reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bziumelka poprostu wizyty u lekarza podnoszą ci ciśnienie :) ale uważaj bo to rzeczywiście niebezpieczne , z tego co słyszałam to rzucałem mozna miec czy cos takiego a to wszystko niebezpieczna dla malucha i dla ciebie , sprawdź jeszcze raz ciśnienie i jak cos pędź do szpitala !!!
Ja jakos weny nie mam na pisanie ale was czytam , kłaczki powróciły , waga nadal spada ,wizyta w piatek wiec jakos musze sie trzymać :/
Dziewczynki miłego dnia zycze :)

reklama
W domu cisnienie niziutkie, wczoraj jak byłam na pobieraniu krwi to raczej tez było niskie bo krew nie chciała lecieć i musiałam pompować ręką... Sama juz nie wiem... Pozniej pojde do przychodni niech pielegniarki zmierzą.

Bziumelka, kontroluj i jakby co pędem do szpitala. Właśnie dzisiaj rano z siostrą rozmawiałam jak jej ciśnienie skoczyło w ciąży to 3 dni na obserwacji spędziła w szpitalu i co 2 godziny jej mierzyli ciśnienie ale to był jednorazowy "wybryk".

No właśnie u mnie też to chyba jednorazowe ale teraz w domu mierze co 30minut... Zrobie sobie zeszyt i bede nosic ten cisnieniomierz w torebce i co kilka godzin pomiar... A jak cos nie tak to odrazu do szpitala.

Bziumelka ja mam podobną sytuację Przed ciążą miałam zawsze idealne ciśnienie, czasami nawet trochę niskie. Teraz od początku nie wiem dlaczego jest na granicy normy (powinno być max 140, mi się waha 135-150) a na ostatniej wizycie miałam 160 i dwa razy mierzone i niestety to samo. Tylko że ja w domu mam zazwyczaj prawidłowe, chyba że mam gorszy dzień i np. boli mnie głowa :dry: Ale i tak dostałam niską dawkę leków na obniżenie bo lekarka powiedziała że takie skoki, nawet jak w domu będzie ok, nie są dobre dla mnie i małej. Poproś lekarza aby sprawdził też wszystkie przepływy bo u mnie przy takim ciśnieniu w tętnicach macicznych były ok ale w pępowinie były na granicy normy i stąd konieczność zażywania leków.

Bziumelka

Ja na Twoim miejscu bym nie kombinowala tylko udala się do szpitala. Nie chce Ci pisać co mojej siostrze wydarzylo się w ciąży przez ciśnienie.... ja bym tego nie bagatelizowala bo ciśnienie jest bardzo niebezpieczne.... lepiej jechać i polezec te 3 dni pod kontrolą. A ważniejsze jest to drugia wartosc ciśnienia i puls a u Ciebie widać ze nie za wesolo skoro lekarz kazal jechać to jedź jeżeli nie bylo by zagrożenia to zalecil by kontrolowanie w domu a nie w szpitalu. Ale zrobisz jak chcesz.

A u mnie zaczęla sie chyba jakas infekcja pochwy, Tzn nic mnie nie piecze i nie swędzi ale w TAM w środku mam taki zielonkawo-żółty śluz, brzydkiego zapachu nie ma. Moj lekarz jest w tym tyg na urlopie, dzwonilam juz 3 razy ale nie odbiera. Co moglabym wziac na wlasną rękę, bez recepty, dla kobiet w ciąży? Czytalam coś o kapsułkach Lactovaginal, ze niby mozna profilaktycznie brac. Ze poprawiaja flore bakteryjną. ALe sama nie wiem, czy czekac az tydzien na wizyte. Mialyscie moze taki problem? A moze bierzecie cos wlasnie profilaktycznie?

Montana, ja miałam taki problem. Na własną rękę nic lepiej nie brać. Ja miałam krem który dostałam w aptece na swędzenie provag, a po za tym od dr nystatyne w globulkach. Często zdarzają się infekcje grzybicze w ciąży także spokojnie ;)

reklama
Bziumelka ja bym na Twoim miejscu nie zwlekala i szła do szpitala. Dadzą co odpowiednie leki na całą ciążę. Skoro dr wpisał skierowanie to znaczy że uznał iż jest to konieczne. Trzymam kciuki.
Montana lactovaginal mozesz spokojnie wziąść nawet jeśli nie pomoże to też nie zaszkodzi ja stosowalam. Oprócz tego kup jogurt tylko bez cukru i podmywaj się nim pomoże odbudować flore. Jeśli chodzi o nianie to ja mam z kamerą mieszkam w piętrowym domu więc na pewno się przyda. A ty mieszkasz w donu bo jeśli w bloku to chyba nie ma sensu?
A ja po wizycie. Szyjka całkowicie skrócona, rozwarcie na 2 cm dr powiedział że raczej urodze szybciej niż później może nawet do tygodnia. Tak bym chciała ale nue chce się nastawić bo równie dobrze mogę przenosić. A od dziś mam donoszona ciążę ;))))))))

Do góry