reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
witjacie, Foote, gratuluję mamusiu:) I witamy na świecie maleństwo:)
montana to dobrze, że miałaś udane podejście do krzywej cukrowej:) Widać, że rzeczywiście rzadko zdarzają się takie przygody jak dziewczynom:)
Aisa gratuluję udanych prenatalnych:) Robiłaś też krew, czy samo usg?

my mieliśmy udany weekend, bo wreszcie zdecydowaliśmy się na szafę do pokoju dziecka. Co prawda już miała być ona dawno, bo nie mieszczę się w szafie w sypialni i miałam trochę rzeczy przenieść, ale ciąża tak na mnie wpływa, że postanowiłam, że szafa będzie tylko dla naszego maleństwa. no i mamy jeszcze zamiar dokupić komodę, ale trochę później. Dostaliśmy trochę nowych mebli od szwagra i teraz nasze mieszkanie wygląda jak pobojowisko, bo wszędzie meble stoją.
No i mąż się uparł na malowanie pokoju, więc śmieję się, że ma syndrom wicia gniazda, bo ja nie chciałam malować, no ale wreszcie mnie namówił. Więc szykuje się nam remont :(

Ostatnia edycja:
A właśnie przeoczylam wpis Aisy, a wiec gratuluję udanej wizyty :). Nic tak nie cieszy jak usłyszeń dobre wiadomości od lekarza na temat naszych kruszynek :).
Anulla super że juz mebelki macie. My tez kupiliśmy w poniedzialek biała komodę taką wiekszą do Zosi pokoiku, wczoraj męzuś ją złożył i w końcu moglam pochować do niej wszystko co dla mojej córci mam. Jeszcze chcemy przemalować naszą szafę sosnową na bialo, bo tak jakoś mi sie zamarzyl pokoik, ze ściany są szare, mebelki mialam plan biale i dodatki różowe :). Kurczę tak wczoraj stwiedzilam ze juz mam duzo rzeczy dla mojego dzieciątka, teraz zostaly mi tylko pierdołłki, w week pjada do kupeli po ciuszki po jej corci. Kurczę juz sie nie mogę doczekac jak urodze :)

Anulla a ja nie cierpię remontów, tego bałaganu itp. Oczywiście fajnie jest już po ale na samą myśl mi skóra cierpnie. Na dodatek mam uczulenie na farby, lakiery itp więc podczas malowania muszę się ewakuować. Niestety od następnego poniedziałku czeka nas wymiana kabiny prysznicowej a że jest dużo większa niż stara potrwa to jakieś 3-5 dni i już mi to spędza sen z powiek, Po nowym roku planujemy przygotowywanie pokoju dla dziecka. Najpierw M musi się przenieść do innego pokoju i dopiero można zacząć remont. Chciałabym, żeby już było po ;-):-D

Kasik ja po ostatnim przemeblowaniu i malowaniu pokoi też stwierdzam że nie cierpie remontów, tego calego balaganu w domu. Jak sobie przypomnę ten amagendon w domu to mi nie dobrze sie robi :-)

my mieliśmy nie robić remontu pokoju, bo niedawno robiliśmy remont od podstaw, więc jest czysto. No ale to nie chciałam i chyba nie mam zbyt dużo do gadania, bo już decyzja podjęta. Tylko powiedziałam, że jak robić to teraz bo potem nie będę wdychać farb. Ale jak zwykle mało jest czasu, więc też może w następnym roku dopiero.
My mamy fioletowy pokój i tak zostanie, tylko odświeżyć kolor, trochę urozmaicić, mamy tapetę fioletową, no i będzie szafa, to nareszcie będzie to jakoś wyglądało. Ale już mnie głowa boli na samą myśl.

pisałyście o pieluszkach - ja będę miała ok 30 pieluch tetrowych, bo moja mam jeszcze ma po mnie i są w ogóle nieużywane. No ale wiadomo, że trzeba wyprać. Mąż już chciał kupić nawet pierwsze pieluszki, to musiałam go siłą ze sklepu wyciągać, bo za wcześnie. O matko, gorzej jak ja :-D

Kasik kiedy masz wizytę u lekarza? To pewnie już na 100% będzie widać płeć :) I niedługo poczujesz pierwsze ruchy:)

Anulla 27-go mam połówkowe więc na tej wizycie powinnam się dowiedzieć a jak nie to 2 grudnia u mojego doktorka. Mam nadzieję, że dzidziuś będzie współpracował i w końcu pokaże co ma między nogami ;-):-D A takie delikatne ruchy to już czuję od 3 tygodni, takie swędzenie w środku, jakby motylko latały, bąbelki biegały, czasami tak gilgocze, że aż się drapię po brzuchu :tak:

a dokładnie który to będzie tc na połówkowe? Mi chyba wypadnie 2.01.2015 i nie wiem czy wtedy będą robić w klinice. Mam nadzieję, bo nie chcę u siebie robić.
Od 3 tygodni, więc może ja za 2-3 tyg coś takiego poczuję :-)

Montana ja tez byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i wynik na czczo tez 86 :) Ja wyniki będę miała dopiero jutro, moze i by były dzisiaj pod koniec dnia, ale na spokojnie jutro maz mi odbierze jak bedzie wracał z pracy. Jak dla mnie glukoza nie była taka zła, tylko zgłodniała przyjechałam do domu :)
Ja mam na razie AZ 5pieluch tetrowych i 2 flanelowe :) Tez sie zastanawiam których kupić wiecej te flanelowe są takie milutkie,ale większość zawsze kupuje tetrowych wiecej... Pampersy do szpitala kupie 1paczkę oryginalnych Pampersa i 1kupie Daddy. Zobacze w praktyce jak dupka będzie wygladac po jednych a jak po drugich. Na początku przeciez bardzo często trzeba zmieniac pampersy ze względu na czeste kupki wiec mysle po co przepłacać...
Ciągle dokupuje jakieś ciuszki dla Kobusia- nie mogę się po prostu oprzec-a po kazdych zakupach twierdzę, że więcej juz nic nie bede kupywać. Kupiłam 2paczki ciuszków używanych na allegro i kilka używanych pojedynczych, no ale kupiłam tez nowe takie typowe jak kaftaniki,spioszki i body. Miałam sobie zapisywac ile wydaję kasy na wyprawkę, ale nie chce liczyc ciuszkow bo az strach :)

reklama
Anulla to twoj M to juz przegiął z kupowaniem pieluszek :p
U mnie remont ma sie zacząć w poniedziałek , ale wiadomo juz raz fajowiec dał D... Wiec jeszcze sunie pakuje, a z moimi atakami kaszlu to juz powinnam zeby codziennie oś zrobic, normalnie to w jeden dzien bym wszystko zrobiła a tak.....
My wyprowadzamy sie na 2 tygodnie do moich rodziców ale perspektywa sprzątania mnie przeraża !!!!!!
M wymyślił jeszcze zakup nowej sofy a ja nie mam weny na wybieranie w tej chwili Aaaaaaaa

Moja krzywa cukrowa i inne badania oddalają sie w czasie przez antybiotyk i moj super kaszel :(
Olusia znowu o nas zapomniała ....

Ostatnia edycja:
Do góry