reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie dziewczyny , fotee gratulacje.Wracajac do tematu pieluszek to jestem zdania jak eleni rowniez uzywam tylko pampersa bo te dady uczulaly Hanie miala non stop pupe odparzona i po siku ciezka ze szok a pampers to zupelnie inaczej i rowniez zmieiam pampersa na noc a pozniej dopiero rano pomimo ze Hania budzi sie 2 razy.Mam pytanie do mam o ktorej godzinie wasze dzieci zasypiaja na noc bo moja corcia o 2 w nocy:-)

reklama
Dzięki dziewczynki :-) kamień z serca mi spadł po badaniu, miałam strasznego nerwa. Anulla krew też oddawałam. 26 mam wizytę u genetyka i będę próbowała nie sprawdzić wyników w necie :-)
Fajnie, że zbieracie wyprawkę i pokoje przygotowujecie. Ja NIC jeszcze nie mam i nie robie. W pokoiku dziecięcym będzie gruntowny remont i będę tam jeszcze wymieniać okno. Więc to po nowym roku. A wyprawkę po połówkowym zacznę zbierać. Ale Jak mi jakieś fajne bodziaki wpadną w ręce to nie będę się już powstrzymywać przed kupnem :-D

Kasik w którym tyg zaczęłaś czuć takie pierwsze smyranie w brzuchu?

Madzia i Piotr o 2 w nocy Wasza niunia zasypia :szok: hehe szok, dla mnie to środek nocy.
Heh Sylka ciekawe czy wynik po glukozie bedziemy mialy podobny :-p. Ja też mam 5 tetrowych pieluszek i 2 flanelowe. Zastanawiam sie czy nie dokupić.
A co do Pampersów też kupię na początek te oryginalne i te z Dada i porownam. w szkole rodzenia dostalam 1 pampersa firmy Tesco, ciekawe jak one by sie sprawdzily.
No właśnie Olusia co u Ciebie? w domku juz jestescie?

dziewczyny co do ruchów ja też te pierwsze bardzo szybko zaczelam czuc, bo w 15tc,ale nie byly regularne, tzn nie codziennie. Zaś takie regularne czuje od 18tc. A w necie czytalam ze od 24 do 28tc szczegolnie czesto czuc aktywność naszego dzieciaczka i faktycznie od paru dni czuje moją Zosie tak często że zastanawiam sie czy ona w ogole śpi :)

Ostatnia edycja:
Aisa dokładnie nie pamiętam, wiem, że byliśmy u znajomych na meczu, to była sobota, chyba 25 października, czyli niecałe 3 tygodnie temu, czyli w 16 tc. Ale są jeszcze bardzo rzadkie i delikatne, czasami cały dzień nic a czasami wieczorem około godziny "smyra" :-)

A my skończyliśmy wczoraj malowanie ;)
Jadalnia w kolorze mus truskawkowy a nasza sypialnia dostała do turkusu kącik Zosi w kolorze fuksja ;) więc jest kolorowo. Łóżko przesunięte i spać przez to nie mogłam dzisiaj bo jakbym w innym pokoju była hahahaha. Teraz tylko czekamy na szafę i za tydzień jedziemy po kołyskę ;) aaaa i czekam na literki na ścianę.
A czas ucieka jak szalony ;)

Czesc Dziewczyny !

Montana, Syllka, dobrze że u was krzywa poszła całkiem prosto ;-) ja sie szykuje na 2 podejscie na początku grudnia. Może bedzie lepiej. Teraz też miałam glukoze na czczo 86 ;-)

