reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lolitka, też miałam krwiaka, lekarz kazał się bardzo dużo oszczędzać, moja bratowa też miała bardzo dużego krwiaka, ale polegiwała, oszczędzała się i w końcu wchłonął się.

U mnie zamiast tyć to chudnę, nawet położna jest zdziwiona, ale mówi że na razie mam się nie martwić tylko jeść mało ale często.

Lolitka najważniejsze, ze prenatalne ok :) ja też jestem po krwiaku, ponad miesiąc leżałam, żeby się wchłonął, także kobieto oszczędzaj się na maxa! u mnie ewidentnie jak sobie popuszczałam i zaczęłam dużo wstawać z łóżka pod różnymi pretekstami to się na wizycie okazywało, że krwiak zamiast się wchłaniać rośnie.Najlepiej wiadomo leżeć, leżeć, leżeć i wszystko będzie ok

Peti: nie, nie kazali lezec ale ja oczywiscie leze.

Dziewczyny: a jakiej wielkosci te krwiaki u was byly i w ktorym tygodniu?

Wyprosilam dodatkowe usg za 3 tygodnie zeby zobaczyc co sie dzieje: czy sie bedzie wchlanial czy tez rosl

Foote: nie martw sie. Po prostu jedz zdrowo i sie nie odchudzaj a wsio bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
Lolitka nie wiem czy pamiętasz moja walkę z krwiakiem ? Ja miałam go w 6 tyg do 12-13 tyg miał 6cm ! Lekarz powiedział ze to cud ze dziecko przeżyło a krwiak sie tak szybko wchłonął . Mogłam poronic w każdym momencie ale sie udało. Twoja ciaza jest juz starsza i wierze ze będzie dobrze ale musisz leżeć żeby krwiak sie nie przemieścić i nie spowodował odklejenia łożyska lub żeby nie pękł. Tak ze dbaj o siebie i lez jak mozesz najwiecej a wiem ze mając małe dziecko w domu nie jest to łatwe:( trzymam kciuki.

Peti ja sobie tylko tak zakładam ze nie bede brać epiduralu ale pewnie juz przy pierwszych skorczach bede o niego krzyczeć. Przy poronieniu wczesnej ciazy ból był nie do zniesienia wiec nawet nie umiem sobie wyobrazic jak będzie bolało przy porodzie.

Lolitka mój krwiak został wykryty w 6t3d i wchłaniał się tak jak pisałam trochę ponad miesiąc, ale może tak długo bo nie krwawiłam ani razu. W dniu wykrycia miał 27x9mm (9 mm grubości, na 27 mm długi). Chodziłam sprawdzać na USG co 7-10dni i tak jak pisałam po tygodniu, kiedy sobie popuściłam trochę jeszcze urósł. Jak leżałam plackiem, wstawałam tylko do WC to nie wiadomo kiedy zniknął. Specjalistą nie jestem, ale pamiętam, ze jak pod koniec 12tc byłam na prenatalnych i spytałam czy się nie odnowił, to lekarz powiedział, ze na tym etapie to już nie ma za bardzo znaczenia.. ale ja bym zawsze dmuchała na zimne i leżała wiedząc że jest

Jogo ja wiem,miejmy nadzieje ze przyjedziemy do szpitala i urodzimy od razu :)Gorzej jak do domu odesla,co w Irlandii sie zdarza bardzo czesto,ja nie wroce chocby nie wiem co.Kolezanki siostra miala in vitro,przyjechala do porodu a oni ze za wczesnie i do domu.Ale dziecko bylo tak zestresowane podobno ze ja zostawili.

Lolitka odpoczywaj,wszystko bedzie dobrze.

Cześć!!!

Lolitka
niestety nie miałam doświadczeń z krwiakami więc mogę tylko trzymać kciuki, żeby szybko się wchłonął !

A ja dziś poszlam do LuxMed zrobić cytologie bo miałam z 2012 i potwórzyć toxoplazmoze i Pani gin była tak miła, że zrobiła mi USG :) Moja dzidzia ma już 6 cm !!! I zdaniem tego USG jest to 12t3d a nie tak jak mam według miesiączki i w suwaczku. Czyli coś mi ciąża przyspieszyła :) Podobno tak się dzieje czasem. Wszystko jest OK, przepływy prawidłowe, tętno ok, żadnych odklejeń kosmówki :) Znów dziś fruwam z radości i o wiele lżej mi czekać na to prenatalne za tydzień.
Ta Pani dr dziś powiedziała, że USG można robić i raz na tydzień jeżeli ma mnie to uspokajać i na pewno dziecku bardziej szkodzi mój ciągły stres niż to USG więc jak się nie nauczę spokojnie czekać i nie martwić to na pewno będę częściej zaglądać co u mojej dzidzi. A dziś stała sobie na głowie :)

Z tej euforii, i trochę po to aby wreszcie przestać się martwić i zacząć cieszyć się ciążą pojechałam obejrzeć wózki. Byłam w jednej hurtowni, wózków masa niestety nic nie wpadło mi w oko ;/ Te wózki które miałam upatrzone - w Szczecinie w ogóle nigdzie nie można nawet obejrzeć więc chyba trzeba będzie zrobić wycieczkę. Jedynym wózkiem, który przykuł moją uwagę była klasyczna Emmaljunga ale jak podliczyłam na szybko to wyszło mi prawie 6000zł więc niestety tyle nie wydam. Poza tym zapowiada się ciężka przeprawa - w tej hurtowni nie podobało mi się NIC, żadeen wózek, żadne łóżeczko, żaden bujaczek - ehhh.....

Foote - ja tez nic nie przytyłam :)

I jeszcze zapomniałam - zakupiłam dziś swój pierwszy krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży od 4 miesiąca :):):)

Ale się rozpisałam !

Ostatnia edycja:
Esiek-super,ze z dzidzia wszystko ok. Ja jutro idę na usg, po prawie 5 tygodniach w końcu podejrze swoja córeczkę :) mi z usg tez zawsze wychodzi ciaza starsza o parę dni niż jak to wynika z suwaczka.

reklama
Esiek Super!!! Rośnie jak na drożdżach! Ale Ci zazdroszczę, że widziałaś Dzidziusia :) ja odchodzę od zmysłów czy wszystko z naszym Synkiem ok. No i fajnie że jakiś lekarz powiedział, ze raz na tydzień można robić, a nie w kółko to: "byle nie za często" :tak:

Do góry