spasc i musze szybko zjesc. Mam nosic cukierki przy sobie.

Ostatnia edycja:
Kasik, Kotuśka to trzymam mocno kciuki.
Kurczę ale emocje przed nami.
Przyznam się, że chociaż zostały mi jeszcze (a z drugiej strony tylko) dwa miesiące do terminu, to coraz bardziej się boję.

Lisska, problem z zaparciami mam od początku ciąży. Pomagał mi syrop Lactulosum, ale od momentu kiedy zaczęłam brać żelazo, syrop właściwie nie działa. Ale spróbuj jeść czerwone winogrona, u mnie działają lepiej niż syrop. A żelazo może inne dostanę, bo to które biorę (sorbifer) nie pasuje mi najwidoczniej, bóle żołądka są paskudne.

Aisa ja biore zelazo - Tardyferon i czuje sie po nim ok a tez mam wrazliwy zoladek.

Kotuska trzymam za Ciebie kciuki i bede czekala na info czy zostalas w szpitalu.

Mi dzisiaj polozna powiedziala, ze dobrze na weekend rodzic bo jest spokojniej i mozna zrobic male odstepstwa od reguly np wpuscic M jak bede lezala na sali pooperacyjnej wiec jest mi juz bez roznicy kiedy to bedzie.

Za kciuki nie dziekuje bo przesadna jestem ;) ale to bardzo mile miec swiadomosc, ze ktos dobrze mi zyczy :)

Anulla28, ja nie chodzę specjalnie na 3d, sami mi pokazują, tutaj chyba to cos normalnego i nie trzeba za to dodatkowo płacić. Ale mi te obrazy średnio sie podobają akurat. Wczoraj było widac włosy liska, wyglada na to ze ma czuprynke niezła .

Kasik36,kotuska - kciuki zacisniete! :)

Aisa79, tez sie boje jak to bedzie ale mam nadzieje ze dam radę .
I głupie to ale mam obsesje aby akcja porodowa nie zaczęła sie w dniu kiedy mam nieumyte włosy, zawsze miałam fioła na punkcie czystych wlosow a myje co drugi dzien :D
Tez biorę Tardyferon jak Kasik36 :) Lekarka powiedziała ze do końca ciazy a i nawet po urodzenia będę musiała to jeszcze zażywać .

Liskka nie koniecznie. Mi juz pod koniec ciąży odstawil zalazo (tez tardyferon) bo miała dobra hemoglobine. Od tego to zależy a wychodząc ze szpitala tez nie kazali mi juz brac. Mam hemoglobine okolo 13

reklama
Do góry