reklama
kretowinka78
Fanka BB :)
lilonko, to pieknie ze sie juz dla ciebie ruszaja u mnie jedno jest wyraznie bardziej ruchliwe a drugie albo siedzi sobie gdzies gleboko w srodku, albo niesmiale jest. wolalabym czuc oboje rowno, ale 7 grudnia mam usg wiec wypytam o ruchy dokladnie i podejrze tego drugiego ananaska.
a co do badan krwi w badaniach prenatalnych, moja gin i gin od prenatalnych obie powiedzialy, ze przy blizniakach nie jest to wiarygodne badanie i jego sie nie robi. nawet gdyby wyszlo cos nie tak, to nie wiadomo u ktorego malucha to sie dzieje, a nie ma mozliwosci dowiedzenia sie tego. jesli parametry usg sa poprawne, to i tak krew jest tylko dodatkowym badaniem pomocniczym.
a co do badan krwi w badaniach prenatalnych, moja gin i gin od prenatalnych obie powiedzialy, ze przy blizniakach nie jest to wiarygodne badanie i jego sie nie robi. nawet gdyby wyszlo cos nie tak, to nie wiadomo u ktorego malucha to sie dzieje, a nie ma mozliwosci dowiedzenia sie tego. jesli parametry usg sa poprawne, to i tak krew jest tylko dodatkowym badaniem pomocniczym.
Ach sluchajcie i wyszlo obnizone PAPPA- dr mowi ze to przez nadcisnienie. Rozmawialysmy tez troszke o szpitalu...kurcze az nie realne, ze kiedys ksiezniczka wyjdzie na swiat hehe Teraz sobie tam siedzi i jakos tak trudno wyobrazic sobie ze nie dlugo bedzie z nami.
lilonka
Smerfikowa mama
Ja biorę jeszcze 1 tablekę duphastonu,magnez z B6 ( jak zapominam to mam okrutne skurcze łydek), kwas foliowy (teraz spytam ginka czy jeszcze brać) i witaminy - femibion musiałam odstawić bo mi tarczyca wariowała i biorę zwykły falvit (skład niewiele się różni), bo bez jodu. Aisha, Dorex, Colleta niedługo poczujecie ruchy swoich szkrabków :-) ten czas tak szybko leci. Dobrze się nie obejrzałam, a tu już połowa ciąży za mną.
Różyczka82
Lilonka - ale fajnie - ja doczekać się już nie mogę kiedy coś poczuję - bo na razie to wszystko jest takie...nierealne...
Aisha - to już w 15 tc widzicie płeć? kurcze - to ja może w styczniu też się dowiem )) Super że córeczka - najważniejsze żeby zdrówko dopisywało Tobie i córci
Marcysiowa - a jak Twoje zdrówko? Jak pęcherz, dermatolog?
Zaczynam myśleć o kupnie spodni ciążowych. Jestem w 10tc. Nie przytyłam póki co - ale jakoś spodnie na brzuchu mnie cisną. Odpinam sobie guzki i ciut rozsuwam zamek...ale głupio tak chodzić. Są podobno jakieś pasy pod brzuch. Sama nie wiem co robić - ale za czymś muszę się rozejrzeć.
Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza. Do tej pory raz widzieliśmy nasze bąbelki - w 7tc. Martwię się czy wszystko jest ok...Wizyta dopiero 12.12. Zastanawiam się czy państwowo do jakiegoś lekarza nie chodzić oprócz mojej lekarki - tak żeby podglądać częściej maluszki - myślicie że to głupie...?
Aisha - to już w 15 tc widzicie płeć? kurcze - to ja może w styczniu też się dowiem )) Super że córeczka - najważniejsze żeby zdrówko dopisywało Tobie i córci
Marcysiowa - a jak Twoje zdrówko? Jak pęcherz, dermatolog?
Zaczynam myśleć o kupnie spodni ciążowych. Jestem w 10tc. Nie przytyłam póki co - ale jakoś spodnie na brzuchu mnie cisną. Odpinam sobie guzki i ciut rozsuwam zamek...ale głupio tak chodzić. Są podobno jakieś pasy pod brzuch. Sama nie wiem co robić - ale za czymś muszę się rozejrzeć.
Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza. Do tej pory raz widzieliśmy nasze bąbelki - w 7tc. Martwię się czy wszystko jest ok...Wizyta dopiero 12.12. Zastanawiam się czy państwowo do jakiegoś lekarza nie chodzić oprócz mojej lekarki - tak żeby podglądać częściej maluszki - myślicie że to głupie...?
reklama
Różyczka82
Dzięki Misia - tak właśnie myślę czy tak nie zrobić...bo kurcze...nie wiem co tam w środku się dzieje. Nie mam żadnych złych objawów (tfu tfu) ale wiesz...ciekawość nas zżera