reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Infinity zaszalałaś z listą! Ale jest super :) na pewno wielu dziewczynom, które właśnie planują zakupy bardzo się przyda

Emila ja dołączam do dziewczyn które piszą, ze dłuuugo czuły ruchy bardzo nisko. I też do dziś mój Syn chowa się w miednicy, więc zawsze mierzenie główki wypada właśnie bardzo nisko- czyli nie masz się co przejmować

Widzę, że przytulanki u wszystkich wyglądają podobnie- czyli nie wyglądają :-D

Madzia i Piotr, Niepokorna, Jogo już do porodu! Blokujecie miejsca na liście :-D:-D:-D

reklama
Witajcie!
Odnośnie ubranek, ja długo nic kompletnie nie miałam, a teraz już bym się bała to liczyć. Trochę kupiłam, sporo dostałam i tak się uzbierały już 3 duuże kartony. Najgorsze jest to, że nie mam gdzie chować tych ubranek, bo dużą szafę w naszej sypialni planujemy zrobić dopiero w przyszłym tygodniu, a w pokoju dziecka stoi duża szafa przesuwna ale zapełniona naszymi ubraniami. a niestety mamy w tej chwili inne kosztowne priorytety do zrobienia w tym roku w mieszkaniu i kompletnie nie mam gdzie chować ubranek małego, a kupowanie mebli dziecinnych na pół roku kompletnie nie ma sensu.

Odnośnie wózków Tako, to ja chyba jednak zostanę przy camarelo, bo tako jest jakieś 5kg cięższy a dla mnie ma to duże znaczenie, bo mieszkam na 2 piętrze bez windy.

oj to mnie tylko ja szaleję na zakupach:)
w sumie jak tak patrzę na wszelkie listy to wychodzi na to że zostały mi tylko produkty apteczno - kosmetyczne, stelaż do wanienki, monitor oddechu, pieluszki tetra i flanela i chyba już...
jeszcze kilka rzeczy mamy zamówionych u dziadków, bo chcą nas wspomóc:)

no a mi wyszła ta cukrzyca jednak... mam dietę rozpisaną, glukometr przygotowany i od jutra startuję... mam nadzieję że dieta wystarczy... kontrolna wizyta u diabetolog już 15 września...

a co do przytulania to u mnie też nici... jakoś tak na początku strach, a teraz muszę przyznać że z brzuchem to też ochota mniejsza... przynajmniej u mnie - męża trochę mi szkoda:) jakoś nie sprawdziło mi się że w drugim trymestrze ma się większą ochotę:)

Bzibziok zaszalałaś z ciuszkami :-D moje mieszczą się w 1 kartonie więc chyba masz 3 razy więcej ;-)
Ja poukładałam właśnie ciuszki chwilowo w komodzie którą kupiliśmy i bardzo się cieszę że wzięłam dużą wersję a nie standardową bo już widzę że jak dokupię brakujące rzeczy i dołożę resztę gadżetów, kosmetyków itd. to idealnie się wszytko zmieści i przynajmniej nie będzie upchnięte na jednej stercie :tak:

Uwaga uwaga próba kalendarza :)

SIERPIEŃ

1. MADZIA I PIOTR (18 sierpień) córka Hanna

WRZESIEŃ
2. NIEPOKORNA (1 wrzesień) syn Oliwier
3. JOGO (2 lub 6 wrzesień) córka Nadia

PAŹDZIERNIK
4. MAJKA201 (12 październik) syn Miłosz
5. MADZIA76
(18 październik) córka Marcelina
6. LENKABAR (30 październik) syn Filip

LISTOPAD
7. Bzibziok (7 listopad) syn Michał
8. FOOTE
(5 listopad) syn Jerzy
9. LOLITKA200 (13 listopad)
10. ESIEK (19 listopad) córka Małgosia
11. EMA51 (27 listopad) syn Jan

GRUDZIEŃ
12. zula_5 (6 grudzień), bliźniaki
13. _Infinity_ (12 grudzień), córka Lenka
14. Ona232
(12 grudzień), syn Antoś

2015

STYCZEŃ
15. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
16. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
17. Magda_7891 (19 styczeń) córka
18. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
19. Oktavi (22 styczeń), córka Jagienka
20. Emilia M (29 styczeń) syn Filip

LUTY
21. ewelina.br (4 luty) syn
22. Genna (19 luty), niespodzianka :)

23. montana8 (22luty)

Ostatnia edycja:
Braki w kalendarzu:
MAJKA201 ~ macie wybrane już imię dla maleństwa?
LOLITKA200 ~ u ciebie brakuje informacji czy będzie dziewczynka czy chłopiec ;)
zula_5 ~ u ciebie też brak informacji o płci maluszków

reklama
Madzia 76 wiadro antykolkowe czyli wiadro tumy tube- chyba to masz na mysli- jest swietne.Lucy uwielbia kapiele w nim.Ono jest do 6 miesiaca zycia,pozniej trzeba kupic wieksze jak sie nie myle.Jak bede ja kapac zrobie zdjecie i wstawie,pozdrawiam:-).

Do góry