reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Olusia, a Ty z racji bliźniaków nie bedziesz miec cc? Oni próbują sn ?

Kasik, to my oby dwie w sumie w niepewnosci bo ja tez nie wiem czy zostane. Ale torbe tez biore z tym że ja mam byc po między 10-11.

Joasia, mi teraz cukrzykowa ze szpitala mówiła ze u zdrowej cieżarnej cukry są w granicy 90-100. I takie teraz kaze mi trzymac. Biore sporo insuliny i jakoś sie trzymam choc teraz mnie ciągnie do słodkiego a dałabym sie pokroić za pepsi. Cukry musze czesto kontroowac bo biore insuline taką co cały dzien działa i jest obawa ze mi cukier spadnie . I faktycznie potrafi spasc i musze szybko zjesc. Mam nosic cukierki przy sobie.

Ostatnia edycja:
Kasik, Kotuśka to trzymam mocno kciuki.
Kurczę ale emocje przed nami.
Przyznam się, że chociaż zostały mi jeszcze (a z drugiej strony tylko) dwa miesiące do terminu, to coraz bardziej się boję.

Lisska, problem z zaparciami mam od początku ciąży. Pomagał mi syrop Lactulosum, ale od momentu kiedy zaczęłam brać żelazo, syrop właściwie nie działa. Ale spróbuj jeść czerwone winogrona, u mnie działają lepiej niż syrop. A żelazo może inne dostanę, bo to które biorę (sorbifer) nie pasuje mi najwidoczniej, bóle żołądka są paskudne.

Aisa ja biore zelazo - Tardyferon i czuje sie po nim ok a tez mam wrazliwy zoladek.

Kotuska trzymam za Ciebie kciuki i bede czekala na info czy zostalas w szpitalu.

Mi dzisiaj polozna powiedziala, ze dobrze na weekend rodzic bo jest spokojniej i mozna zrobic male odstepstwa od reguly np wpuscic M jak bede lezala na sali pooperacyjnej wiec jest mi juz bez roznicy kiedy to bedzie.

Za kciuki nie dziekuje bo przesadna jestem ;) ale to bardzo mile miec swiadomosc, ze ktos dobrze mi zyczy :)

Anulla28, ja nie chodzę specjalnie na 3d, sami mi pokazują, tutaj chyba to cos normalnego i nie trzeba za to dodatkowo płacić. Ale mi te obrazy średnio sie podobają akurat. Wczoraj było widac włosy liska, wyglada na to ze ma czuprynke niezła .

Kasik36,kotuska - kciuki zacisniete! :)

Aisa79, tez sie boje jak to bedzie ale mam nadzieje ze dam radę .
I głupie to ale mam obsesje aby akcja porodowa nie zaczęła sie w dniu kiedy mam nieumyte włosy, zawsze miałam fioła na punkcie czystych wlosow a myje co drugi dzien :D
Tez biorę Tardyferon jak Kasik36 :) Lekarka powiedziała ze do końca ciazy a i nawet po urodzenia będę musiała to jeszcze zażywać .

Liskka nie koniecznie. Mi juz pod koniec ciąży odstawil zalazo (tez tardyferon) bo miała dobra hemoglobine. Od tego to zależy a wychodząc ze szpitala tez nie kazali mi juz brac. Mam hemoglobine okolo 13

reklama
Do góry