reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nie zamieniłabym mojego brzoskwiniowego na żaden inny alkoholowy, a pidżama party z emkiem na żaden bal :-) z resztą Maciek z Zuzią balują już od kilku dni ;-)

reklama
Najlepszego w nowym roku kochane!! Mi rok zaczął się kiepsko. Dalej walcze z katarem. Przez niego nie moge spac a sol morska nie działa. Dzisiaj w rozpaczy zrobiłam sobie inhalacje z miety bo wyczytałam w necie ze pomaga. No i póki się inhalowalam to pomagało. Tylko przestałam katar wrócił. Chyba trzeba iść z tym do lekarza. Od kataru boli mnie glowa i gardło. Macie jeszcze jakieś domowe sposoby na katar? Czosnek i cebula w grę nie wchodzą bo od nich mnie przeczyszcza w obie strony.

Witam noworocznie! Marcysiowa - mnie zawsze powtarzali, że nieleczony katar trwa tydzień, a leczony 7 dni. Ponoć swoje trzeba odcierpieć - ale kiedyś lekarz mi jakieś krople zapisał i pomogły. Ale nie pamiętam, co to było. Ja bym się przejechała do lekarza, bo po co się męczyć. Sprawdzisz przy okazji, jak reforma funkcjonuje i czy wystarczy tylko pesel :-)

Ja tylko posmakowałam sobie szampana. Na szczęście mi nie smakował :-)

Ja w czwartek mam badania prenatalne. Powiem Wam, że zaczynam się denerwować...

Misia - ja z tydzień temu kupiłam spodnie ciążowe w h&M - przecena była i po 60zł były - bardzo sobie chwalę :) Chyba kupiłam o rozmiar za duże bo troche z tyłka mi się zaczęły zsuwać....ale tak myślę że jeszcze przytyję więc może to i dobrze że tak kupiłam....Dopiero 2kg mi przybyło więc jeszcze sporo przede mną. A jak u Ciebie z wagą?

Marcysiowa ja właśnie herbatkę malinową z sokiem z malin, mrożonymi malinami i miodem piję. Nie wiem czy coś mnie nie chce brać więc dmucham na zimne. A na ból gardła ostatnio mi pomogło płukanie gardła szałwią - po 2 dniach byłam zdrowa.

Madzialenak - super, gratuluję Wam serdecznie :) Niech maleństwo rośnie :)

Wszytskiego najlepszego w Nowym Roku moje drogie - niech będzie dla nas jeszcze lepszy niż poprzedni - a będzie to rok wyzwań co do tego jestem absolutnie pewna :) Najlesze życzenia zdrowia, szczęścia i miłości :) No i szczęśliwych rozwiązań :)

Misia - to tak jak my - 04.01 mamy badania :))))) Trzymam kciuki za Was w takim razie :) Powiem CI że ja to się denerwuję troszkę...

Ja mam ok. 1-2 na plusie. H&m dla mnie wszystkie za długie. Żal mi było wydawać 150 zł i jeszcze biegać do krawcowej. Nie było u nas wyprzedaży. Generalnie, prawdę mówiąc, nie lubię h&m. Nigdy nie umiem nic sobie tam kupić. Jakaś za mała na wszystko jestem. Nie pasują na mnie skandynawskie rozmiarówki. Za to włoskie i hiszpańskie - owszem, ale u nas nigdzie nie mają serii maternity. Ja mam taką raczej południową figurę. Za Waszą radą próbuję na allegro coś kupić. Chcę od przyszłego tygodnia wrócić do pracy, a w spodnie się już nie mieszczę. Nie zamierzam być najelegantszą ciężarną na świecie, ale jakoś muszę się ubrać. A za dwa tyg idziemy na wesele. Sukienki jakieś sobie w szafie znalazłam, ale mam problem z butami. Muszę kupić szybko jakieś balerinki. Mam nadzieję, że mdłości mi do tego wesela zupełnie przejdą, bo chętnie bym sobie pojadła ;-)
Coleta chyba też 4.01 ma pierwsze prenatalne. Oj mamy tydzień pełen wrażeń...

reklama
Rożyczka u mnie ból gardła wynika z tego, że oddycham przez usta. Jak tylko udaje mi się trochę nos przeczyścić i zacząć przez niego oddychać to od razu gardło przestaje boleć. Głowa przechodzi jak tylko przestaje smarkać. Także wszystko od tego kataru. Wczoraj miałam iść do lekarza ale dość dobrze się czułam i nie poszłam. Z resztą co mi lekarz przepisze na katar? Wodę morską albo coś takiego. W necie znalazłam jeszcze żeby wąchać chrzan bo ma właściwości odkażające. Chyba o tym pomyślę.

Do góry