reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Macie tutaj to co mialam na wykladach zeby nie bylo ze jestem ta zla kazdy ma swoje zdanie a ja nie chce zle

w ciagu dobry po porodzie

wzw typ b PIERWSZA dawka

grużlica

2 miesiac zycia (7-8 tydzien) -

wzw typ b druga dawka

blonnicy, tezcowi,krztuscowi pierwsza dawka( jako jedna nazywa sie dtp)

haemophilus influenzae typ b pierwsza dawka

3-4 miesiac(po6-8 tyg.zycia)

blonnicy tezcowi krztuscowi druga dawka
poliomyelitis pierwsza dawka
haemophilus influenzae typ druga dawka

5-6 miesiac zycia( po 6-8 tyg.)

blonnicy tezcowi krztuscowi trzecia dawka
poliomyelitis druga dawka
haemophilus influenzae typ b trzecia dawka

7 miesiac zycia
wzw typ b trzecia dawka

13-14 miesiac zycia

odra swinka rozyczka pierwsza dawka

16-18 miesiac zycia

blonnicy tezcowi krztuscowi czwarta dawka
poliomyelitis trzecia dawka
haemophilus influenzae czwarta dawka

6 rok zycia
blonnicy tezcowi krztuscowi

poliomyelitis

to macie co pokolei a tak to wszystko dostaje za jednym zarazem bodajrzedo 3 miesiaca najpozniej gdzie jest czegos za duzo badz jest okrojone lub za wczesnie

reklama
mini mysle ze na pneumokoki to warto ona jest oddzielna i ma swoja dawke i swoj czas do podania

ja na pneumokoki napewno bede szczepic

i nie denerwujcie sie na mnie chce poprostu pomoc:)

Nikt się nie denerwuje :) ja po prostu pisze co wiem a dlugo bilam się z myślą która wybrać. To co napisalas to ta szczepionka to zawiera. Ja tez się nie znam.... malej nic nie jest nawet śladu po szczepionce nie miala

A co do pneumokokow i rotawirusow to nie będę szczepila bo wszyscy mi odradzają.... wszyscy co SA związani z medycyna . Wiec nie wiadomo co robić. A jak byliśmy na bilansie to te szczepienia które zaleca pediatra nie zmiescilyby się w 2000 zl.

No taka prawda. Po prostu każda musi sama zadecydować i nie kierować się innymi opiniami... :) mi przede wszystkim zalezalo żeby to bylo jedno klucie a nie trzy bo sama bym nie chciala 3 zastrzyków do mięśniowych na raz .

Widzę dziewczyny że temat szczepionek jest dosyć kontrowersyjnym tematem. Faktem jest że chodzi o to aby maluchy były jak najmniej kłute ale ważne też zeby te szczepionki z kłuciem na raz miały taki sam skład jak te którymi kłują dwa lub trzy razy. Faktem też jest ze każda z nas musi chyba jednak w tym temacie zadecydować sama co będzie najlepsze dla naszych dzidziolków. Ja przyznam szczerze dopiero wchodze w ten temat i poczytam troszkę o tym. Ta szczepionka którą poleciła mi moja położna z przychodni kosztuje 50 zł. więc nie jest to jakiś ogromny koszt, ale zapytam o nią jeszcze moją położną która będzie odbierała mój poród co ona na to a do tego zanjomego pediatrę bo ginekologa to raczej nie ma co.

A puki co to ja i Marcelka spakowałyśmy się do szpitala tak na tip top w razie godziny ZERO mąż łapie torby i lecimy. Łatwe to nie było ale jakoś poszło. Spakowałam też ciuszki dla malutkiej na wyjście i czekają już w nosidełku. Wziełam tylko kurcze te najmniejsze bo nie sądzę zeby wskoczyłą od raztu w 62, ale jak by co to wyedukuję dziś męża który kombinezon wziąść na 62.

reklama
Do góry