reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

vane już gratulowałam na drugim forum ale tu ponawiam:):)Witaj w gronie ciężarówek(mój M się śmieje i cieszy że dobrze że na tirówki nas nie skracają:):))...
Kasia30 jako farmaceutka odradzam Ci wszelkie maści ze sterydami....:(wiem swędzenie strassssznie męczy , wiem coś o tym bo mój mąż ma atopowe zapalenie skóry....ja Ci proponuję tylko Cetaphil, emulsje do mycia....jak masz na rączkach to nie myć zwykłym mydłem no i z tej samej serii balsam...i smarować rece jak najczęściej!!!! A co do jednorazowego użycia maści w nocy to nie masz się czym martwić:)Ale nie można jej stale stosować tzn. kilka razy dziennie....

reklama
Kasia - pewnie, ze u NAS atmosfera jest najmilsza, bo jestesmy the best laseczki!!! Tez sadze, ze jednorazowe uzycie masci nie bedzie mialo wplywu na Twoja Kruszynke. Szarlotka - hehe Twoj M-ek ma poczucie humoru. Jak my tak tych ciazowych fluidkow sie nalykamy to niedlugo - przez nas - wyz demograficzny osiagnie apogeum. A niech tam, czekajmy na reszte naszych kolezanke. A Ty juz serduszko widzialas? Pewnie pieknie bije...

vane ...tak ja już po serduszkowym usg:)Na pierwszym było widać tylko pęcherzyk...potem serducho....a ostatnio już dzidziusia fajnie widać, rączki , nóżki itd....zobaczysz sama jaki to słodkaśny widok:)Dzisiaj jadę na prenatalne....

Szarlotka - wyobrazam sobie, ze Dzidzius jest piekny ( pewnie podobny do mamy hihi ). Juz nie moge sie doczekac takich widoczkow. Trzymam kciukaski za wyniki dzisiejszego badania, musi byc dobrze.

Vane 76 kochana gratuluję!!!! Suuuper!!!:-) Na serduszko bedzie pewnie za wczesnie,ale tak jak pisała Ptencer pechęrzyk ciazowy powinien juz być!!!
Dziewczynki przeglądam z ciekawości kilka forów,ale tu atmosfera jest najmilsza,nie wiem od czego to zależy,ale mysle,że od Was,macie pozytywne nastawienie.
A mnie się zrobiła egzema na ręce:-(od lat cierpię na atopowe zapalenie skóry,jakies 2 lata miałam spokój i znowu mi sie to paskudztwo zrobiło_Obwdzwoniłam kilka przychodni i na kase chorych czeka sie ok.miesiaca na wizyte u dermatologa,nie moge tyle czekać,wić umowiłam sie na prywatnie na... dzisiaj.Mam troche wyrzuty sumienia,bo w nocy drapałam sie po ręce az mi skora zeszła,wstałam w nocy i siegnęłam po maść.Dopiero rano mnie olsniło i przeczytałam ulotke,ze w czasie ciązy nie zaleca się stosowania tej maśći:-(Teraz sie martwie strasznie o moja fasolke:-(

kasia, nie martw się tym jednorazowym posmarowaniem, bo to nei zaszkodzi, ale oczywiście tylko jednorazowe:-). ja tez się męczę z atopowym od 6 lat, i atakowało mnie niesamowicie, całe ciało w wysypce, nawet na twarzy już miałam. I.... jak tylko zaszłam w ciążę to cudownym trafem zniknęło!!! Nie wiem jakim cudem, czy to hormony czy co, ale mam spokój od ponad 3 miesięcy!!! Cudne jest życie bez swędzenia i maści:-). A jak Cię coś dopada to ja polecam cetaphil md, albo atopiclair- to drugie rewelacyjne, można stosować w ciąży, ale niesamowicie drogie... Tak więc życzę żeby hormonki ciążowe zaczęły działać i atopowe odeszło w zapomnienie:tak:

Dziewczynki ja już po prenatalnym;):):) Wszystko ok:):)I będzie CHŁOPAK:):):)Jeszcze tylko pobrali mi krew do badania i wyniki za dwa tygodnie...mam nadzieję że będzie dobrze bo póki co super:):)Aaaaaa no i jedyna sprawa że narazie łożysko przodujące...ale według pani dr jeszcze ma czas żeby się podnieść, gdyby jednak się nie podniosło to grozi mi cesarka:(:(

reklama
Dziewczynki, jak już jesteśmy przy tematach farmaceutycznych, to napiszcie, proszę jak leczyć przeziębienie i bolące zatoki? Bo czuje, ze to się do mnie zbliża wielkimi krokami. Może znacie jakieś skuteczne domowe sposoby? Bo ja też się boje o moją fasolkę.

Do góry