reklama
Esiek
Fanka BB :)
Bziumelka - ja też tak bardzo długo miałam z tymi ruchami, że tylko jak leżałam płasko i to najlepiej po słodkim czymś. Teraz jest tak, że czasem marzę by się uspokoiła
Natomiast co do brzucha to Cię rozumiem, mi leci 7 miesiąc i myślałam, że będzie on duuuży - tymczasem jak mam luźną bluzę to jak ktoś nie wie to moim zdaniem nie zauważy, albo pomyśli, że to czwarty miesiąc. Też mi to spędza czasem sen z powiek ale widocznie taki nasz urok. Co do wagi to też nie ma reguł, bardzo ważna ta nasza wyjściowa waga jest - ja do tej pory przytyłam 7/8kg i ani drgnę dalej.
Co do kołyski i łóżeczka to wypowiem się w listopadzie bo mam to i to - łóżeczko na noc, a kołyskę w salonie na dzień - okaże sie gdzie mała będzie wolała spać. Moja kołyska jest do 5 miesiąca tylko więc to był taki zakup bardziej wizualny, ale wzięłam też pod uwagę to, że zaraz są święta będziemy dużo u rodziców i łątwo mi ją będzie zabrać a małej będzie wygodnie.
Fakt spokój tu, dużo dziewczyn jest tuż-tuz więc pewnie nie ma sił. Ja nie ukrywam, żę mam zmęczenie materiału tematem i tak się snuję z kąta w kąt z nudów.
Dziś będzie za to atrakcja - czekam na dwie paczki - jedna z ochraniaczem, rożkiem i kompletem minky a druga z masą pierdół i prześcieradeł itd. I chyba włączę dziś pierwszą pralkę
Natomiast co do brzucha to Cię rozumiem, mi leci 7 miesiąc i myślałam, że będzie on duuuży - tymczasem jak mam luźną bluzę to jak ktoś nie wie to moim zdaniem nie zauważy, albo pomyśli, że to czwarty miesiąc. Też mi to spędza czasem sen z powiek ale widocznie taki nasz urok. Co do wagi to też nie ma reguł, bardzo ważna ta nasza wyjściowa waga jest - ja do tej pory przytyłam 7/8kg i ani drgnę dalej.
Co do kołyski i łóżeczka to wypowiem się w listopadzie bo mam to i to - łóżeczko na noc, a kołyskę w salonie na dzień - okaże sie gdzie mała będzie wolała spać. Moja kołyska jest do 5 miesiąca tylko więc to był taki zakup bardziej wizualny, ale wzięłam też pod uwagę to, że zaraz są święta będziemy dużo u rodziców i łątwo mi ją będzie zabrać a małej będzie wygodnie.
Fakt spokój tu, dużo dziewczyn jest tuż-tuz więc pewnie nie ma sił. Ja nie ukrywam, żę mam zmęczenie materiału tematem i tak się snuję z kąta w kąt z nudów.
Dziś będzie za to atrakcja - czekam na dwie paczki - jedna z ochraniaczem, rożkiem i kompletem minky a druga z masą pierdół i prześcieradeł itd. I chyba włączę dziś pierwszą pralkę
Oktavi te płozy to kawalek wyprofilowanego drewna a dokładnie dwa kawałki. Zakłada sie je na dwie nogi z przodu razem i na dwie nogi z tyłu tez razem i działa na zasadzie bujanego fotela, tylko te płozy sa delikatniejsze i wiadomo ze takich duzych ruchów nie wykonasz. Wejdz sobie na allegro i tam sa łóżeczka z płozami, można je w każdej chwili zdemontować i masz normalne stojące łóżeczko. Nie drogie a mysle że może sie przydac bo mozna wtedy pobujac dziecko jak np. zasypia.
same płozy
BIEGUNY do łóżeczka kołyska PŁOZY bujak bujaki 24h (4480464335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a tu łóżeczko z płozami
3w1 Nowość JULIA II + Płozy i Kółka Bocian Lolek (4512387038) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Esiek ja tam nie musze czuć wielkich ruchów, raczej niech bedzie dziecko spokojne Niech tylko co jakis czas da mi znac ze jest i ma sie dobrze. a ten brzuch to naprawde mnie martwi, nawet moj maz mowi ze myslal ze bedzie wiekszy. Co do wagi to niech nie rosnie, mam swoj zapas kg sprzed ciazy i fajnieby było jakby się wyrównało po porodzie . A co wy tak wczesnie pierzecie?? Przeciez przez te 2/3 miesiace to sie wszystko zakurzy w szafach. Ja zaczne prac dopiero tak w 34/35tc aby wszystko było jak najświeższe i pachnące.
