reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzia - sprobuj nastepnym razem troszke powiercic brzuszkiem jak ja moze faktycznie troszke go zmeczysz i bedzie spokojniejszy hihi

Martaczi - no super ze wyniki dobre a jak tam twoja wyprawka?? A wiesz ze jeszcze twoje tabletki przekazalam dalej i Zula tez zaszla? Niezle tam fluidki wyslalas skoro juz dwie zaciazone:)

Jak juz pisalam znajoma chce nam odsprzedac wozek - wiec wczoraj i dzisiaj z m pojechalismy do sklepow dokladnie i na spokojnie sobie obejrzec. I nareszcie do jakis lepszych sklepow trafilam bo w poprzednich to jakies chyba powystawowe byly - a tu wybor znacznie wiekszy - Jogo, Minni patrzylam tez na te wasze wozki co polecalyscie -bardzo fajne i zwrotne naprawde wybor wsrod wozkow jest duzy:) No a dzisiaj udalo nam sie trafic na ten nasz Icandy - kurde no bryka super chociaz na nowy bym sie chyba nie zdecydowala bo cena za wysoka... za tydzien jedziemy obejzec ten od znajomej mam nadzieje ze bedzie w super stanie i sie zdecydujemy:) No i czuje juz nasza niunie - moze to jeszcze nie kopniaki, ktore czuc na zewnatrz ale zdecydowanie jej ruchy - od dwoch dni kreci sie na calego:) Niesamowite uczucie.....

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
madzia co za uparciuszek z tego twojego bobaska:) ale wiesz skoro taki zwiercony to napewno w pełni sił i zdrowiutki.

ja dzisiaj miałam wizytę w nowym szpitalu i udało sie bede tam rodzic:)) bardzo sie ciesze bo to jeden z najlepszych szpitali tutaj i maja świetny odzial dla wcześniaków w razie wcześniejszego porodu. Pobrali krew do badania , osłuchali serduszko mojej kruszynki zbadali mocz i jest na dzisiaj super. Poza tym ostatnio cały czas chodzę i sie do siebie uśmiecham bo ruchy sa coraz bardziej wyczuwalne . Nie wiem co sobie ludzie o mnie myślą jak tak chodzę i sie sama do siebie uśmiecham:) to cudowne uczucie naprawdę .

martaczi jeśli chodzi o glukozę to tak jak gotadora powiedziała więc labo się pomyliło.

a co do noska mojego dzidziusia to ja go widziałam (tak myślę że to nosek był) ale zanim doktor zdążył go go zmierzyć to dzidzia fik i pupe nam pokazała. No własnie też doczytałam ze ta krew powinna być w tym samym dniu co przyziernośc, muszę dopytać bo to dwa dni różnicy, środę dzidziuś to już kompletnie nie chciał wspolpracować.

Zuzia piszesz niunia czyli masz przeczucia ze to dziewczynka? I candy to super wózek wiec mam nadzieje ze uda ci sie go kupić od tej znajomej. Zapomniałam dodać ze usg mam 2.05 wiec sporo po tobie ale co tam aby wszystko dobrze było:)

Madzia ja dzisiaj też byłam na prenatalnych i większość dzieciaków była wyjątkowo spokojna i nie chciała współpracować wcale (prawie 1.5 godz opóźnienia było). Żeby je rozruszać i żeby się wierciły dziewczyny jadły cukierki lub inne słodkości:-). Może ty zrób odwrotnie i 2-3 godziny przed badaniem nic nie jedz, nie żuj gumy to maluch będzie spokojniejszy.

Jogo - super ze dostalas sie do tego szpitala do ktorego chcialas - no to bedziesz miala swietna opieke i spokojniesza bedziesz. No i czytam ze tak jak ja wyczuwasz juz ruchy - czyli obie takie chodzimy 10 cm nad ziemia i sie na nas patrza jak na wariatki;-):-D Co do moich przeczuc to jak juz pisalam wszystko mi wskazuje na chlopaka nawet tak do niego mowie ale jeszcze gdzies tam mam nadzieje na corcie:) Ale po ostatnich wydarzeniach na forum naprawde jedyne o czym marze to zeby wszystko bylo dobrze i dzidzia byla zdrowa - z reszta pewnie jak kazda tutaj. Co do usg to faktycznie masz pozno ja juz za dwa tygodnie - nie moge sie doczekac.

Siaga - no a co tam u dzidzi po badaniach bo nic nie napisalas?

Mam jakieś przerwy w dostępie do internetu dzisiaj :crazy:

Zuzia dziękuje, na szczęście wszystkie parametry w normie. Smyk waży już prawie 0,5 kg :tak:, a lekarz wykonujący usg zmierzył długość siusiaka :szok: Tego w dzisiejszym badaniu się nie spodziewałam. Przy okazji zrobił piękne zdjęcie 3d buzi i muszę przyznać, że do mnie podobny :-D
Jak dobrze pamiętam to w przyszłym tygodniu masz usg? Bardzo jestem ciekawa płci Twojego dziecka. Cały cas obstawiam dziewuszkę.

Jogo, Zuzia dołączam do śmiejących się do siebie i unoszących nad ziemią :-) przyjemne te kopniaki.

hej dziewczeta ja juz po zabiegu , mialam wczoraj czuje sie ok profesor dbał o mnie
troche zle zniosłam narkoze ale jest juz ok, musialam juz dzis radzic sobie w pracy:)
dziekuje za kciuki

Fusun żadne słowa nie ukoja Twego bólu, przytulam mocno.
Jesli potrzebujesz pomocy jakiejkolwiek jestesmy z Toba

reklama
Do góry