reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ewelina, czytałam gdzieś że dziecko może pić 10 minut a może i godzinę i to sprawa indywidualna. Jak byś pokarmu nie miała to mały by się denerwowal i był głodny a jak przybiera na wadze to raczej wszystko dobrze ;)

reklama
Joasia, mój lekarz mówi to samo i mam wybrać. Na początku byłam nastawiona tylko na cc. Teraz zaczynam myśleć o sn, więc sama nie wiem do końca. Także ja Cię rozumiem. Bo może im bliżej, tym bardziej znowu będę chciała cc :blink:

Kasik ale piekny pokoik bedzie. Jak sobie wyobrażę te wszystkie dodatki, to cud miód malina:) planujesz kolory dodać, czy wszystko bedzie takie stonowane?

Smerfeta to zabieraj sie za szybkie kompletowanie wyprawki, bo rzeczywiscie potem jest coraz ciężej:)) obys jednak urodziła w terminie &&&&&&&

anula86@ mam zamowione takie lozeczko z zyrafka.. :tak:sliczne sa te lozeczka...

Lilia ty sie chyba pytalas odnosnie jak chce rodzic. a wiec nie wiem czy dalabym rade rodzic sn... lekarz moj mowi o cesarce... mysle ze na kolejnej wizycie ustali zemna termin... ;-)

Kasik pokoik będzie jak z katalogu. Śliczny.

Smerfeta faktycznie musisz zbierać sie szybciej za wyprawkę, ale powiem Ci ze z tym opadaniem brzucha to różnie bywa. Zależy czy czujesz np ze lzej sie oddycha to faktycznie. Ale mi w 31tc 2 osoby powiedzialy ze opadl mi brzuch (choć ja tego nie zauważylam) bo dalej czułąm ze cieżko mi sie oddycha. A jak mialam tydzien temu spotkanie z położna to powiedziala ze brzuch jeszcze wysoko i weź tu bądz mądry haha. Ale te bóle pachwin co piszesz to faktycznie, mam je gdzies od soboty, ale zastanawiam sie czy moze to być jakiś zwiastun.

A ja dziś mialam wizytę, Zosieńka ma się dobrze ;-), tetno super. Ja na plusie jestem 11 kg, czyli mniej wiecej jak zakladalam, no do 13 kg sobie moge jeszcze pozwolić ;) .Dr zrobila mi USG i mówi ze wg USG waga 3400g, ale mówi ze USG troche zawyża i na pewno na tym etapie jest ok 3100-3200g, w każdym bądz razie do 4 kg nie skoczy ufff ulga haha. Łożysko juz powoli zaczyna wapniec. Rozwarcie juz mam na 2 cm, ale szyjka jeszcze nie gotowa do porodu, tzn jakas krzyżowa czy coś takiego. Główka Zosi juz bardzo nisko :blink:. Jejku nie moge sie doczekac:-) . Jak nie urodze do terminu to mam sie zgłosić do szpitala 10.03 na wywoływanie, mam nadzieje ze mnie ta "przyjemność" ominie, i córcia zdecyduje sie przyjsc szybciej. W każdym badź razie dziś była ostatnia wizyta u lekarki .

A teraz ide strzyc mojego psiaka bo zarosła, a na przyjscie nowego członka rodziny musi być czyściutka i wypielęgnowana :laugh2:

Smerfetka spiesz sie spiesz..u mnie tez sie wydaje ze brzuch mam nisko.. czuje sie ciezka jak slonica... he he :tak: ja tez sie spiesze a nie mam jeszcze fotelikow ani wozka... reszte mam ze dam rade...ja tez mam bole pachwin, do tego wszystko mnie boli... ech....

montana
no to juz nie dlugo zobaczysz swoja coreczke... i gratuluje udanej wizyty.. malutka juz nie malutka, ladnie wazy...wiec teraz ciesz sie jeszcze chwila spokoju i odpoczywaj, relaksuj sie;-)...

reklama
Joasia, zmienione :-)

Dzisiaj dzień bez kuriera więc wybyłam na miasto. Kupiłam wreszcie coś dla siebie, aż dwie bluzki w h&m i pantofelki do "szpitala" w Oysho :-) Nawet koszula mi jedna wpadła z przecen i nawet nie jest brzydka, ma duży dekolt, może będzie się dało jakoś karmić w niej skoro będę na sali sama. Poza tym drogie te koszule i może przejadę się do Primarka, tam podobno mają takie szmatki tanie.

montana8, grzeczna ta Twoja Zosia :)

smerfeta, wydaje mi się że ty masz jeszcze czas, ale na pewno będziesz spokojniejsza jak wszystko już będzie gotowe :)

LUTY

1. montana8 (26 luty) córka Zosia

MARZEC

2. Agaawa
(3 marzec) syn Piotruś
3. Finesse (29 marzec) córka

KWIECIEŃ
4. Smerfeta (1 kwiecien) córka Alunia
5. Milena87 (1 kwiecień) synek Nikodem
6. Kotuska83 (9 kwiecien) syn
7. Jazzabell (10 kwiecien) bliźniaki
8. Kasik36 (10 kwiecien) syn
9. joasia2906 (2 kwiecień)synek Wojtuś
10. Olusia7982 (15 kwiecien) bliźniaki: córka + syn
11. Hania39 (30 kwietnia) córka Lena

MAJ
12. Liskka (13 maj) synek
13. Anulla28 (18 maj) córka Wiktoria Amelia
14. Aisa79 (25 maj) syn Marcel Marek
15. anula86@ (29 maj) córka

CZERWIEC

16. Luize ( 14 czerwiec) córka Zuzia i syn Mateusz

LIPIEC

17. lilka-1986 ​ ( 31 lipiec/1 sierpień)

Do góry