Anulla
, Twój mąż to się widać przejął na całego ! Uwazaj na zakupach bo jak wpadnie w dział dziecięcy to trzeba będzie go siłą wyciągać ! :-D Mój póki co na spokojnie, tak troszkę z rezerwą ale jak kupiłam pierwsze ciuszki to cieszył sie razem ze mną. Oglądał i już mówił które "nadają sie" na oglądanie meczy ( wiadomo te z piłką nożną ;-) )
Odnośnie ruchów dziecka to ja sie pochwale że juz od 2 tyg. czuje kopniaczki. Pierwszy był dokładnie w pierwszym dniu 18 tyg ! Teraz juz codziennie wieczorem czuje kopniaczki , czasem rano tez.Czuje też jak sie obraca.Jak by kamien w wodzie sie obracał.Smieszne uczucie.
Mielismy z mężem kupe śmiechu bo ogladalismy w sobote walkę Adamka ze Szpilką i jak zaczeli grać hymn polski to mnie mały tak ostro kopnął że sie śmialiśmy ze albo patriota albo się połapał że sie w Polsce urodzi ;-)

A ja sie dzis zapisałam na szkołę rodzenia.Jest dofinansowana z NFZ i płace wpisowe za mnie i M 100 zł. Kurs trwa 10 tyg. Zajęcia 2 x w tyg. Jeden dzien wspolnie a drugi dzien cwiczenia dla mnie.Zaczynamy 2 grudnia.

Anulla, odnoscie połówkowych to mozna je robic po między 20-24 tyg. Ja mam je własnie późno bo dopiero 12 grudnia i to bedzie w 24 tyg.Na skierowaniu mi lekarz napisał daty od kiedy do kiedy wykonac to wychodziło według niego 22-24 tydz. Udało mi sie zapisac do invikty do Gdyni wiec nie musze jechac az do Gdanska.

To jeszcze trochę czekania mnie czeka na pierwsze smyranko :-) ale we wtorek zaczynam drugi trymestr i liczę na przypływ energii bo jej brak to moja największa zmora ciążowa

Montana, Sylka fajnie, że picie glukozy macie za sobą i dobrze poszło. Moja koleżanka za granicą miała glukozę o smaku galaretki pomarańczowej i mówiła, że było pyszne.

Prenatalne robiłam w invikcie i połówkowe też tam będę robić. Na skierowaniu mam wpisane, że ma być między 20 a 22 tc

a ja to daty pomyliłam. To mi połówkowe wyjdą w połowie stycznia.
Aisa z tego co wiem, to II trymestr chyba od 14tc się zaczyna. Czekam aż się rozpocznie żebym mogła smarować brzuch olejkiem, bo niczym więcej niestety nie mogę. A przypływ energii ja poczułam jak weszłam w 13tc. No i spanie w nocy też odpada, bo nie mogę zasnąć.
Kotuska, ja już nie wchodzę na dział z dziecięcymi, bo mąż już całą wyprawkę chce kupować. Normalnie nie mogę. Wszystko chce oprócz łóżeczka i wózka. :confused2: A ja najpierw chcę wózek kupić a potem gromadzić rzeczy, a kosmetyki i pampersy na sam koniec. Oj mam ciężko z nim :-D. A kopniaczki w 18tc to chyba szybko:) zacznie się jak w nocy pozycja nie będzie mu odpowiadać :-D

reklama
A mi na takiej stronce pokazuje tak:
1 trymestr trwa od 1 do 14 tygodnia.
· 2 trymestr trwa od 15 do 27 tygodnia.
· 3 trymestr trwa od 28 tygodnia do dnia porodu.

Tygodnie ciązy też jakoś dziwnie liczy sie:
1 miesiąc trwa od 1 do 4 tygodnia,

· 2 miesiąc trwa od 5 do 8 tygodnia,
· 3 miesiąc trwa od 9 do 13 tygodnia,
· 4 miesiąc trwa od 14 do 17 tygodnia,
· 5 miesiąc trwa od 18 do 22 tygodnia,
· 6 miesiąc trwa od 23 do 27 tygodnia,
· 7 miesiąc trwa od 28 do 31 tygodnia,
· 8 miesiąc trwa od 32 do 35 tygodnia,
· 9 miesiąc trwa od 36 do 40 tygodnia.

Mmm glukoza o smaku galartki pyszotka heheh, szkoda ze u nas nie ma takiej dobrej.

Do góry