reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Maja witamy Maksia na świecie. Życzę Wam szybkiego powrotu do domu. Jak się czujesz po cc?

Niepokorna, Elleni mam znajomą, która ma refluks i polecała mi rumianek i melisę do picia, mnie na zgagę pomagało. Zakilka tygodni już nie będziecie pamiętać o tych przykrych dolegliwościach.
Kobietki mam nietypową prośbę. Moja teściowa oszalała i już zaczęła robić na szydełku buciki :szok: To nic, że przez rok będą musiały w szafie przeleżeć, ale to będzie pierwsze wnuczę :-D I w związku z tym czy w wolnej chwili możecie zmierzyć stopy swoim pociechom? Bo skoro już te buty robi to niech się kiedyś przydadzą.
I jeszcze jedno pytanie, mam bardzo suchą skórę, używam oliwki dla dzieci, po kąpieli cała się nią maszczę, ale pomaga na krótko. Może któraś z was miała na to skuteczny sposób?

reklama
Siaga u mnie świetnie się sprawdza balsam Nutrogena (norweska formuła). Jak dla mnie najlepsze kosmetyki na sucha skórę to i balsam i krem do rak i krem do stóp tej firmy.
banner2.jpg

Siaga ale ty potrzebujesz do całego ciała jakiegoś kremu czy do brzucha ?? bo jak do brzucha to ja kupiłam sobie ostatnio w rossmanie balsam na rozstępy z firmy Efektima. Bardzo dajnie pachnie i rozprowadza się choć i tak pewnie nic nie zastąpi dla mnie fissanu który używałam w pierwszej ciąży. Był mega tłusty, pięknie pachniał i strasznie ubolewam nad tym, że go wycofali ze sprzedaży :wściekła/y: a tak na całe ciało na razie stosuję oliwkę płynną, później kupię tę w żelu z johnsona bo wydaje mi się, że mocniej ona nawilża i wchodzi w skórę.

Madzialenak krem do rąk używam i też sobie go chwalę, a balsam z pewnością wypróbuję.

Elleni potrzebuję czegoś do całego ciała. Jakieś 2 tyg temu zaczął mi się problem z suchą skorą, chyba przez hormony. Oliwkę w żelu też wypróbuję. Rano balsam, a wieczorem oliwka :tak: a co! Potem będę mówić, że w ciąży to leżałam i pachniałam :-p

Niepokorna nie martw się tsh mi tez teraz odbiega od normy ale lekarz powiedział ze na tym etapie to normalne. Trzeba to skontrolować za jakiś czas i dopiero w tedy ewentualnie podać lek. Szkoda ze masz takie mdłości ale takie uroki ciazy:))) ja poza piersiami ok. Nawet zachciewajką nie mam ale to pewnie zależy od stężenia bthcg ty mialas duże a ja malutkie. Najważniejsze aby dzidzie rosły. Ja ciagle w Polsce i pewnie jeszcze z mc to potrwa.

Siaga aa myślałam, że do brzuszka ci trzeba ;) to niestety nic konkretnego nie podpowiem bo ja tylko na oliwce w zelu całą pierwszą ciążę :) i rano zawsze takie ciałko mięciutkie, fajne było:-p rozumiem, że po kąpieli tą oliwką się smarujesz, tak ? na mocno wymoczoną skórę?? bo jak na suchą to to nic nie daje, już nie raz sprawdzałam, nawet tak nie wsiąka w skórę, nie to co po kąpieli gdzie skóra pije normalnie tę oliwkę

Elleni smaruje się zawsze po myciu, ma mokrą, taką niedokładnie wytartą skórę. Kupię sobie jeszcze balsam neutrogeny i jak to nie pomoże to zacznę się w oliwce kąpać :-)

A ja tam bym chciala zeby ta grupa byla prywatna...malo mi sie podoba, ze wszyscy moga to czytac. Dlatego nie pokazuje malej ani nie wstawiam prywatnych fot.

