reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witaj Madzialenak. My do żółteczka mamy jeszcze miesiąc więc się okaże. A co u Was słychać poza tym? Widzę że macie już dwa ząbki:-). Karol na razie tylko się strasznie ślini ale ząbków jeszcze nie widać.

reklama
Ja tez mam monitor i zawyl mi jak mala miala 2 tyg. To byl jedyny raz wiec mozliwe ze nie oddychala.

Hola, u nas alergia na bialka mleka krowiego. Jest na nutramigenie. Na razie to jedyna rzecz ktorej mloda nie moze jesc. Ale pije np sok z pomaranczy a niby silny alergen... Chyba kazde dziecko z czyms ma problem. Najwazniejsze zeby z wiekiem znikaly ;)

Tez wam zycze wszystkim udanych ciaz i ogolnie wszystkiego dobrego. Raczej juz sie bede zegnac z forum. To juz nie moja bajka. Wszystkie bliskie mi osoby sie rozpakowaly juz.
Cos sie konczy, cos sie zaczyna ;) mam nadzieje dolaczyc ponownie pod koniec roku.

pa!

Hola a dziękuję, mały jest w miarę grzeczny, przesypia całe noce :-) zasypia o 22 a budzi się o 8-9, więc mamusia wyspana. Nie miał ani jednej kolki :-) Od kiedy sam siedzi to uwielbia bawić się swoimi zabaweczkami, może tak kilka godzin przesiedzieć. Ma chłopak apetyt, wszystko co mu podam to je bez marudzenia. Jest długi 74 cm , waży już 10 kg także jest co nosić. Ogólnie bezproblemowe dziecko mi się trafiło. To tak w skrócie :-D
A jak Twój Karolek się rozwija?

Ostatnia edycja:
Majka to udanej wizyty życzę co do ruchów to ja się tak zastanawiałam trzy razy poczułam takie lekkie pęknięcie i zastanawiam się czy to było to. To moja druga ciąża ale pierwsza była dwadzieścia lat temu czyli chyba tak jak bym pierwszy raz była e ciąży. Czekamy na relację.

Hole jak to brzuszek już ciążowy jak mówi jogo to tez dobrze w końcu jesteś w ciąży no nie:-)

Madzia mam to samo co Ty,pierwsza ciaza 17 lat temu i teraz sie czuje jak taki swiezak :)Ja pierwsze ruchy poczulam w 22 tyg,mam lozysko z przodu wiec troszke jest inaczej w moim przypadku.To co opisujesz to pewnie juz sa ruchy,super :)
Lece na usg poogladac moja niunie :)

hej mam pytanie-jakie znacie skuteczne sposoby na zgage ,maczy mnie juz od dwóch tygodni.Co prawda biore rennie ale nie chce przesadzac-i pomyslec że kiedys nie wiedziałam co to jest zgaga.
Mam jeszcze jeden problem,zostaliśmy zaproszeni na komunie do mojej koleżanki z pracy-czego sie wogóle nie spodziewałam-prosze doradzcie mi co można kupić chłopcu?czy może lepiej pieniążki dać?

peti30 to trzymam kciuki za podgladanko dzidziusia ja czekam na wtorek.

madzia i piotr ja też ide na komunie i i dajepy pieniazki chłopcu, z dziewczynką jednak jest łątwiej.

madzia piotr - my też mamy komunie chłopca i problem był ten sam. W końcu kupiliśmy słuchawki, takie jakieś bardziej profesjonalne - ale dodam, że wiedzieliśmy, że dostanie tez boomboxa i chcieliśmy dokupić coś co mu się do tego przyda. Najlepiej podpytać samego dzieciaczka, bo rodzice to głupoty gadają. My jak pytaliśmy to właśnie chłopiec nam powiedział co chce - boomboxa i słuchawy do tego, a jak pytałam jego mamy to bylo tak - gitara, luneta ..... Dżizas :)

Dziewczyny a do którego miesiąca używa się monitora oddechu? Może któraś z Was by wkrótce chciała odsprzedać? :)

reklama
Do góry