reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hola, fajnie, że się odezwałaś :-)
Czas leci, jak szalony i nie tylko w moim suwaczku. Najbardziej widać to u dzieci.
Nie do wiary, że Karolek ma już 4 miesiące :szok: Kiedy to zleciało, to nie wiem?! Jak się chowa? Może podrzuć jakieś zdjęcie?
Jesteś na fb?

reklama
cześć dziewczyny .Ostatnio podczytuję Was coraz częściej i w końcu zebrało mi się na pisanie .
Ja ruchy czułam już coś koło 16 tygodnia a dokładnie 9 marca moje maleństwo zrobiło mi prezent na urodziny i tak się ruszało , że brzuch mi podskakiwał ( aż się rozczuliłam jak to piszę ) a dziś to od samego rana fikołki ćwiczy i dzięki temu mniejszy stres jest bo wiem , że wszystko w porządku , parę razy nawet sobie popukałam w brzuch mówiąc żeby dało znać mamusi i wyobraźcie sobie , że dało znać .Co do zakupów to ja na razie nic nie mam bo nadal boję się zapeszyć , choć już wózek wybrany i łóżeczko też , poczekam jeszcze ze 2 miesiące i wtedy do hurtowni pojedziemy . Co do kremów dla dzieci na słońce to nie przesadzajcie bo blokują one wytwarzanie wit D a wiadomo jest niezbedna do budowy kośćca wystarczy pieluszka na wózek żeby nie było bezpośredniego dostępu .
Co do cc to mi lekarka sama zaproponowała cc na pierwszej wizycie a ja się zgodziłam bo wiem , że będę się mniej stresować. Oglądałam kilka programów o porodzie i też przez chwile się zastanawiałam , że może jednak naturlas bo to oksytocyna powoduje coś tam i wydziela się coś tam co powoduje coś tam i w końcu doszłam do wniosku , że tyle kobiet miało cesarkę i zdrowe dzieci więc będzie cc . Zresztą wiele moich koleżanek tak męczyło się przy naturalnym , dzieci były wyciskane , wyciągane na siłę - a to pewnie nasze jedyne dziecko będzie no i mój mąż też chce żeby było cc .
Martaczi trzymam kciuki za wyniki , dobre wyniki !
Fusun mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze , oglądałam kiedyś program gdzie wypowiadała się położna gwiazd Żanett Kalita i mówiła żeby nie stresować się tak bardzo odejściem wód bo są 2 pęcherze i w jednym jest mało wód a w drugim więcej i nie każde odejście powoduje poronienie lub poród przedwczesny . Trzymam kciuki za dziewczyny i zobaczysz , że wszystko będzie dobrze .

Ostatnia edycja:
Labo czemu ty nie jesteś w naszym kalendarzu? Czy juz znasz płeć dzidzi? Fajnie ze tak wcześnie czułas ruchy. Ja wczoraj czułam jakieś smyranie w brzuszku ale to pewnie jelita :( czekam na takie ruchy przy których będę pewna ze to dzidzius.

Mazenka i tak stało sie jesteś nasza liderka teraz, fajne uczucie:)? Cycuchami sie nie przejmuj jak będzie czas pokaże .

elleni kiedy kolejne usg? Pewnie sie juz nie możesz doczekać żeby sie dowiedzieć kto mieszka u ciebie. Ja tak jak Zuzia dowiemy sie w drugiej pół kwietnia na polowkowym usg.

Gotadora ra podziwiam za organizacje ! Szybciutko wracajcie do zdrowia .

Ja tak na szybko. Wiktor urodził się wczoraj o 8:30. Ma 57 cm i 3450 g. Także nie jest olbrzymem jakiego mi wrozyli. Jest bardzo grzeczny i ma śliczne długie włoski. Jest małym cycozwisem. Niestety u mnie bardzo mało pokarmu i muszę dokarmiac go ze strzykawki z sondą.
Co do ubranek to nie żałuję, że dokupilam sporo w rozmiarze 56. Mały bardzo ulewa i przez jeden dzień poszło 4 komplety. A najwcześniej ze szpitala wyjdę w piątek.

Pozdrawiam

Sylwia wielkie gratulacje! :-D Dużo mleczka dla małego cycozwisa i dużo zdrówka dla Ciebie! Jak się czujesz po cc? Jak wrażenia? Ale pięknie :-D

reklama
Sylwia OGROMNE GRATULACJE:-), dużo pokarmu i zdrówka dla mamy i synusia:-).
Gotadora no to zdrowia dla całej rodzinki. A jak tam alma i króliczek? opiekuja się maluchami? Piszesz że ćwiczyliście wojtą, a na co? dobrze że doktor stwierdził że wszystko ok i nie ma takiej potrzeby. ja w tym tygodniu byłam z Karolkiem u neurologa (na teraz wyznaczyli nam tremin w styczniu:angry:).wtedy nie chciał wodzić oczkami za przedmiotami. teraz jest dużo lepiej ale jeszcze jakby nie do końca i za 2 m-ce mamy kontrolę.Poza tym wszystko u nas ok. Mały rośnie (wazy już 7,1kg). Jest pogodny, dużo gada po karolkowemu i ma już swój charakterek:sorry2:.Moja koleżanka powiedziała, że "nie wyrodzi sowa sokoła":-D.Teraz szykujemy sie do chrztu. Ubranko, akcesoria i chrzestni zaproszeni. Tylko mama będzie wyglądać jak uboga krewna bo nic sobie kupić nie mogę:-(. A z ostatnich wydarzeń to wczoraj byliśmy na szczepieniu i mały od nocy jest trochę nie swój i w dodatku zaczął mi robić kupkę ze śluzem:-(. Mam nadzieje że to przejdzie.
Lawendowy nie mam fb. jak mi się uda to wstawię zdjęcie do naszej bb grupy.

Do góry