reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiek dzwoniliśmy dzisiaj- niestety nikt jej nie poszukuje i chyba nie miała za dobrego Pana, bo coś szybko się u nas odnalazła, nie widać jakiegoś stęsknienia. Jak ją znaleźliśmy to trzęsła się jak osika, nie chciała nic jeść ani pić, tylko pół dnia wyglądała na auta, wieczorem już merdała ogonkiem a dziś radosny pies! Ma blizny na nosie i jest bardzo strachliwa, więc chyba niestety ktoś ją poniewierał, a mimo to jest taka ufna.. I co dziwne- zadbana. Widać ślad po noszeniu obroży, ale znaleźliśmy ją bez niej, więc pewnie zanim ja porzucili to zdjęli. Dziś kuleje na nóżkę, więc wszystko składa się na wyrzucenie z auta :(

reklama
Rozumiem. No to pozostaje sie cieszyc ze trafila na lepsze zycie :) Ciekawe ile ma lat ale to pewnie wet wam powie.
Moja znajda miala podobna hist orie - ktos go pod Realem wypchal z samochodu... ludzie to widzieli i przyniesli go do Tozu. :(

hej dziewczyny:)
zaszalałam dzisiaj:)
podjechaliśmy do hurtowni żeby się w końcu zdecydować na wózek i fotelik konkretnie i stanęło na tym że już jesteśmy posiadaczami wózka 2 w 1 Jedo Fyn Memo i fotelika RecaroYoung Profi Plus:)
trochę wcześnie chyba na te zakupy ale wykorzystuję obecność męża do dźwigania:)
teraz tylko postoi wszystko jakieś 3 miesiące:)

Ema no to szaleństwo :) ja jutro po prenatalnych chyba skusze sie na zakup czegoś dla obcego :) widziałam taki śliczny pajacyk , szary, zatem neutralny, z kapturem a na nim uszy myszki micky, a poniżej tułow myszki :) śliczny, niestety Nie przeceniony w smyku, niwa kolekcja, ale dla obcego wszystko :)

No wlasnie mam pytanie co do prenatalnych, rano mam sie stawić na pobranie krwi a popołudniu USG i bedą wyniki, dlatego zastanawiam sie dlaczego zazwyczaj różnica miedzy USG a badaniem z krwi to tydzien gdzieniegdzie

hmm.. nie wiem genna - ja miałam badanie usg, po którym mi pobrano krew i łączne wyniki przedstawione przez genetyka dopiero po jakichś 2 tygodniach (ponad tydzień na pewno się czeka na wyniki krwi...

Minni pięknie schudłaś, a jak dużo byłaś na plusie?
Genna podobno lepsze wyniki z krwi są ok 12 tygodnia, a wyraźniejsze USG bliżej 13tego.
Esiek ja tez prosiłam o dopisanie imienia córeczki JAGIENKI
Magda gratuluję i powiem Ci, że ja chyba wczoraj też pierwszy raz poczułam i dziś znów, zastanawiam się czy to nie jelita, ale raczej nie, bo z prawej strony. Nastawiałam się na 20ty tydz. bo mam łożysko z przodu, a tu takie zaskoczenie. :-)

Dziewczyny ja już po USG, nasz Synek jest zdrowiutkim i wyjątkowo dużym chłopcem! waży trochę ponad 1500 g czyli ledwo łapie się na górna granicę normy, z resztą też parametrami jest ok 7 dni do przodu. Mamusie forumowe czy potwierdzało Wam się, że jak dziecko w 30tc było duże to i przy porodzie było duże? Jeśli w tym tempie będzie rósł to idzie na jakieś 4200-4300 g :szok: no i pięknie pozował, także mamy śliczne fotki buziaka w 3d :)))))

reklama
Do góry