reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Oj czas leci i to szybko ;) już mamy wrzesień mrugnąć okiem a będzie Boże Narodzenie :) a wtedy to już lada dzień ;)

A wczoraj mały opiernicz dostałam od położnej że za mało jem bo waga przez tyle czasu w miejscu stoi. Teraz wyszło + 1,6 kg od ostatniej wizyty czyli razem jestem na + 6,6 kg. Mam zacząć jeść częściej i więcej ale zbytnio nie wiem jak bo przecież na siłę jeść nie bedę :(
Na kolejną wizytę za 3 tyg mam mieć zrobioną krzywą cukrową ;)

Ostatnia edycja:
Magda ja mam podobny przyrost wagi (+7kg) i nic mi lekarz nie mówił że za mało a jestem 5 tygodni dalej. Na tym etapie wydaje mi się że ważniejsze jest żeby nie spadała lub nie stała cały czas w miejscu, a wszystko poza tym jest ok - szczególnie że z maluchem wszytko w porządku :tak:
A z tym jedzeniem to chyba też bym nie przesadzała bo to połowa ciąży i największy przyrost wagi przed nami - mam koleżankę która do 6mc praktycznie nie przytyła i ogólnie była dość szczupła a na poród miała +23kg :rofl2: - a żadnej cukrzycy czy obżerania nie było ;-)
I jeżeli dobrze kojarzę to na tym etapie niektóre dziewczyny z forum miały jeszcze mniejszy przyrost i też wszytko jest w porządku :tak:

Ostatnia edycja:
Magda dziwna ta twoja położna. Jeśli dziecko rośnie to twoja waga nie ma tu nic do rzeczy. Jedna przytyje 20 druga 5 i obie urodza takie same dzieciaki. Ja obecnie mam 9 kg na plusie a jestem 10 tyg do przodu i mój dr jest zadowolony. Uwazam że twoja waga jest ok na forum pazdziernikowym dziewczyny na moim etapie maja albo po 20 kg już a są też takie co mają 5 i nikt nic nie mówi ;)

Infinity, Majka, no waśnie też mi się wydaje że trochę przesadzila... Wmuszac w siebie nie będę przecież. Każda inna jest i nic na to nie poradzimy. Najważniejsze że dzidzia ma się dobrze a wyniki z krwi też mam dobre.

Magda - przesadzila. Ja mam jutro 30tc i tez 7kg na plusie i nikt nic nie mowi. A wyniki tez mam takie ze do dzis nic nie biore, zadnych suplementow. O niebo latwiej bedzie nam potem zrzucic ;)

reklama
Magda mi się wydaje że Ty i tak sporo przytyłaś, ja myślę że nawet tyle nie mam. Powiem Ci jutro bo jestem u lekarza i tam mnie zważą bo moja waga domowa to jest jakaś masakra i pokazuje jak jej się podoba, chociaż od jakiegoś tygodnia pokazuje ciut więcej wiec myślę że przytyłam. Na ostatniej wizycie wyszło że mam na + 1,5/2kg więcej (ale nie wiem dokładnie jaką miałam wagę więce te 0.5kg takie nie pewne) to było miesiąc temu. Teraz chyba jakieś +1,5/2 kg czyli razem jakieś 3/3,5kg na plusie. Ale jutro bedzie jasne.

Do góry