reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mnie wczoraj moj polski gin bardzo uspokoił. Przyznał ze to sa bardzo mocne leki ktore biore ale ze w pl tez sie je podaje i ze jest bardzo niskie ryzyko dla dziecka. Wiec nie pozostaje mi nic jak czekac dalej na decyzje lekarza w szpitalu, bo nadal nie wiem jak długo mam brac je.

I powiedział tez ze wg niego najlepiej było by dociągnąć ciaze do 38 tyg i zrobic cesarkę razem z usunięciem wyrostka, bo on kiedys znow sie odezwie. Pogadam z lekarzami ale nie wiem czy na to pójdą.

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za zyczonka urodzinowe !:-) no moj mezus potrafi byc romantyczny jak chce.... he he

A ja wczoraj tak sie objadlam w restauracji ze potem bylo mi tak ciezko... ale najbardziej boje sie ze moze zaszkodzilam maluszkom ze wyszlam z domu i troszke sie przeszlam....

Infinity no tak u ciebie juz koncowka ciazy wiec malutka sie wierci na wszystkie strony...zazdroszcze ze juz nie bawem bedziesz miala ja przy sobie a ja jeszcze troche musze poczekac...:tak:

montana mnie juz od tego lezenia plecy bola i w ogole... ale wczoraj wstalam i wyszla na chwilke... a co! czuje sie w miare dobrze, plamienia minimalne....:tak:

Emilia M ciesze sie ze czujesz sie lepiej... moze faktycznie przy cieciu od razu wytną wyrostek.... ale to porozmawiaj z lekarzem, moze sie zgodza...:-)

Montana nie zazdroszczę bolu :; ja od kilku dni nie mogę w nocy spac na bokach bo mnie tez cos plecy bolą i nie wiem o co chodzi atak w ogóle brak bólów jakichkolwiek :)
Dzisiaj mam Wychodne , idziemy na 75 urodziny dziadka do restauracji ...... Wiec do zakupionej sukienki ktora nie poprawiła humoru, wczoraj kupiłam 3 pary butów w Tesco , jedne oczywiście do sukienki :) no i tak jak wy dIewczynki musiałam wejść na dział dziecięcy :) i kupiłam piękną kamizelkę którą juz wcześniej upatrzylam a teraz przecenili o 50% :) ImageUploadedByForum BabyBoom1416659973.046931.jpg
Wczoraj tez miałam wizyte ImageUploadedByForum BabyBoom1416660046.106463.jpg
Franio wazy juz 1200g , podczas badania ziewal :) niestety ułożony w pozycji miednicowo , wiec jak do 34 tyg sie nie obróci to cesarka, zreszta u mnie nie bedzie problemu jezeli nawet sie odwróci, jak bede chciała to moj lekarz zrobi mi cesarkę no ale narazie nastawiam sie na naturalny :)
Niestety zdjeć 3D ,4D nie mógł
Zrobic bo zasłaniał buźke raczkami i nóżkami i jeszcze pępowina tam
Plywala . Młody ciagle mi skacze po pęcherzyki niestety, zatem
Każdy wstrząs, czy ode czy nawet jak jadę samochodem to tragedia a i tak jak juz dotrę do kibelka to tam nic....

Dna dworzu szaro buro i zasypiam na stojąco, ma wrócił z delegacji a we wtorek znowu wybywa , ten remont w pojedynkę mnie wykończy a gdzie sprzątanie !!!!! Musze jakiejś ekipy poszukać do sprzątania bo ja nie ogarne tematu .

Infinity zaciskam nogi, niech kruszynka jesCze podrośnie :)

DIewczyny a jak waga waszych maluchów w 27 tygodniu ( właściwie w końcówce) ?

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1416659973.046931.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416659973.046931.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 64
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1416660046.106463.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416660046.106463.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 64
Genna super kamizelka... ;-) zdjecie super... no Franiu juz nie taki malutki.... :-) gratuluje udanej wizyty...

Mam do was pytanie co oznacza podwyzsozny poziom kwasu foliowego.. moja kolezanka stara sie o dziecko, nie wychodzi tzn miala transfery i nic i zaczela robic badania... wyszla jej mutacja MTHFR- A 1298 C I MA wynik A/C gdzie C na czerwono napisa...

a kwas foliowy ma 77.50 a norma ma 18,70 i bierze dziennie 0.4 czyli 400 mcg co to oznacza?

Ostatnia edycja:
Olusia, sto lat!
Genna nie badałam Jagienki w 27 tyg ale w 25+ 4 i wtedy ważyła (zależy od sposobu badania) 1027-1400, zakładam, że 1027 i przybiera dziennie ok 30 gr, wiec Twój synek tez zapowiada się na wielkoludka ;-):-D

GRUDZIEŃ
1. _Infinity_ (9 grudzień), córka Lenka
2. Ona232 (11 grudzień), syn Antoś
3. Lionessa75 (16 grudzień), syn
4. Mundek (29 grudzień), syn
____________[/FONT]

2015

STYCZEŃ
5. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
6. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
7. Magda_7891 (19 styczeń) córka Zosia
8. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia