reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bziumelka, tak biedronkowe od razu i mała paczkę oryginalnych tak na w razie W ;)
Dzieciaki mojej siostry np były uczulone na oryginalne pampersy, tolerowaly albo huggies albo biedronkowe ;)

reklama
ja w niektórych chwilach i tak wierna jestem pampersom. Nie wyobrażam sobie nałożyć Adzie dadę na noc (gdzie już jej w nocy nie przewijam bo je raz ok 5.00) czy na wyjście na podwórko. Większość z was sama zobaczy jak wygląda pampers po 3h, a dada po takim samym czasie ;) Dada po jednym nasikaniu jest napęczniała, a po nocy można by było chyba nią zabić hehehe o ile by nie przesiąkła no i do tego dziecko ma tyle między nogami, że szok :-p na oko widać, że dada potrzebuje częstszego zmieniania niż pampers.
Ja na dzień też używam dady ale tylko jak jesteśmy w domu, a tak to pampersy.
Co do tego które pierwsze.... to właśnie na sam początek polecam dadę bo jest co chwila kupa i co chwilę zmienia się tego pampka :-p Zwróćcie też uwagę na to jak zdejmujecie pampersa czy pupa jest mokra bo w dadzie jest. W pampersie jedynie po nocy u nas jest lekko wilgotna więc jak widać chłonność pampers ma lepszą :-)

u nas pieluchy tetrowe idą i idą .... co chwilę piorę bo do odbijania kładę na ramię, jak karmię to pod buzie małej i ona co chwilę jest w mleku mokra. Mam chyba z 10 szt i ciągle w uzyciu one :-)

Bziumelka

wez sobie zadzwon i sie dowiedz moze wczesniej mozna ogolnie to mowia ze do 36 tyg trzeba si zglosic:)

fote gratulacje :)

kurcze juz jestem 3 na liscie :))):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):szok::szok::szok::szok:

Foote - gratulacje!
My tez remontujemy - ale ja już nie daję rady wchodzić na górę ( jeszcze po drabinie) i szaleć z wałkiem ;)
Elleni - dzięki za wyczrpującą odp- tez słyszałam podobne opinie, że pampers lepiej wchłania.
Miłego dnia dziewczynki!
PS. Jak ten kalendarz zapierdziela- jeszcze niedawno byłam po środku a tu już no. 5 ( chociaż w sumie Ona, Infinity i ja miałyśmy transfer tego samego dnia, więc czuję się z nimi jednym numerem) :)

reklama
Elleni dziękuję za odpowiedź na temat tych pieluch jednorazowych, z tego co widzę to każdy ma inna "taktyke". Chyba najlepszym rozwiązaniem to będzie samemu przetestować na co dziecko nie jest uczulone i które się najlepiej sprawdzają... Ale trzeba mieć w głowię wzystkie podpowiedzi.

Ogólnie to miałam w planach kupić jakieś wielkie opakowanie Pampersa aby wyszło taniej ale narazie daruję sobie. kupie jedno małe i zobacze jak się sprawdzają.

Elenii
a powiedz ile mniej więcej tych pieluch jednorazowych zużywałaś na początku??

Do góry