reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Aktualizacja kalendarza na prośbę Peti30 :))

STYCZEŃ
1.DARII (24 styczeń 2014 - cc) - córka Julia

MARZEC
2. MAJA SAUER ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
3. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
4 SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - syn Wiktor

KWIECIEŃ
5. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

MAJ
6. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014) córka Zosia
7 MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
8. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
9. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014)

LIPIEC
10. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
11. MOLLA (07 lipiec 2014)
12. FUSUN (18 lipiec 2014)

SIERPIEŃ
13. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
14. SIAGA (10 sierpień 2014)

WRZESIEŃ

reklama
Jogo mialam robic Nifty,ale zrobilam Panorame.W klinice powiedzieli mi ze jest to prawie to samo,tylko Panorame robia w Stanach i wyniki sa szybciej.Pozniej rozmawialam z moja lekarka i powiedziala mi ze Panorama jest jednak najlepsza.Daje 99,99 procent prawdopodobienstwa.I z tego co wyczytalam w ulotce wykrywa tez zespol Turnera.

Peti gratuluje córeczki. Ooo i widzę, że imię już macie wybrane :-)

Właśnie z Usg wróciłam i dzieciak na początku siusiaka pokazał :szok: To tak dla zachowania równowagi rodzących w sierpniu będzie syn :-) Nie spodziewałam się, że tak szybko będzie widać płeć. Badanie wyszło książkowo,ale dostałam skierowanie na badania prenatalne. Lekarz wypisuje je każdej po in vitro, ale sądząc po dzisiejszej wizycie to będzie tylko formalność.

Jego, lawendowy_sen dziękuję za odpowiedź :* lawendowy_sen nie wiem czy w klinice mi wypiszą receptę na luteinę po obniżce bo to rządówka jak mi ostatnio powiedzieli .... przy pierwszym podejściu miałam np Clexane po zniżce i jeden zastrzyk kosztował mnie 1gr. Teraz przy drugim podejściu dofinansowywanym normalnie musiałam płacić bo powiedzieli że nie mogą zniżek wypisywać jak ktoś jest w programie. Myślę że z luteiną,duphastonem będzie podobnie. Już jedna z nas do mnie się odezwała na priv ;) jesteśmy tu wszystkie niezastąpione ;) teraz oby mieć tę lutkę do wizyty chociaż bo mój gin tak obładowany jest pacjentkami, że od 8,30 do 21 pracuje codziennie i wszystkie godziny 2 tyg na przód zajęte więc nawet nie mam jak wizyty przełożyć na wcześniej.

Elleni, co za bzdura :szok: Dofinansowanie rządowe nie ma nic do zniżek. Jesteś ubezpieczona, płacisz składki i zniżka na luteinę Ci się należy. Z duphastonem się nie martw, bo on jest płatny 100%.
Z clexane sprawa wygląda tak - trzeba mieć udokumentowane wskazanie do jego przyjmowania, bo inaczej lekarze boją się dawać ze zniżką.
Nie wiem skąd jesteś, bo mogłabym Cię poratować luteiną.

Sylwia, Alexandretta - dziewczyny, ja też bardzo dziękuję za spotkanie, było super :-) Może jeszcze uda się nam spotkać, zanim urodzicie, byłoby fajnie.

Lawendowy_sen & Co. - dziękuję(emy) za pozdrowienia i mentalny telemost :-D.Musimy kiedyś się zintegrować z Trójmiastem w połowie drogi - czyli - cytuję stwierdzenie z dzisiejszego spotkania - w Warszawie:-):-). A za drugim razem może być w połowie drogi w Trójmieście, żeby było sprawiedliwie :tak:

Ale drogi ten Swiss, w tej cenie powinien być jeszcze za darmo bilard, basen, barek i strefa VIP :cool: (A może jest, tylko po porodzie nikt nie korzysta :-))

Pingwinek, cała przyjemność po mojej stronie.
Ja najszybciej zawitam do Warszawy w maju i wtedy możemy się spotkać w połowie drogi :-D

A Swiss jeszcze nie jest taki drogi, w porównaniu z warszawskimi klinikami (Medicover, Centrum Damiana)
Na pewno będę korzystała ze wszystkiego, co tylko mi zaoferują. W końcu w tej cenie, to podejrzewam, że to wersja all inclusive ;-)
Więc i barek i basen, animacje i Murzyn z wachlarzem pewnie są na stanie Swiss :-)

reklama
[FONT=&amp]Sylwia1985 No ktoś właśnie mega te Linomagi zachwalał, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to czytałam. Jeśli chodzi o resztę kosmetyków do wykorzystam milion próbek Johnson Baby a pózniej może przejdę na Emolium albo OILLAN, zresztą pewnie wszystko wyjdzie w praniu.Ojej, z tym mlekiem to masz rację!! Faktycznie trzeba wziąć pod uwagę to co będzie podawane w szpitalu, ale mam nadzieję że będę mogła szybko zacząć karmić.[/FONT]

O ile mi znajoma położna mówiła, to emolium, oilan, etc są do skóry atopowej i nie powinno się stosować go przy skórze normalnej. Jeżeli Maks dobrze zareaguje na Johnson, to nie ma sensu zmieniać na produkt dla dzieci z problemami skórnymi. Najlepiej obserwować i ewentualnie zmienić. Tak samo z mlekiem.

peti30 gratuluję zdrowej dziewczynki:)
Na szkole rodzenia położna polecała jeszcze alternatywę dla linomagu... ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy... jakoś na literę 'A' się zaczynała - wyleciało mi z głowy...

Może chodzi o alantan ?

Pingwinek, Aleksandretta bardzo dziękuję za spotkanie i mile spędzony czas. Tak się z Wami zagadałam, że ledwo potem do pracy zdążyłam :-D. I mam nadzieję, że jeszcze jakoś w lutym spotkamy się :-).

Do góry