reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

anulla28, ja mam hemoglobine 11.3 więc jeszcze nie tak źle ale mówiła że na pograniczu bo spadło mi z 11.9 robione w 1 trymestrze. Zażywaj żelazko na czczo popijając sokiem pomarańczowym :)

montana8, dzisiaj go widzieliśmy na chwilkę. Główką w dół obrócony i spał sobie ładnie :)

reklama
lisska a ile twój mały juz ma? Ty chyba synka będziesz miała? Vo z tego co kojarzę to maj idzie na przemian syn, córka, syn córka ;-) a ty majoweczka :-)

Lilka ja juz bylam na 3 pogrzebach w ciazy :( nigdy nie podchodze do trumny wiec teraz tez nie podchodzilam i nie poszlam na cmentarz bo bardzo zimno bylo.

Smerfeta jeden pokoj juz pomalowany, czekamy na tapete wiec w miedzy czasie wymalujemy drugi, do niego tapete mamy i karnisze, tylko lampy trzeba kupic. Mysle, ze w tym tempie uporamy sie do konca tygodnia a wtedy zaczniemy skrecac mebelki :)

Genna wierze, ze masz dosyc ale pocieszajace jest, ze Franio donoszony i w kazdej chwili moze wychodzic :)

Ewelina no niech sie wreszcie zacznie na calego bo sie wykonczysz.

Dziewczyny a mi od kilku dni bardzo puchna kostki u stop, co prawda duzo siedze i wiecej chodze bo chwilowo przybylo mi obowiazkow ale boje sie, ze to zatrucie ciazowe. Co prawda cisnienie mam dobre i nic wiecej mi nie puchnie ale sie martwie. Moze to tez wynik mojego swedzenia skory, ktore przeszlo z plecow na kolana i lydki. Nogi wygladaja jak poparzone, drapie je najbardziej w nocy bo nie potrafie sie opanowac.

Ostatnia edycja:
anulla86, 25 tydzien. A ile waży lisek to nie wiem bo nam nie podają wagi, dopiero w 28 tyg.

Wogóle to wkurza mnie że zawsze ważą mnie w butach, a buty zimowe to ważą więcej niż moja noga, i zawsze 2kg wiecej mam w karcie niż u siebie na wadze.

lilka, A dlaczego miałabyś nie iść na pogrzeb?

Ostatnia edycja:
Liska ja mam to samo z waga, w przychodni zawsze polozna wazy i w butach zimowych i grubych ciuchach jak to o tej porze roku, zas w domu waze sie zawsze na czczo i w samej bieliźnie i waga jest mniejsza. Wiec ja biore pod uwage moja domowa wage :-) .

Po pierwsze nie jest na miejscu tylko w innym miescie. Po drugie musze wykombinowac opieke dla Hanki po trzecie malo wychodze na dwor i boje sie przeziebic a po czwarte sporo osob mowi ze ciezarne nie chodza na pogrzeby ..

Dziewczyny obojetnie jak sie wazymy, wazne, zeby zawsze tak samo. Czyli skoro zawsze Was waza w ubraniach i butach to wazny jest przyrost a nie waga sama w sobie.

Lilka ja na jeden pogrzeb jechalam 120 km w jedna strone ale to byla moja chrzestna wiec nie wyobrazalam sobie nie byc. W kaplicy stanelam tak, zeby nie widziec trumny, do kosciola poszlam ale na cmentarz juz nie bo byl mroz i wialo strasznie.

Ostatnia edycja:
lilka, sama sobie odpowiedziałaś :) jeśli musisz dojechać daleko, załatwiać opiekę dla małej i jeszcze może być zimno etc to lepiej zostać w domu. Pytałam z ciekawości bo ja w stare słowiańskie durne zabobony nie wierzę :p

kasik36, nie do końca z tą wagą jest jak piszesz. Bo pierwszy raz ważono mnie we wrześniu gdzie byłam w trampkach i z krótkim rękawkiem a miesiąc później już w grubych ciuchach i ciężkich butach i wyszło że przytyłam x a tak naprawdę było 2 kg mniej.

Najgorzej to z opieka nad Hania bo to zejdzie pewnie z 4-5 godz a tak dlugo jeszcze jej nie zistawialam no chyba ze z moja mama a ona pracuje i nie bedzie mogla sie zajac.

reklama
Do góry