reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
smerfeta , milena- gratulacje dziewczyny. ale super ze macie przy sobie juz swoje kruszynki

gizas- wedle życzen zawitałam na ciezarowkach

dziewczyny jezeli moge to tym razem juz do was zawitam.
wczoraj miałam prenatalne. dzidzia ma 5,5 cm przeziernosc karkowa ok, nosek widoczny nawet go szukac nie trzeba było. ładnie leżało to dr umiała wszystko pomierzyc po czym zaczeło sie strasznie wiercic i kręcic i ułozylo sie do spania.
dr powiedziala ze nie da jeszcze spac i pare razy uderzyła delikatnie brzuch to dzidzia obrazona ze sie jej nie daje spac obruciło sie do dr dupą. i wtedy dr pow ze na 60-70 % dziewczynka ale wiadomo mamy sie nie nastawiac.
Do tego pobrali mi krew na test pappa. ale pobierali wszystkim ktorzy byli na prenatalnych i kazali za miesiac umowic sie na nastepne badanie chyba te połówkowe 20-24 tc

Milena wow jednak cc, gratki kochana i czekamy na szersza relacje :)

Joasia ja mialam wycieki siary juz ponad miesiac temu, trwalo okolo 3 tygodni i tylko w nocy, teraz od 2 tygodni cisza. Tak wiec to raczej nie jest oznaka wczesniejszego porodu.

Kasik uf dzieki za odpowiedz bo wolalabym doczekac do terminu, ale z tego co widze to raczej kiepsko dotrwac do ustalonego czasu:/

Milena,gratki ! jak twój mąż ?odwołał wyjazd czy musiał jechać? Termin miałaś na 1 kwietnia czyli w sumie 2 tyg wcześniej urodziłaś, zapowiadało się na wcześniejszy poród czy Cię wzieło z zaskoczenia? Boję się że moj M nie zdąży wrócić jakby też zaczęło się coś dziać wcześniej.

kikifish87 , witaj w tym wątku:) na kiedy masz termin?

MARZEC

1. Kotuska83 (16-17 marzec) syn
2.Finesse (29 marzec) córka
3. Olusia7982 (28 marzec) bliźniaki córka i synek

KWIECIEŃ
4. joasia2906 (2kwiecień)synekWojtuś
5. Jazzabell (10 kwiecien) bliźniaki
6. Kasik36 (10 kwiecien) syn
7. Hania39 (30 kwietnia) córka Lena

MAJ
8. Liskka (13 maj) synek
9. Anulla28 (18 maj) córka Wiktoria Amelia
10. Aisa79 (25 maj) syn Marcel Marek
11. anula86@ (29 maj) córka

CZERWIEC

12. Luize ( 14 czerwiec) córka Zuzia i syn Mateusz

LIPIEC

13. lilka-1986 ​ ( 31 lipiec/1 sierpień)

PAŹDZIERNIK

14. GizaS (10październik)

milena gratulacje :-* bardzo się cieszę że już jesteście razem, oczywiście czekamy na relacje, a w którym szpitalu rodzilas?
kiki witamy na fforum, u nas na prenatalnych wyszedł chłopak ale w 16tc z chłopca zrobiła się dziewczynka i już tak zostało ;-)

Mena gratulacje i witamy nowego obywatela na świecie :) jupi , widzę ze lutówki rodziły SN a teraz marzec/kwiecień CC :)

Superasnie coraz wiecej maluszków na świecie :)

Niestety zauważyłam ze u mnie zwlekali z decyzja co robić jak młodemu spadało tętno , bo spadało wcześniej ale nie tak drastycznie a potem przy oxy juz sie posypalo i nie zdążyli i przez to wyciskali młodego , dobrze ze nic mu sie nie stało bo naczytałam sie :(

Kotuska teraz twoja kolej :)

reklama
Kasik w Gdanskich szpitalach daja mleko takie gotowe, w jednorazowych butelkach - enfamil lub bebiko. Laktator niby tu jest ale nie widziałam. Każą dziecko przystawiac przed karmieniem. Faktycznie te nasze dzieci ciągną mocno, aż boli :) nieźle ta natura działa.
Gatki mam fizelinowe, wysokie - każą dziurawic by rana oddychala, lub zakładać niskie. Na samym poczatku jednak chyba fizelinowe lepsze bo wszystko sie trzyma

W domu skorzystam jeszcze z laktatora, herbatki na laktacja i może z jakiejś poradni laktacyjnej

Esiek, wcale tak nie myślę. W sumie to ciekawe jak różnie odczuwamy ból. Dla różnych osób różne sfery naszego ciała są szczegolnie wrażliwe. Ja np lubię być aktywna, sprawna, nie lubie gdy coś mnie ogranicza i pewnie nie będzie mi brakować brzuszka :)

Milena gratuluję :-D

Kotuska jutro Twój big day. Będziesz w kontakcie?

Kiki Twój maluszek juz pokazuje rożki :-)

Ostatnia edycja:
Do góry