reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Infinity, ja myślałam, że jak zapłacić to wszędzie dają znieczulenie :szok:. Mój szpital oferuje, oczywiście za dopłatą, ale nie wiem jak to jest i chyba trzeba wcześniej powiedzieć, no ale jak skoro nie wiem kiedy dziecko się urodzi. Muszę podpytać swojego lekarza. Cały czas mi powtarza, że ciąża po in vitro jest wysokiego ryzyka, więc chociaż znieczulenie mógłby załatwić :-D.

reklama
Ema gratuluje :) Ale widać że nie było jakoś cieżko bo już po 3godzinkach napisałaś nam taki duzy wpis wiec musisz miec sporo sił. Czekam na zdjecia Janka :)

Dzięki dziewczyny za info o zwolnieniu ale tak to jest jak sie lekarzy nie pilnuje, tak samo było w klinice jak człowiek walczył, też co chwile o czymś zapominali:wściekła/y:

Montana ja tez mam butelke aventa i lovi, oczywiscie nie wiem ktora bedzie lepsza, wiecej nie kupowałam bo tez mam zamiar karmić piersia ale na pierwsze chwile po porodzie pewnie sie przyda bo laktacja musi sie rozkrecić.

U mnie tak od poczatku ciazy do 25tygodnia piersi były super pełne a teraz jakoś tak zmarniały, mam nadzieje ze to cisza przed burza....

Magda ciekawe jak tam Twoja córcia, my na usg idziemy chyba jakos w nastepnym tygodniu wiec bedziemy mogły porównać nasze dziewuszki:-)

Ewis ty chodzilas do dr M? a teraz masz isc do innego lekarza z naszej kliniki?:tak:

ema51 gratuluje !! witamy Janka na swiecie... :-)

Anulla
a ile teraz sie placi za znieczulenie do sn?;-) no ja tez sobie nie wybrazam rodzic na zywca.. co prawda ja bede miala cc ale kiedys zastanawialam sie ze jak bede mogla rodzic sn to bez znieczulenia ani rusz...

Kasik
dokladnie barwe moczu na pewno masz zmienioną przez to że organizm sie odwodnił, mialas infekcje, nawet jak malo pijesz to kolor moczu jest inny niz jak duzo pijesz... ;-)

Olusia czytałam że tak nawet do 700zł. Chyba zależy od szpitala. Gdzieś patrzyłam, że mój pobiera 400zł.
Bziumelka, ja też niestety muszę lekarza pilnować i wkurza mnie to. W klinice trzeba było patrzeć co robią i jak wypisują recepty i ja mam dalej to samo. Ostatnio mówiłam lekarzowi żeby mi wypisał 3 opakowania luteiny, to przepisał mi 2 i jutro muszę znowu iść do niego po receptę.

Anulla to faktycznie duzo 700 zl... wiem ze kiedys u mnie w szpitalu gdzie mialam praktyki pacjentki placily chyba 300 zl a reszte doplacal szpital.. no ale wszystko drozeje...ech... o bylo juz dawno..

Moja lekarka prowadząca powiedziała że ivf nie jest wskazaniem do cesarki, choć wszystko też zależy jaki był powód takiego zapłodnienia. Jeśli kobieta jest zdrowa, ciąża przebiega bezproblemowo to nie widzi powodu czemu nie rodzić naturalnie. Tak samo ciąze po ivf traktują jako zwiększonego ryzyka tylko przez 1 trymestr.
Tak samo odnośnie znieczulenia, podobno szybciej przebiega akcja porodowa bez znieczulenia.
Ja bym chciała sn, szybciej dochodzi się do siebie i szybciej można starać się o drugie dziecko. Ale wiadomo zobaczymy jak się wszystko ułoży.

Ostatnia edycja:
Moj mezus wrocil wlasnie ze sklepu... wiec rozpakowalam zakupy i wcinam sobie kasztanka na ktore mam ostatnio meeeega ochote... :biggrin2:

Liskka no ja na pewno bede miala cc... i w sumie wiecej dzieci nie planuje... :-) dwojeczka mi wystarczy he he

Dxiewczyny ja po wizycie maluch wazy 1515g. +/- 200 g. i wedlug USG jest starszy wychodzi na 30t.1dz. I wszystko jest dobrze . I o dziwo szyjka mi sie wydluzyla . :rolleyes:
I termin porodu z USG na 27 stycznia

Załączniki

• 1416419687437.jpg
    1416419687437.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry