reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witaj Coleta :-)
Pytałam co u Ciebie - i już się dowiedziałam pobieżnie :)
Super że jest bąbelek,i to za pierwszym razem - gratuluję :)
U mnie dziś 8tydz.3dzień a wizytę mam 12.12 więc całkiem podobnie jak u Ciebie :-)

reklama
Witam nową szczesliwą mamusię:)

Na ból głowy- niestety tylko spanie i zimne okłady na główkę. żadnych leków nie brałam

ruchy poczułam w 18 tc Jestem też raczej szczupła a łożysko mam na tylnej ścianie. Dzieciak rozrabia jak nakręcony nie ma chwili spokoju:)

Powoli kończę zakupy dla mojego skarbeczka:) jej ale podsumowując to kosztuje to wszystko starsznie duzo! jeszcze zostały duże rzeczy czyli wózek, łóżeczko, wanienka i fotelik do samochodu, ale to pod koniec stycznia wszystko kupimy. reszte już mam i nawet torba do szpitala naszykowana:) Wolę wszystko mieć pod ręką:)

ale mam apetyt na słodkie... Jak będę jesć tyle słodyczy to bede grubsza jak wyższa!

Coleta witaj:) Zdrówka dla Was w takim razie! :) Aniołeczek co się martwisz- schudniesz po porodzie, nic się nie bój- wszystkie zrzucimy. U mnie są dni, że czuję się strasznie brzydka, ale na szczęście mąż ciągle twierdzi, że jest inaczej;) Dziewczyny w szkole też powiedziały, że dobrze wyglądam. No to ja jeszcze co najmniej miesiąc do pierwszych ruchów. Nie mogę się doczekać.

Aniołeczek - a kiedy zaczełaś robić zakupy? Ja tak myślę żeby do 20tc poczekać przynajmniej... To u Ciebie już bliżej niż dalej...super :) Jak masz ochotę na słodkie to pozwól sobie na to czasami - jak będziesz karmiła to nie będziesz mogła się tak rozpieszczać... :)
Aisha - ja też pierwszych ruchów się doczekać nie mogę...ale u mnie to jeszcze...liczę na to że może na święta coś poczuję...ale pewnie po nowym roku dopiero :)
Dorex - powolutku przybierasz na wadze...Ja się tak bardzo obawiam że przytyję ze 30kg :p Ciągle jestem głodna...staram się jeść zdrowo ale mimo wszystko mnie to przeraża. Na razie schudłam 2kg...ale jeszcze mi przybędzie :) Masz już widoczny brzuszek?

Ja już kupuje ubranka. Siedzę na zwolnieniu i nudzę się jak mops. Najwyżej przekażę koleżance albo do domu dziecka.
Ja ciut przytyłam - ale to dlatego, że siedzę non stop w domu. Do tego mdłości męczą mnie głównie, gdy jestem głodna.
Ja mam termin wizyty w przyszłą środę. Generalnie praktycznie co tydzień jestem u lekarza - całe szczęście, bo ja bym sobie najchętniej usg kupiła do domu i w ogóle się od niego nie odłączała.
Nie mam ciągle karty ciąży. Ale też praktycznie dopiero w środę idę na planową wizytę, bo tak to ja ciągle wpadam w ramach alarmu.

Hej kobietki.

Coleta witam na naszym wątku! No i przede wszystkim GRATULACJE!!!

Ja będąc dzielna zamówiłam sobie 2 pary spodni z all. Jedne powinny być dzisiaj lub jutro. Już się nie mogę doczekać bo wysadziło mi brzusio nawet nie wiem kiedy. Dobrze, że wszyscy wiedzą o ciąży bo teraz byłoby ciężko ukryć.

Ja mam kartę ciąży od ostatniej wizyty tj od 10 tygodnia. Kolejna 17.12 i już się nie mogę doczekać. Nic na razie dzieciom nie kupuje ale robię badania rynkowe co będzie potrzebne, w jakiej ilości i z jakiej firmy. Jak przyjdzie czas kupowania to tylko wyjmę magiczną listę i będę zamawiać.

Poza tym marzy mi się zwolnienie. Odpocząć w domku, wyspać się, zrobić sobie porządne śniadanko. Ale niestety co najmniej do końca roku muszę pracować.

Miłego dnia babeczki!!

Rozyczka: to wlasnie lepiej nie jescslodyczy w ciazy a przy karmieniu sobie mozna troche pozwolic a nie odwrotnie.... Teraz zadnych badziewi, zwlaszcza trymestr I i II

reklama
Misia - o kurcze - już zaczęłaś zamawiać? W sumie masz rację. Nie ma co wierzyć w przesądy.... Ja poczekam do końca I trymestru. A później zacznę shopping :)
Marcysiowa - masz już brzuszek? Gratuluje!!!! Kurcze to może i mi na święta wyjdzie :)) Ale fajnie :))) Ja niby schudłam a nie przytyłam, niby nie mam brzuszka - ale jakoś spodnie się ciasnawe robią...Też się będę musiała za jakimiś spodniami rozejrzeć - ale poki co to będą chyba za duże na mnie w brzuchu...sama nie wiem...
Lolitka - maiłam na myśli dobre słodycze - kawałeczek czekolady, sezamki, chałwa :)

Do góry