Co do zakupów to ja teraz we wrzesniu znowu pokupuje nowe rzeczy wlasnie, rozek, kocyk, reczniczki i takie inne pierdoły aby wszystkiego nie zostawiac na koncówkę.
same płozy
BIEGUNY do łóżeczka kołyska PŁOZY bujak bujaki 24h (4480464335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a tu łóżeczko z płozami
3w1 Nowość JULIA II + Płozy i Kółka Bocian Lolek (4512387038) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Esiek ja tam nie musze czuć wielkich ruchów, raczej niech bedzie dziecko spokojne Niech tylko co jakis czas da mi znac ze jest i ma sie dobrze. a ten brzuch to naprawde mnie martwi, nawet moj maz mowi ze myslal ze bedzie wiekszy. Co do wagi to niech nie rosnie, mam swoj zapas kg sprzed ciazy i fajnieby było jakby się wyrównało po porodzie . A co wy tak wczesnie pierzecie?? Przeciez przez te 2/3 miesiace to sie wszystko zakurzy w szafach. Ja zaczne prac dopiero tak w 34/35tc aby wszystko było jak najświeższe i pachnące.
Co do zakupów to ja teraz we wrzesniu znowu pokupuje nowe rzeczy wlasnie, rozek, kocyk, reczniczki i takie inne pierdoły aby wszystkiego nie zostawiac na koncówkę.
Ostatnia edycja:
Minni położna nam wczoraj w Szkole rodzenia mówiła, ze zarówno ćwiczenia jak i pas po 6 tygodniach od porodu (bez znaczenia czy SN czy CC). Co mnie zaskoczyło to to, że nawet po CC mozna juz od piątej doby po porodzie robić ćwiczenia typu "nożyce"
Esiek
Bziumelka - co do prania zmienisz zdanie jak zobaczysz jak zaczniesz się niedługo czuć . Ja też taka mądra byłam A teraz nie postoję dłużej niż 45 minut na nogach, a o 20.00 nadaję się do spania + musowe drzemki w ciągu dnia. Za parę tygodni juz nic nie popiorę i nie poprasuję wiec biorę się teraz bo chcę to zrobić sama i nie prosić mamy.
genna
Bziumelka ja mam te same obawy co ty bo ja to raczej na minusie z kg i wczoraj weszłam w jeansy w kitę wchodziłem przed stymulką , zatem w ogóle nie wyglądam jak w ciazy , wczoraj nawet wyszłam do kosmetyczki na paznokcie i nawet weszłam do galerii handlowej , tzn ze lepiej sie czuje , oczywiście kłaczki sie zdążają ale to juz pikuś przy tym co było, niestety wzdęcia, zgaga, zaparcia nadal dokuczają ale nawet przy tym nie wyglądam jak w ciazy , ci co wiedza o ciazy to patrzą na M ie jak na małpę w zoo , oglądają i zastanawiają sie czy ja na prwno w ciazy jestem zacznę pobierać opłaty za oglądanie hahaha wczoraj nawet teściowa na oglądanie przyjechała a nie widziałam jej prawie 2 miesiace, jak to nauczycielka siedziała 2 miesiace na wakacjach na działce zresztą foch jest bo opowiada na lewo i prawo o ciazy , to nic ale ze z in vitro. Nie mam nic przeciwko , dumna jestem z tego, e uważam ze to bardzo intymna sprawa i to ja powinnam informować ewentualnie a nie teściowa :/ ktora kompletnie nie ma pojęcia o tym , zreszta w ogóle sie nie interesowała tym co przechodzimy i jakie to trudne ale to TYLKO teściowa , a teściowa to nie rodzina
Peti w grzeczna ta twoja niunia aż miło czytać
Peti w grzeczna ta twoja niunia aż miło czytać
Genna mnie całe szczescie najgorsze objawy ciążowe omineły i oprócz zaparc (ale to mi sie juz wczesniej zdarzało) nic mi nie dolega wiec współczuje.
Esiek aha no to juz rozumiem Ale u mnie wcześniejsze pranie nie przejdzie bo mam w domu trzy koty i psa niestety musiałabym to wszystko pochować w jakies pudła a to tez bez sensu. Koty otwieraja sobie szafe i poprostu wspinaja sie na polki i boje sie ze lapa mi zrzuca i bedzie odpoczatku pranie. Bede musiała dac jakos radę, prasować uwielbiam wiec najwyzej bede to robic na siedząco.
Esiek aha no to juz rozumiem Ale u mnie wcześniejsze pranie nie przejdzie bo mam w domu trzy koty i psa niestety musiałabym to wszystko pochować w jakies pudła a to tez bez sensu. Koty otwieraja sobie szafe i poprostu wspinaja sie na polki i boje sie ze lapa mi zrzuca i bedzie odpoczatku pranie. Bede musiała dac jakos radę, prasować uwielbiam wiec najwyzej bede to robic na siedząco.
reklama
genna
Bziumelka uwielbiasz prasować ? Ja nie nawidze, zawsze pralkę ustawiam namprogram bez zaginięciem i równo rozwieszam na suszarce sa rzeczy ktore trzeba przepracować ale to baaaardzo rzadko a koszule stary prasuje sobie sam ostatnio sie zlitowalam i popracowalam mu 5 koszul ale plecy zaczęły bolec wiec nigdy więcej