reklama
Wera & Szarlotka, dzięki za dobre rady. Chyba zaraz sobie zrobię herbatki imbirowej i zagryzę to czosnkiem i witamina C :-) oraz teraz mi wpadło do głowy, że może jakaś inhalacja mi pomoże?!?
czesc Matylda, nie jestem przekonana co do imbiru bo moze byc za ostry wiec raczej jak robisz napar ze swiezego to delikatny, i do tego duzo soku z cytryny i miod, co do zatok to mam sama wiec ja od lat spie wtedy w zimowej czapce i na czolo klade naszyjnik z bursztynu najlepiej nieobrabianego-troche gniecie ale po czasie przechodzi i na zasadzie akupresury ustepuje bol, bursztyn jest super na wszelkie stany zapalne, mi pomaga ale oczywiscie w poczatkowym stadium i tak w tej czapie spie az mi calkowicie nie przejdzie, w ciagu dnia nosze bandane na glowie bo szczegolnie latem czlowiek sie poci i leb zawieje wiec trzeba uwazac, aha i do plukania nosa jak masz katar to sol emska do nosa spray, zycze powrotu do zdrowia
eweli1982
Fanka BB :)
Vane to moje drugie usg,pierwsze miałam ok. 2 tyg temu,było widać na usg pechęrzyk ciązowy,ale na seduszko było jescze za wczesnie,lekarz mówił,ze na 2 usg powinno juz bic serduszko.Koleżanka mi mówiła,zebym nie martwiła się na zapas,bo czasami serduszko widać dopiero w 10 tc.Vane,zobaczysz czas szybko zleci,a widok na usg piekny:-),dostałam zdjęcie z usg i nosze w torebce,od czasu do czasu oglądam to zdjęcie
Dziewczyny co ile w ciąży chodzi się na wizyty do ginekologa?
He he, znam to, ja też się nie rozstaje z moimi zdjęciami szkrabów, i jak tylko mam gorszy humor to sobie oglądam i zaraz uśmiech sie pojawia:-)
Na początku ciąży jak wszystko jest ok to chodzisz do gin tak co 4 - 5 tyg, a później to co 2-3 tyg. Ja teraz mam odstęp 5 tyg i już mnie nosi!!! Byle do 20 to znów zobaczę moje maluchy
Mocno trzymam z twoją dzisiejszą wizytę i życzę mocnego serduszka!!!
kwiat_lotosu
U mnie wizyty co 4 tygodnie, ok 30 tyg będą częściej
Wrzuciłam fotki z wczorajszego usg moich chłopaków. Wygląda na to, że wszystko jest ok, rosną ładnie, jeden 405 gramów, drugi 345 gramów. Ten mały jest dalej gdzieś wciśnięty, ułożóny poprzecznie i nie zmienił pozycji od ostatniej wizyty. Troszkę wolniej rośnie, bo ma tam mało miejsca, mam nadzieję, ze wygrzebie się niedługo z tej nory i znajdzie sobie bardziej komfortowe miejsce. Jest między nimi w tej chwili różnica 3 dni, czyli malutko. Słodkie widoczki, łezka mi nawet popłynęła jak zobaczyłam te rączki, nóżki i siureczki. No i noski mają takie rozkoszne
https://picasaweb.google.com/luszcz.krzysztof/Dzidziole#
Wrzuciłam fotki z wczorajszego usg moich chłopaków. Wygląda na to, że wszystko jest ok, rosną ładnie, jeden 405 gramów, drugi 345 gramów. Ten mały jest dalej gdzieś wciśnięty, ułożóny poprzecznie i nie zmienił pozycji od ostatniej wizyty. Troszkę wolniej rośnie, bo ma tam mało miejsca, mam nadzieję, ze wygrzebie się niedługo z tej nory i znajdzie sobie bardziej komfortowe miejsce. Jest między nimi w tej chwili różnica 3 dni, czyli malutko. Słodkie widoczki, łezka mi nawet popłynęła jak zobaczyłam te rączki, nóżki i siureczki. No i noski mają takie rozkoszne
https://picasaweb.google.com/luszcz.krzysztof/Dzidziole#
kwiat_lotosu
Asiiek dziękuję, Ty też niedługo taki będziesz miała
Kwiat Lotosu - ale Przystojniaki....po prostu sama slodycz. Eweli - Ty, taka zaawansowana mamuska, pewnie masz cala kolekcje tych zdjatek. Juz nie moge sie doczekac takich widzoczkow. Asiek - grzejemy tutaj miejsce dla Ciebie wiec stymuluj sie pieknie i dolaczaj do nas.
eweli1982
Kwiat Lotosu - ale Przystojniaki....po prostu sama slodycz. Eweli - Ty, taka zaawansowana mamuska, pewnie masz cala kolekcje tych zdjatek. Juz nie moge sie doczekac takich widzoczkow. Asiek - grzejemy tutaj miejsce dla Ciebie wiec stymuluj sie pieknie i dolaczaj do nas.
no narazie mam 2 zdjęcia, a 20 czerwca ide po raz trzeci podglądać moje maluszki więc kolekcja się powiększy:-)
Trzymam mocno kciuki z twoje pierwsze podglądanko;-)
reklama