reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Milena gratulacje! Szybko poszlo:)

Agawa sliczny chlopiec:) A nawal jest niestety straszny ale trwa tylko 2doby wiec da sie przezyc:)

Kiki witaj i gratuluje. Wkoncu przyszla kolej na weteranki. Teraz czekamy na pozostale:)

reklama
Liskka jasne ze m odwołał wyjazd. Był przy mnie cały czas spisał się na medal. Wczoraj mnie kapal i mam az siniaki na Krzyżach chyba od masażu bo mi tak masowal :)
Kasik majtki jednorazowe sa do dupy kupilam L i ich nie ubiore. Te wielorazowe bokserki mam ubrane chyba z canpolu. Rane do pionizowania (10 godzin) miałam zaklękona teraz ma się wierzyć i koniecznie rano majtasy ściągnąć dla lekarzy.
Na raty trochę popisze.
Ja kotuska i Kasik miałyśmy jakos termin podobnie.
Anula86 rodzilam u nas w Rzeszowie na szopena i jestem bardzo zadowolona.
Zaczynam produkować cos mleka ale jeszcze w nocy dostał zwykla butle.
Ja po cc czuje się dobrze. Nie odczuwam nawet blizny bardziej czuje ucisk w barkach schodzacy nad piersi ale to ostatnio przy laparo tez tak miałam.
Do listy dopiszcie sobie szare mydlo u mnie tym każą przemywac ranę. Jeżeli chodzi o dol to tez powoli wszystko wylatuje.
Smutno mi jedynie bo położna powiedziała że następne dziecko za 1, 5 roku bo nie warto ryzykować peknieciem macicy. Ehhh :/

O to ja

Załączniki

• 1426478627682.jpg
    1426478627682.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 75
Porod
Zaznaczyli ze wody zaczęły się saczyc o 4 całkowicie nie odeszly do 7 rano rozwarcie bylo tylko na 1.5 palca. Juz nie rokowalam wtedy na porod sn ale wciagal gaz i jakos szlo. M mnie masowa l az mam siniaki :) ale pomagalo. O 8:30 przyszla doktorka i rozwarcie dalej nie szlo chciała mnie ciąć ale ja mówię poczekajmy. Juz o 9 zaczęłam się drzec ze nie dam rady rozwarcia dalej nie bylo. Tetno spadło i pani dr odrazu podsuwala mi zgodę na cc bo nie urodze. Naprawdę szybka decyzja. Mojego dr nje bylo ale byl inny którego znałam i on mnie pamiętał z tamtego rokum super się mna zajęli. O 9:25 go wyciągli strasznie nie mile uczucie. Dłużej szyli niz wyciagali. Mały podpil wod plodowych i nie płakał musieli go przeczyszczac. Na początku dostal tylko 6pkt a potem 9. Zabrali go na dogrzanie i przyniesli kolo 12 i prawie caly dzień z nami byl. Moj maz jest idealem. Zachowuje się cudownie. Chodzil latal za malym czy wszystko w porządku i w ogóle. Na noc dalam go do pielęgniarek zaraz mam go dostać. Jeszcze jedno prawdopodobnie wody ciekly już od piątku i mały mogl się podtruc bo nie dostał leku. Bo ja gkupia uważalam że nie istotne jest mówić ze miałam mokro od piątku. I dopiero na wieczór jakoś tak wyszło ze powiedziałam. Neonatolog powiedział a żeby na razie się nie martwić. Czekamy. Nikodem bardzo grzeczny raz zaplakal prsez cały dzień. Kończę. Aha w nocy na dyżurze byl chlop położnik tez super

Milena dzieki za opis az mi sie Junior rozbrykal jak przeczytalam ;) Maluszek cudo :) A Twoj M mogl byc z Toba zaraz po cc? Smerfeta lezala na pooperacyjnej i tam chyba nikt nie mogl wchodzic.

Ostatnia edycja:
Milena super opis. Dobrze ze juz jestescie razem. A nasi mezowie to naprawde cudowni:)

Kasik kazdy szpital ma inne zasady w moim moglbyc ze mna ale w szpitalu gdzie mialam szkole rodzenia bylo tak jak u Smerfety.

Cześć Dziewczyny!

u mnie tez jak u Smefrety leżałam na pooperacyjnej bez męża.

A ja dzisiaj jak młody Bog! Piotruś budził sie co 3 godziny jak w zegarku na papu a potem zasypiał, cała noc dzieki temu przespaliśmy. Karmienie piersią to super sprawa, a najbardziej sie o to obawiałam. No i dzisiaj to juz moge powiedzieć, ze chodze ( prawie) prosto, ze mało mnie boli i ciągnie, brykam i chętnie za jakies sprzątanie bym sie wzięła :-D Jutro wychodzimy do domku. Hura!

Smerfata ta jak tam postępy z laktacją?

reklama
Do góry