reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Liskka a widzisz ja sie kompletnie nie znam na tkaninach ale ta "macalam" w sklepie i byla przyjemna w dotyku. Sa tez takie same posciele na duze posciele to jak sie skusze to sobie tez taka kupie. Twoja posciel sliczna, wiem, ze szylas sama, szacun. W sklepach takie koronkowe sa bardzo drogie. Tez mi sie takie podobaja ale bardziej dla dziewczynki.

A do wozka tez potrzebna posciel? Kolezanka mi odradzala, mowila ze ona uzywala tylko kocykow. W kwietniu chyba juz nie bedzie mrozow a dziecko w kombinezonie, pod kocykiem i jeszcze tym ochraniaczem zewnetrznym z wozka.

Ostatnia edycja:
reklama
liskka ja od zeszlej nocy mecze sie ze skurczami, najpierw jedna noga, potem druga i bol sie utrzymuje... pol nocy siedzialam i stalam bo nie moglam lezec bo tak mnie bolalo... jak stalam czy siedzialam bylo mi lepiej.. dzis caly dzien mam, raz mocniej raz mniej... magnezu najadlam sie i dalej sie bole i skurcze utrzymuja...myslalam by kupic aspargin, moze by mi pomoglo to.... ech...

kasik36, strasznie drogie niestety, ale samemu wyszło mnie dużo taniej choć najdroższe to te koronki. Ja bedę ich używać w kołysce i gondoli a potem jak mały wyrośnie to do łóżeczka ma już normalną bardziej chłopięcą :p Tu gdzie mieszkam noworodki traktują jakoś specjalnie, wiem że może niektórym się wydać że jak dla dziewczynki ale podoba mi się tutejszy styl.
No, nawet nie chce wiedzieć co powiecie na wdzianko na chrzest, bo też będzie bardzo tutejsze i tradycyjne :p

Kasik pościel fajna, ale dla mnie cena nie do przyjęcia. Fajne opinie mają pościele na stronie smyka, np z firmy Klupś. Niestety ta co mi się podobała już została wykupiona :zawstydzona/y:

Liskka widzę, że jesteś obeznana w materiałach i w krawiectwie, widzę, że tworzysz cudeńka :tak: Też patrzę na skład wszystkiego co kupuję. Pościel w mamo-tato niby ma 100% bawełny

Edit:
Kasik
koleżanki mówiły mi że owijają dziecko w kocyk w wózeczku i dlatego nie dają żadnego prześcieradła, czy specjalnej pościeli

Ostatnia edycja:
Smerfeta no wlasnie droga ta posciel, myslalam, ze w necie kupie taniej, dlatego nie kupilam w sklepie. Caly czas sie waham. A mamas&papas dopiero maja kosmiczne ceny. Ogladalam tez te Klups i wydaja sie ok. Kupilam ich miekki przewijak bo i tak bedzie na nim pokrowiec. To dobrze, ze chociaz posciel do wozka odpadnie bo jak tak dalej pojdzie to czarno widze swoj portfel ;)

Ostatnia edycja:
smerfeta, tylko troszkę, jeszcze nie odkryłam wszystkich tajemnic mojej maszyny :)

kasik36, nie wiem czy potrzebna :) Ja uszyłam bo tutaj się zakłada prześcieradło i na to właśnie pościel. Mówię o gondoli i noworodkach. Moja pościel do wózka też nie jest bardzo gruba a i wiosny tutaj inne. Myślę że jak będziesz używać kombinezonu to jest Ci nie potrzebna. Ja dopiero na jesień zamierzam kupić taki śpiworek do wózka jak już zmienię gondolę na siedlisko, ale u nas też łagodniejsza pogoda niż w Pl.

kasik36 ,Możesz sobie zaglądnąć na tą stronę gdzie ja kupiłam swoją (mumla.pl), tam jest bardzo dobry skład,polski produkt. Cena niższa niż mamas&papas, przy zapisaniu się do newslattera 30zl zniżki na zakup i kurier tylko 10zl :D No ale i tak cena nie jest niska (159zl wychodzi z przesyłką) i styl bardziej skandynawski, nie wiem czy Ci taki odpowiada.

Ostatnia edycja:
Liskka Ty masz termin chyba (na tel nie widze sygnatur) na pozna wiosne wiec u Was juz bedzie cieplutko i kolderka nie bedzie potrzebna. Dzieki za namiary, zaraz sobie poogladam.
Edit: posciel ladna ale moim zdaniem nie sa to poszewki tylko w calosci. Ta moja z Glucka ma jeszcze baldachim i ochraniacz na szczebelki wiec cena podobna. Sprawdzilam i jest nawet tansza, sama posciel 102 zl wiec Smerfeta dla Ciebie link: Pościel EKO ABC - bawełna, len i włókno TENCEL 2-el. / EKO ABC 010 EK z haftem - bawełna, len, Tencel / Gluck Baby Pościel / KOLEKCJE POŚCIELI / Pościel dla dzieci - GLÜCK - OFICJALNY sklep internetowy polskiego producenta pościeli, ubranek i mebli dl

Ostatnia edycja:
kasik36, tak bez ochraniacza bo jak później dopasować ochraniacz do innego kompletu ? Ochraniacz wg mnie najlepszy jak jest uniwersalny :) Nie rozumiem co masz na myśli w całości? To są poszewki zapinane na zamek, bez kołdry w środku :)

Liskka jestes pewna, ze to sa poszewki? Wygladaja na takie co maja wypelnienie w srodku i pierze sie je w calosci tak jak mamas&papas. A ochraniacz mozna dokupic zwykly, prosty, bez aplikacji na zmiane, one nie sa drogie. Mi sie bardzo podoba jak wszystko jest "z tej samej parafii" ;)

reklama
Kasik dzięki :happy2: przeglądam tą stronkę i widzę że w gluck mają różne pościele z różnych przedziałów cenowych. I są też takie z dyskretnym wzorem dziecięcym czy w szare słonie - i właśnie takie najbardziej mi się podobają :tak:

Do góry