reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiek, kolor super ;)
Oktavi, dzięki za info. Design wózka mi się podoba. Boziu jaka to trudna decyzja żeby wybrać coś porządnego i ładnego ;) Duża już twoja kruszynka. Ciekawe ile moja waży, jutro chyba się dowiem.

reklama
Madziu życzę cudownych widoczków na USG ;-)
Co do wózka to naprawdę cieżki bedzie wybór, tyle jest tych modeli ze nie wiadomo na co sie zdecydowac. Choć narazie moim faworytem jest Baby Designe Lupo Comfort.
Dzięki dziewczyny za odpowiedź co do ruchów. Mam nadzieje ze je w koncu poczuje, choć mam wieczorami takie uczucie jakby cosik sie poruszylo tak ponizej pępka, ale sama nie wiem czy to to, czy to praca jelit :happy:

A ja już po ;) Nasza kocinka ma 400 gram :) Podczas badania była zwinięta w kulkę z nogami na głowie ;) dr śmiał się że jak kotek. Akrobatka Zofia :D
Siostrzenica była ze mną i strasznie jej się podobało ;)

Cześć

Ja też jestem po USG bo miałam na 08.30 i szybko poszło. Gośka waży 1700g i wymiarami jest na 32 tc :D Wszystko w jak najlepszym porządku, głowa na dole. Dziewczyny ze Szczecina - Co do samego badania u doktora to jestem mocno zniesmaczona. Jak to mój mąż powiedział "nadziągactwo, naciągactwo ale dzis to już bez wazeliny". Na prawdę USG trwało może 10 minut, natomiast kolejne 20 trwało polecanie nam swoich kolegów pediatrów " na potem " oraz namawianie na 3d którego nie chcieliśmy i bynajmniej nie wynika to z powodów finansowych, po prostu tak ustaliliśmy. Do tego na koniec padło magiczne "to widzimy sie teraz w 38tc bo to bardzo wazne bedzie USG itd itp" - grzecznie podziekowalismy i wyszlismy. Ale tak na logike - co mi da jakakolwiek wiedza w 38tc? Dzieci rodza sie teraz od 27tc i pozostaja zdrowie a ja mam w 38tc ja mierzyć i wazyć jak rownie dobrze dzien po moge urodzic.... Oj, ja rozumiem, że to jest biznes ale takiego naciagactwa nie lubie a to juz jest moim zdaniem przegiecie i to duze i niesmaczne . Tymbardziej, ze przed CC i tak musze isc do szpitala w 38tc zeby ustalili termin dokladny i oni mi zrobia USG. Takze ja juz na pewno tam nie ide.
Takze jestem szczesliwa, ze Gosia zdrowa, na chwile wlaczyl to 3D i pokazala buziaczka ale do kogo ona podobna to ciezko mi stwierdzic. Generalnie całe USG sobie ziewala i jak ją głowica cisneła w główke to pieknie mi zapodała dwa razy w żebra :)

Magda - ciesze sie, że Zośka rosnie jak na drozdzach.

montana to już nie ruch jelit to już jest dzidziuś, przez jakiś czas bedziesz tak czuła potem moze wogóle nic a potem to już będziesz wiedziała ze to to, tez tak miałam:)

Esiek fajny kolor tego wózeczka jest, ja sprawdziłam na tym zamówieniu mam do 4 tyg ale dni robocze czyli 5 normalnie. Co do usg to prawda jest to pewnego rodzaju naciagactwo co prawda nas nie namawiał na pediatrów itd. i ogadalismy tak troszkę o cc i sn ale też powiedział zeby przyjść w 37 tc. Ja jestem zapisana na poniedziałek ale mam proble bo dziś ad ranem obudziły mnie znowu skurcze, poszłam do toalety i mam rozwonienie nie wim moze znowu coś zjadłam chociaż sobie nie przypominam nic takiego ale czuję się jakoś dziwnie nie wiem co o moze być, ale tak się zastanawiam że skoro mam podpisaną tą umowę z fundacja to czy nie dzwonić do tej mojej położnej i nie jechać do szpitala sprawdzić co się dzieje ijeśli jest wszytsko ok i zrobią usg to już do Węgrzynowskiego nie pójdę.

Madzia - ty masz juz prawie 36tc wiec moze jedz na jakies KTG albo dzwon do fundacji? Nie chodzi o USG tylko moze cos zaczyna sie dziac? organizm czesto oczyszcza sie przed porodem biegunka ... daj nam znać.

Madzia Esiek ma rację, przed porodem organizm oczyszcza się, żeby w czasie akcji nie wyszło co nie potrzeba, lepiej dzwoń, trzymam kciuki, może to tylko skurcze przepowiadające. A ja chyba zacznę powoli kompletować rzeczy do torby, czasu niby dużo, ale nigdy nie wiadomo, ech, najgorsze są te dziwne przeczucia...

reklama
Do góry