reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzia, Esiek co do ceny to 300zł z fotami 3d i płytką. Echo to dodatkowe 150zł, ja miałam robione niedawno u dr Kowalskiego, więc nie było sensu dublować badania. Ale powiem wam, że waga to dla mnie szok! Ja jestem raczej drobna, filigranowa, M jakieś 184 cm taki w sam raz, oboje urodziliśmy się z wagą ok 3200g a tu nam taki wielkolud rośnie :szok::-D ja to się przestraszyłam, bo dr spojrzał na główkę i powiedział: coś duże to dziecko.. ja oczywiście tysiąc myśli na sekundę, że wodogłowie czy coś, a tu się okazuje, że dorodny chłopak po prostu :)

Genna chyba podają szacowaną wagę od połówkowego USG. Przynajmniej u mnie tak było

Minni dzięki za info. Pięknie zrzuciłaś wagę- pozazdrościć :))))

Foote to teraz czekamy na info o wadze Jerzyka :) ciekawe czy dalej będą chłopaki nasze rosły w takim tempie

Ostatnia edycja:
reklama
Esiek ja go jeszcze nie zamówiłam byłam w hurtowni i już go nie ma ale zamówią bez problemu jeszcze tak coś mnie hamuje.

Lenka ja z echem płaciłam 300 zł. pani w recepcji powiedziała ze za 3d jest 100 zł dopłaty czyli badanie 200 to ja już nie wiem jak oni tam liczą

A...rozumiem. ciekawa bylam jak w praktyce ale cos pomylilam ze ty zamowilas.
Bo mi powiedzieli min. 6 tygodni czekania na Tako. Ja zamowilam 2 sierpnia.
Wlasnie ciekawia mnie te ceny za usg, ciekawe jak mnie policza. Do tej pory oba placilam 350zl ale bez 3d. Mam teraz 29.08 wizyte u niego to zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Lenka super że z Filipem wszystko ok ale nie sugeruj się tym usg bardzo. Istnieje margines błędu co do wagi i kest on dość spory a po za tym ja też myślałam na poprzednim usg że mam dużego synka w brzuchu miał prawie 1,5 kg ale dzień później koleżanka na tym samym etapie ciąży dowiedziała się że jej w 29 tc ma 2 kg!!!!! ;) tak więc nasze są chyba w sam raz ;)

A co do ruchów to ja Wam teraz powiem że u mnie też chyba coś sie ruszyło. Wczoraj pod prysznicem (akurat trzymałam rękę na brzuchu) puściłam sobie niechcący dosyć zimną wodę na brzuch i pod tą ręką poczułam tak jakby delikatne falowanie. Nie wiem czy to to ale było to coś innego. To było ciut pod pod linia pepka po prawej stronie. Napewno nie moge powiedziec ze to był jednoznaczny ruch ale tak jakby jakas rybka musła skóre od środka.

Bziumelka dokładnie tak odczuwa się pierwsze ruchy- jak motylka albo rybkę w brzuchu

Majka o rany 2 kg to dopiero olbrzym :szok: o marginesie błędu wiem, niemal na pewno to nie jest ta sama waga. Niemniej jednak u nas wczoraj dr od razu po rozpoczęciu badania dr powiedział nam, ze dziecko jest bardzo duże, ale oczywiście nie musi dalej rosnąć w takim samym tempie. Ale tak jak piszesz- mamy chłopców, więc ta waga jest jak na facecików małych w sam raz :))))))

Peti jak tam? Lucy już u mamusi na rączkach???

Peti trzymam mocno kciuki i czekamy na wieści :tak::-)
Bziumelka mi pierwsze ruchy przypominały rybę w wiadrze gdzie jest mało wody :-D wiem że średnie porównanie ale były to dość dziwne odczucia ;-)

reklama
Do góry