reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Magda, Bziumelka ja ide jutro na usg :). Tez jestem ciekawa ile wazy moje szczęście :). Całymi dniami rozpycha się w brzuchu, wydaje mi sie, ze wazy juz dobrze ponad 2 kilo.

Remont dobiegł końca :). Dziś skręcanie mebli, a od jutra biorę sie za pranie ubranek Pita :).

Milego dnia :)

reklama
Szczerbatka to wszystkie mamy w jednym czasie usg ;)

Ja ubranka juz wszytskie poprałam i poprasowałam, teraz leza w szafie przykryte folia aby nie zakurzyły sie. Zostały do prania tylko kocyki, posciel itp itd. W tygodniu jakos chyba spakuje torbe bo u mnie to nigdy nie wiadomo jak to bedzie.

Bziumelka, Szczerbatka, o to porównanie będziemy miały ;)
Moja też taka aktywna że szok. Robi sobie ze mnie worek treningowy ;)
Ja też chciałam już prac, ale brak szafy mnie ogranicza... czekam na nią jak na zbawienie ;) ma być na początku grudnia.

Miłego dnia z trasy ;)

Ja jak się zepnę to od jutra zaczynam pranie ciuszkow. Zamowiliśmy słupek, komodę i półke- słupek mieli na sklepie wiec juz stoi zlozony przez mojego mezusia a reszta dojedzie dopiero w styczniu

Geometric - ML Meble - Internetowy Sklep Meblowy Gama

Nie są to moze typowe dzieciece meble ale z serii mlodziezowej myslę że troche dluzej posłuża.

Łóżeczko upatrzyłąm
ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ 4 MODELE+ MATERAC GRYKA KOKOS (4802765083) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ale zamowie dopiero po nowym roku

Dzisiaj zakupilam jednak te pampersy DADY w Biedronce i 2 proszki z LOVELI.

Mam pytanie co do pampersów Pampersa - na początek kupujecie pampers new baby 1 czy premium care 1. Trochę się różnią w cenie i własnie nie wiem na które weszyc promocje ;)

witam po dłuższym czasie...
przyznam że nie zdążyłam teraz doczytać co zdarzyło się u Was od 20 listopada - mam wrażenie że doba się skróciła ostatnio...
mam nadzieję że ostatnie dwa dni to były tylko dobre informacje i że wszystko ładnie przebiega dalej:)
w piątek wyszliśmy do domku:)
maluch zajmuje nam każdą chwilę - niby sporo śpi, ale co z tego jak nie mogę się powstrzymać i co chwilę lecę popatrzeć na niego jak śpi:)
udaje nam się ładnie dograć i karmię piersią, do dziś zastanawiałam się jak to jest z tym moim mlekiem czy nie jest go za mało, ale dziś piersi są już większe, pełniejsze i widać jak pije że mleko leje się już porządnie, nawet czasem leci bokiem gdzieś Jankowi:)
na razie też ładnie daje się też Janek układać do snu w swoim łóżeczku - do naszego go nawet nie biorę do karmienia - boję się że potem by już został słodki klusek:)

a oto dwa zdjęcia malucha już z domku, baliśmy się reakcji psiaka, ale oprócz tego że stara się co chwilę go nosem trącić, już po pierwszym dniu jest lepiej - przyzwyczaja się i przestał już zrywać się z dywanu na każde nasze pojawienie się z Jankiem... na zdjęciu widać jaki zainteresowany:) najgorsze że duży i język jak już go wywali do lizani to też od razu na całe rączki albo pół buźki Janka:)

DSC09416.jpgDSC09427.jpg

pozdrawiam was bardzo i mam nadzieję że znajdę czas żeby do Was zaglądać czasami chociaż:)

Załączniki

• DSC09416.jpg
    DSC09416.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 103
  • DSC09427.jpg
    DSC09427.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 108
witam po dłuższym czasie...
przyznam że nie zdążyłam teraz doczytać co zdarzyło się u Was od 20 listopada - mam wrażenie że doba się skróciła ostatnio...
mam nadzieję że ostatnie dwa dni to były tylko dobre informacje i że wszystko ładnie przebiega dalej:)
w piątek wyszliśmy do domku:)
maluch zajmuje nam każdą chwilę - niby sporo śpi, ale co z tego jak nie mogę się powstrzymać i co chwilę lecę popatrzeć na niego jak śpi:)
udaje nam się ładnie dograć i karmię piersią, do dziś zastanawiałam się jak to jest z tym moim mlekiem czy nie jest go za mało, ale dziś piersi są już większe, pełniejsze i widać jak pije że mleko leje się już porządnie, nawet czasem leci bokiem gdzieś Jankowi:)
na razie też ładnie daje się też Janek układać do snu w swoim łóżeczku - do naszego go nawet nie biorę do karmienia - boję się że potem by już został słodki klusek:)

a oto dwa zdjęcia malucha już z domku, baliśmy się reakcji psiaka, ale oprócz tego że stara się co chwilę go nosem trącić, już po pierwszym dniu jest lepiej - przyzwyczaja się i przestał już zrywać się z dywanu na każde nasze pojawienie się z Jankiem... na zdjęciu widać jaki zainteresowany:) najgorsze że duży i język jak już go wywali do lizani to też od razu na całe rączki albo pół buźki Janka:)

Zobacz załącznik 655090Zobacz załącznik 655091

pozdrawiam was bardzo i mam nadzieję że znajdę czas żeby do Was zaglądać czasami chociaż:)
Jakie Śliczności!

Bziumelka co tej mniejszej aktywności dziecka pod koniec ciąży to ja czuję się oszukana tą teorią bo moja z każdym tygodniem rusza się coraz więcej i intensywnej zamiast coraz mniej :blink: ...

Ema super się czyta takie informacje, czuć że jesteś szczęśliwa i mały zawladnal Waszym światem :-) zazdroszczę pozytywnie oczywiście udanego karmienia piersią i reakcji psiaka, mam nadzieję że u mnie będzie podobnie ;-)
Pozdrawiam, wpadaj do nas w wolnej chwili z zdjęciami oczywiście bo mały prześliczny :tak:

Syllkaa ja kupowałam premium care białe, niby najlepsze, i jedne Dady z Biedronki. Pampersow mam na razie 1 paczkę żeby przetestować bo synek znajomych miał na nie uczulenie (pewnie od balsamu którym są nasączone albo czegoś co daje im ten intensywny zapach)...
Magda wyprawa zakończona sukcesem? :-)

Dziewczyny, powodzenia na jutrzejszych wizytach :tak:

reklama
Ema, śliczny maluszek ;)

Infinity, właśnie wróciliśmy ;)
Młoda cała drogę się wierciła aż musieliśmy postój zrobić żeby pochodzić bo już rady nie dawałam ;)
Najważniejsze kołyska w domu ;) jutro trzeba ją wymyć, stelaż przemaluje jeszcze lakierem żeby go odświeżyć i siostra uszyje nowe obszycie ;) Jest na kółkach więc mogę nią po pokoju wędrować i na noc bliżej łóżka przyciągać ;)

Do góry