reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

witam:)
jestem po pierwszej wizycie u dr prowadzącego ciążę:) i Esiek:) wyrzucę cię z ostatniego miejsca kalendarza od razu:) termin mam póki co na 27 listopad (proszę o wpis do kalendarza:-):)
ogólnie wizyta przyjemna, wg miesiączki ostatni dzień 9 tygodnia, wg usg 9 tydz i 4 dzień:)
serduszko bije odpowiednio, Dziubek ma 26 mm:)
co prawda widać jeszcze ślad po odwarstwieniu nieszczęsnym, ale mówił doktor że potrzebuje to po prostu czas żeby się wchłonąć do końca i jeśli nic się nie dzieje (w sensie plamień) to nie mam się martwić - on nic niepokojącego nie widzi:)
ciśnienie miałam trochę duże, ale raczej z nerwów przed wizytą, po powrocie do domku mierzyłam i było 114/61, no i ogólnie glukoza na czczo 101 - tak na granicy, stwierdził że próbę z glukozą wcześniej zrobimy dla uspokojenia. A ja zamierzam trochę słodycze odstawić i powtórzyć badanie jakoś może za tydzień tak dla siebie chociaż:)
teraz do kliniki na usg prenatalne 15 maja i wizyta tu u mnie za 4 tygodnie...
trochę denerwujące te rzadkie wizyty - człowiek się stresuje przez to więcej...
no i wklejam wam zdjęcie dzisiejsze Dziubusia:)
pozdrawiam
Zobacz załącznik 621119

aha...no i w końcu PRG mi skoczył... bo poprzednio miałam jakoś koło 19, dwa tyg temu 20 z kawałeczkiem a odebrałam dziś wynik zeszłotygodniowy i w końcu mam 43,17 ng/ml:)

Ostatnia edycja:
reklama
Minni Lilka ma racje,mnie teraz oswiecilo jak posta przeczytalam,to badanie trzeba powtorzyc,i juz nie pamietam ale jezeli wynik pierwszego wskazuje cukrzyce,to drugie badanie w wiekszosci przypadkow wychodzi jednak ok.Glowa do gory :)

Aktualizacja dotyczy Ema.
To się Zuzia zdziwi po powrocie z urlopu - w kalendarzu tłok
;-)

MAJ

1. LAWENDOWY SEN (8 maj) córka Zosia
2 .MEGI* (20 maj) syn

CZERWIEC
3. NIKA85 (5 czerwiec )
4. SZYSZKA87 (25 czerwiec ) syn Antoś

LIPIEC
5. 24MAGDA09 (04 lipiec )
6. MOLLA (07 lipiec) syn
7. MINNI27 (29 lipiec) córka

SIERPIEŃ
8. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
9. MARTACZI (2 sierpień) syn
10. LABO75
(7 sierpnień) córka Aleksandra
11. SIAGA (10 sierpień ) syn
12. MADZIA I PIOTR (26 sierpień) córka

WRZESIEŃ
13. NIEPOKORNA (1 wrzesień) syn
14. JOGO (2 lub 6 wrzesień)
15. ELLENI (5 wrzesień) córka
16. ZUZIA2011 (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
17. MAJKA201 (12 pażdziernik) syn
18. MADZIA76
(18 pażdziernik)
19. LENKABAR (30 październik) syn

LISTOPAD
20. FOOTE (13 listopad)
21. LOLITKA200 (13 listopad)
22. ESIEK (21 listopad)
23. EMA51 (27 listopad)

Cena gratuluję i ciszę się że nasz kalendarz coraz bardziej się zapełnia. Cieszę się bo niedawno w październiku byłam sama a teraz to już listopad całkowicie się zapełnia:-)
Esiek a ty nareszcie tu jesteś. Chyba teraz częściej będziemy się tutaj udzielały i prosimy o rady bardziej doświadczone koleżanki,a dziewczynom na kto po.... Damy spokojnie w ciążę zachodzić i czekamy teraz na zapewnienie kalendarza w grudniu.
Lenka a ty rozmawialas z doktorem na temat tego duphaston
Minni przykro mi z powodu tej cukrzycy teraz tylko dieta ale czego nie robi się dla naszych królików,bo ja mojego jeszcze nazywam krokiem bo nie wiem kto tam u mnie mieszka.

reklama
Lawendowy - trzymaj się, bardzo możliwe że już jesteś Szczęściarą tulącą swoją Córeczkę :)

Powiem Wam dziewczyny, że dzisiaj już patrze na to wszystko inaczej.
Rodzinka zakupiła mi wczoraj glukometr i mierze sobie poziom przed i godzine po każdym posiłku. Wprowadziłam też sobie dietę tak jak kazali. Malutka nie odczuwa chyba za bardzo braku słodkości, bo dziś szalała :) Czytałam tez że powinni mi zrobić jeszcze jeden test, bo poziomu jakoś mocno nie przekroczyłam i może to być nietolerancja glukozy a nie cukrzyca, ale tego już mi na wizycie nie powiedzieli. Dostałam skierowanie do szpitala specjalizującego się cukrzycą ciążową i oczekuje na wizytę, która odbędzie sie w pierwszej połowie maja. Tam się pewnie juz wszystkiego dowiem.

Do góry