reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
gratulacje majka201 super wiesci:-D znam to uczucie kiedy widzi sie upragnionego maluszka na ekranie niby tak blisko a tak daleko :szok: przede mna znowu wielkie oczekiwanie i odliczanie do kolejnego usg mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i bedzie dane mi sie cieszyc z drugiej kruszynki narazie do wszystkiego podchodze zdystansem zwlaszcza ze dalej niemoge w ten cud ciazy naturalnej uwierzyc a przede wszystkim niemam zadnych uciazliwych obiawow ktore mialam przy Nikodemie 10miesiecy temu to bylo straszne schudlam w 3pierwszych miesiacach 8kg a do konca ciazy przytylam tylko 3kg wiec bylo super a teraz:szok:o zgrozo jem jak zwariowana i to wszystko co slodkie wiec chyba juz niebedzie mi duma rozpierac co mojej figury ojjjjjjjjj juz mi sie przytylo 2kg szok pozdrawiam serdecznie:-)

a co do niani z oddechem to super sprawa i spokojna noc:rofl2: ja korzystalam do 8miesiaca i naprawde ile stresu zaoszczedzonego fakt drogie to ale niczym do zycia dzidzi ja mialam ANGELCARE i naprawde czulam sie swobodnie dziewczyny niezalujcie na to :angry: nasza dzidzie to uratowalo kiedy bylismy w listopadzie w polsce na urlopie w nocy zaczela sie dusic zachlysla sie mlekiem i ani maz ani ja nieslyszelismy ze sie cos zlego dzieje ale nasza dzidzia dzielnie probowala sie bronic i tak sie krecila ze zeszla z plytki moniturujacej i niania zaczela piszczec wiec my na rowne nogi maz zlapal nikodema w obiecia i zaczal delikatnie oklepywac wszystko z niego wylecialo oczywiscie pojechalismy zaraz na pogotowie i resztki zostalt oczyszczone a lekarz powiedzial ze mielismy bardzo duze szczescie bo nasz skarb byl na limicie jakby nie nasza pomoc to nawet ze tak dzielnie walczyl by przegral ta walke wiec dziekuje mojej siostrze ze nasz namowila na ten zakup tak historia to nie straszenie ale zacheta by skorzystac z tego urzadzenia :tak:

Leśna po tej historii to juz napewno zakupie to urządzenie bo wczesniej nie byłam pewna . Myślami ze to zbędny gadżet ale widzę ze jednak jest na czołówce potrzebnych rzeczy . A co do twojej ciazy to moze wlasnie dziewczynka dla odmiany będzie skoro czujesz sie inaczej :) i będzie parka!

Dziewczyny ja wlasnie wrocilam z usg,Lucy wazy 1091 gram i rozwija sie super,buzke ma taka okragla ;)A w ogole to mam strasznie leniwe dziecko,uwielbia spac.I zeby sie tylko obrocila glowka w dol bo na razie nic na to nie wskazuje.

Majka super,gratulacje!

Hejka - kurcze po urlopie nie moge sie ogarnac -nie cierpie rozpakowywania:wściekła/y:

Sylwia - dzieki jeszcze raz za info. Widze ze juz planujesz kolejne dzieciatko - super:tak:

Hope84- kochana widze ze nareszcie jestes wsrod ciezarowek gratuluje z calego serca i zycze spokojnej ciazy. Co do brzucha - napewno cos zostalo jeszcze po stymulacji ale kazda kobietka jest inna i moze byc u ciebie juz cos widac - u mnie tez brzuszek szybko wyskoczyl.

Majka201- gratuluje ruchow malenstwa no i widoku na usg - ciesze sie ze synek pieknie rosnie.

Peti - tobie tez gratuluje widoku coreczki - tez pieknie rosnie:)

Jogo - juz nie pamietam czy pisalam czy nie ale gratuluje coreczki - jakos mialam przeczucie ze u ciebie bedzie dziewucha. Co do wagi naszego syneczka to na usg mial 390g a czas ciazy byl identyczny z wczesniejszymi obliczeniami czyli na 5.09. No a w domu wiadomo rodzinka przeszczesliwa i prawie codzienne opijanie meskiego potomka hihi. No i musze powiedziec ze synus daje mi do wiwatu - kopie czesto i mocno hihi nawet widze jak brzuch mi podstakuje. No i powiem ze brzuch mam ogromniasty - nie wiem co to bedzie - wagowo nie jest zle ale brzuch to jak w 8 miesiacu strasznie szybko i duzo mi urosl:szok:

Zuzia fajnie, że już jesteś, wypoczęta po urlopiku :)

Majka gratuluję z całego serducha, zazdroszczę ruchów! Super, że Synek ładnie rośnie i rozwija się :)

Peti jaka Lucy już duża dziewczynka!!! Wspaniale, a że leniwa to może i dobrze, będzie dużo spała jak przyjdzie na świat

Ja odebrałam wynik testu podwójnego i jest bardzo dobry, ufffff :) Także na szczęście tylko się strachu najadłam. Ale mam go tylko dlatego, że pojechałam do kliniki jak jeszcze był doktor i razem z Paniami z rejestracji ruszyłyśmy sprawę. Masakra, żeby miesiąc czekać na wynik!

Co do ruchów to ja też coś takiego jak Madzia jakby motylek w brzuchu poczułam ponad tydzień temu, ale potem już nic... więc sama nie wiem... U mnie jest tak że z jednej strony jestem szczupła, więc niby szybciej, a z drugiej łożysko mam z przodu, więc później. Eh, zobaczymy :)

reklama
Esiek niestety nic nie dostałam :(

majka super wiadomości ja zawsze obserwuję ciebie bo jestem tuz za tobą i chyba nasze dzieci będą podobne wzrostowo i wagowo

Peti tobie też gratuluję widoku córeczki:)

:-)lenka a nie mówiłam ? wiedzialam że wszystko będzie dobrze musi być dobrze nie ma już teraz innej opcji

Do góry