reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Emilia ja kupowalam od sprzedawcy irekwaa czy jakos tak. Kocyk, ochraniacz i rozek - wszystko super.

Kari - no jeszcze troche zostalo ale fakt odliczam :)

Witaj kari ;) ja u siebie w klinince byłam tylko raz i sam dr mi zaproponował żebym przeniosła się do dobrego ginekolologa położnika który poprowadzi moją ciążę ;) co do luteiny to tak jak Esiek pisze ale myślę że wszystko ci lekarz powie.
Ja też zamawialam kocyk i podusie minky z allegro ale już nie pamiętam sprzedawcy ale jestem zadowolona. To taki zestaw do wózka ale pasuje mi też do kosza mojzesza ;)
Dziewczyny ja dziś zakupiłam piłkę w biedronce za 20 zl nawet nie wiecie jaka ulga posiedzieć na niej i odciążyć miednice. Naprawdę polecam siedzr na niej cały czas ;)

a ja w końcu doczekałam się pierwszego zdjęcia brzucha:) w wersji spacerowej:)
prezentuję mojego Janka poniżej:)
DSC_0072.jpg

Załączniki

• DSC_0072.jpg
    DSC_0072.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 86
kari - ja byłam na dwóch wizytach u doktorka prowadzącego procedurę - na pierwszej trochę za szybko i nie było jeszcze serduszka...
potem jednak byłam też u nich na badaniach prenatalnych w 12 i połówkowym w 20 tygodniu ciąży ze względu na dobry sprzęt, specjalistów i refundację tych badań...
a w międzyczasie zaczęłam też chodzić do prowadzącego gina u siebie...
pozdrawiam:)

Czesc dziewczyny ;-). Niedawno wróciłam z 50 tki teścia, wczoraj pojechaliśmy. Kazdy dziwi sie ze ja w ciąży bo brzuch ponoć jakbym "kapusty sie najadla" ehhh az zla bylam na takie komentarze.
Dzięki za odpowiedz odnośnie suplementacji. Myslalam ze łykacie tego duzo wiecej.
Emilia M i Majka201 brzuszki macie przeurocze, takie piłeczki :-).
Majka Tobie chyba tylko w brzuch poszlo co?? Hehe dzis to sie uśmialam jak ciocia mojego eMka podeszla do mnie i powiedziala ze zamiast mi w brzuch iść to poszło w piersi :-D

kari75 witaj, fajnie że dołączyłąś. A na kiedy masz termin? CO do lutki to moj lekarz z kliniki jak bylam na 1 wizycie kazal odstawic i lutkę i duphaston, a jak poszlam do gin w moim mieście to kazala mi brac luteine 50 mg 2x1 do 12 tyg i 2x1 duphaston, potem duphaston bez zmian a do 16 tyg 1x1 luteinie 100mg, A od 16tc biore tylko 2x1 duphaston i ponoc do 20 tc. W sumie nie wiem czemu az tak długo,bo nie mialam zadnych przygód do tej pory, ani zadnego zagrożenia. Mysle ze poprostu jak lekarka uslyszala ze to po in vittro to dla bezpieczenstwa przepisuje.

Ema Twoj brzusio tez ładniutki :)

Ostatnia edycja:
Kari witaj i gratuluje ciąży :)
ema sliczny, zgrabny brzuszek :)
Emilia jezeli chodzi o kocyki to polecam te z la millou, kupowałam 2 lata temu kocyk średniaka mojemu chrzesniakowi, przy bardzo dużej eksploatacji kocyk jest jak nowy :) teraz wybieram jakiś dla mojego Pitaszka :)

reklama
Do góry