Myślę podobnie. Tyle, że chciałabym, aby prywatna grupa istniała niezależnie od tego wątku. Ten wątek byłby bardziej ogólny, taki dla wszystkich, bo przecież co chwila pojawiają się nowe mamusie i powinny mieć swoje miejsce i szanse na dołączenie do nas. Ale chciałabym, żeby istniała taka prywatna grupa, na której te najbardziej aktywne i zżyte ze sobą dziewczyny mogłyby dzielić się tym, czym zechcą, bez skrępowania, że ktoś obcy to przeczyta. Ja też podobnie jak milagros nie udostępnię zdjęć na publicznym forum.
No nic, może kiedyś uda się zorganizować takie większe spotkanie przynajmniej, to będzie okazja lepiej się poznać:) Lawendowy jak będziesz w Warszawie w maju, to daj znać, to może się uda spotkać: Ty, ja, Sylwia, pingwinek, może darii bo też chyba jest z Warszawy.

Siaga ja też mam problem z suchą skórą, ale ja mam ten problem od dawna, jeszcze przed ciążą i stawiam, że u mnie to wina twardej wody. W ciąży fajne są kosmetyki Pharmaceris z serii M- macierzyństwo. Jest w tej serii m. in. balsam przeciw rozstępom i balsam ujędrniający do biustu. No a przy okazji mają też typowe właściwości nawilżające. Ale zwykła oliwka dla dzieci też powinna się sprawdzić.

Hej Niepokorna,wspolczuje zlego samopoczucia,ale zobaczysz niedlugo przejdzie.Pisalam do Ciebie wczesniej ale pewnie nie przeczytalas.Sporobuj zajadac migdaly,mojej znajomej bardzo pomogly.Ja mysle ze Ty wcale za pozno nie idziesz do GP, nie wiem tylko jak dlugo bedziesz czekac na szpital.A wlasnie ktory wybralas?Ja bede rodzic w Holles Street,na pierwszej wizycie wrazenia nie za bardzo,ale porodowke podobno maja swietna,znam bardzo duzo dziewczyn ktore tam rodzily.Pozdrawiam :)

reklama
Darii, super, że jesteście już w domku , a najważniejsze, że dochodzisz do siebie. Skąd mogłaś wiedzieć, że podają ci morfinę?!
Chociaż uważam, że pacjent powinien być poinformowany o lekach, które mu się aplikuje.

W szpitalu Gdańsku, na Klicznej, również podają morfinę. A jak ktoś nie chce?!

Siaga
, mam ten sam problem, co Ty. Ja zawsze miałam suchą skórę, ale w ciąży, to już bije wszelakie rekordy.
Wszystkie balsami przynosiły ukojenie na kilka minut. Pani dermatolog poleciła mi krem i emulsje do kąpieli Mediderm.
Są rewelacyjne. Nie zawierają żadnych parabenów i co najważniejsze, można używać dla dzieci od pierwszego miesiąca życia.

Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu - www.doz.pl
MEDIDERM krem 1000g - Dermokosmetyki do ciała | AptekaGemini.pl w Aptece Gimini jest tańszy :-)

MEDIDERM Shower 250ml - Dermokosmetyki do ciała | AptekaGemini.pl

Sylwia, Aleksandretta,
wiem, o czym mowa. Udzielałam się kiedyś na majówkach. I tez powstała prywatna, zamknięta grupa, dla najbardziej aktywnych. Po mojej interwencji i jeszcze kilku dziewczyn, grupa została usunięta. Powstała druga, specjalna, do publikowania zdjęć z ugs i opisywania wizyt lekarskich.
I tak, jak Aleksandretta, ja również nie nadążałam z czytaniem publikowanych postów. One tylko siedziały na BB i pisały.
A na dobrą sprawę nic konkretnego z tego nie wynikało. Chyba w listopadzie napisałam ostatni post. I przeważyły chyba ze dwa, trzy wpisy, dotyczące poronienia. Odniosłam wrażenie, jakbym czytała opis "polowania na sukienkę na wyprzedaży"
No niestety nie udało się kupić. W następnym miesiącu spróbuję raz jeszcze."

Dlatego pozostałam wierna Wam, dziewczyny. I nie żałuję :tak:
Aleksandretta, dzisiaj poniedziałek. Czas na założenie fb ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry