reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Bziumelka, trzymam kciuki żeby poród był jak najszybciej i żebyś nie czekała do weekendu ;-) Oczywiście przede wszystkim bezbolesnego porodu życzę :) I niech córcia już się nie opiera z wyjściem.

Magda,
uparte te dzieciaczki :) Tak im dobrze w brzuszkach, ze wychodzić nie chcą. No ale wreszcie mam nadzieję, że zechcą zobaczyć rodziców po tej stronie brzuszka ;-)

Kasik36, w prawym boku. Mam nadzieje ze przejdzie .

Smerfeta, moze byc i Amisz , ważne ze nie pstrokaty :)

Bziumelka, kciuki !!!!

Dziewczyny, ostatnio narzekałyscie ze słaba słuzba zdrowia, ze w szpitalach niektórzy sie zatrzymali w prl. A ja Wam powiem że mnie wczoraj mocno zdziwiła prywatna klinika. Zdziwiła to chyba złe słowol- ja sie po prostu wsciekłam !
W związku z tym że mam tą cukrzyce boje sie czy mały prawidłowo przyrasta na wadze wiec umówiłam sie do kliniki ( nie takiej zajmującej sie niepłodnoscią) na wizyte do gina z usg. Specjalnie zaznaczałąm ze mi zalezy aby zrobił usg przez brzuch. Pani mnie zapewniła ze tak. I wczoraj nie dosc ze wstałam o 6 ( zeby zjesc, pomierzyc cukry itd.) i dojechac na 8 do lekarza, to wchodze do niego i mówie jak sprawa wyglada a on że sie popsuła głowica do USG przez powłoki ciała i mi nie zrobi !! Głupio miu było że mi nikt o tym nie powiedział. Zbadał mnie, obejrzał szyjkie dopochwowo usg bo takie miał ale nic o dziecku zbytnio nie mógł powiedziec. Ręcznym detektorem bicia serca sprawdzał czy płod zywy ! Jak wyszłam od niego to zrobiłam afere ze nikt do mnie nie zadzwonił mimo ze wiedzieli w zeszłym tyg ze jest popsuta. A panie z recepcji, nie widziały problemu, mogły mnie zapisac na czwartek to moze bedzie głowica. Nosz kurde !!!
Wkurzyłam sie, zadzwoniłam do innej kliniki i umówiłam sie na popołudnie bez problemu. Pojechałam juz z mężem i była młoda lekarka. Zrobiła usg. Pomierzyła, powazyła. Mały wazy 1330 i jest super sredniaczkiem. Wszystko super, ułozony w dół, niestety łapkami znowu buzie zakrył wiec nici z fotek. Ale najważnjesze ze sie uspokoiłam.

Kasik
Ty chyba masz dzis wizytę? Napisz prosze ile mały Twój waży to sobie porównamy.

Bziumelka, kciukasy aby teraz już wszystko sprawnie poszło !!!

Kotuska czyli w prywatnych klinikach tez czasami prl'em zalatuje ;) Tak mam dzisiaj wizyte na 16-ta, obstawiam, ze moj synek bedzie dzisiaj wazyl 1250 g. Twoj niezle nadrobil, ostatnio wazyl chyba mniej niz moj? 22 grudnia 850 g.

Kasik, mój 29 grudnia miał 817 g. Wiec mu ponad 0,5 kg doszło. Twój bedzie miał koło 1400 zobaczysz.Zawsze Twój Kropus był większy od mojego.

Kasik, Kotuska, no ładnie Wasze maluchy ważą :-) ja mam za 2 tyg wizytę, więc obstawiam ok 800g ale zobaczymy :)

Kotuska,
przykro mi, że tak się wkurzyłaś ale nie dziwię się. Podejście tej kliniki pozostawia wiele do życzenia i dobrze, że pojechałaś do innej i się uspokoiłaś.

reklama
Magda ale Ty szybka jesteś!!!! :szok: może i do mnie zawitasz zrobić porządek w papierach ;-) :-D

Bziumelka tak coś czułam że może coś się u Ciebie dzieje bo nie odzywałaś się... mocne kciuki trzymam za Ciebie. 3500 to idealna waga, nie za duża, nie za mała. Dobrze, że jesteś w szpitalu bo przynajmniej masz stałą opiekę dla dzieciaczka :tak:

Kasik ja też obstawiam wagę tak ~1400 :tak:

Kotuska super że synek rośnie. A ta prywatna klinika rodem z PRLu to może taka, której nazwa zaczyna się na L ? :happy:

Do góry