reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sylwia gratuluję udanej rozmowy! A gdzie kupowałaś te produkty? Ja podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, chusteczki nawilżone, etc. mam już wprawdzie zamówione, ale zawsze może jeszcze coś będzie potrzebne i warto wiedzieć, który sprzedawca jest ok:)

Maja płyn do prania kupowałam po prostu w AuchanDirect przy okazji zamawiania zakupów spożywczych, które zawsze robię przez internet. Zobaczyłam, że mają ten produkt w swoim sklepie internetowym, więc od razu kliknęłam. Nie był raczej w promocji. Za 1,5 l płynu zapłaciłam ok. 21 zł. Kupiłam dwa: taki do kolorów i do białych rzeczy. Lovela chyba nie jest najtańsza - z tego, co zdążyłam się zorientować, to chyba Dzidziuś do prania wychodzi dużo taniej, ale akurat Dzidziusia nie było, więc wzięłam Lovelę, bo dziewczyny też tutaj zachwalały.
Jeśli chodzi o spanie na lewym boku, to staram się tego przestrzegać, jednak nie jestem w stanie spać w jednej pozycji całą noc. Zresztą przekręcanie się z boku na bok dzieje się trochę poza naszą świadomością, zatem myślę, że nie powinnyśmy popadać w paranoję i panikować, gdy obudzimy się np. na plecach albo na prawym boku. Najlepszy dopływ krwi do macicy jest na lewym boku, dlatego w ciągu dnia np. podczas wypoczynku, zawsze kładę się na lewym boku. Ale w nocy nie jestem w stanie już tego non stop kontrolować. Inaczej nie spałabym chyba wcale:) Podobno pomocne są poduchy do spania z MotherHood, bo pozwalają one utrzymywać jedną pozycję snu i powodują, że śpi się troszkę wygodniej. Wiem, że niektóre dziewczyny z nich korzystały i sobie chwaliły. Tę poduchę można później wykorzystać do karmienia piersią: Kojec Premium | motherhood.pl Rozważałam jej zakup, ale póki co się nie zdecydowałam. Maja a Ty masz już całą wyprawkę?

Dziewczyny, czy faktycznie kupiłyście od razu 5 kocyków dla dziecka? Ja mam na razie dwa kocyki i nie wiem, czy lepiej od razu zamówić więcej?

reklama
No uśmiałam się z tych Waszych zakupowych mężów ale mój nie lepszy, ja go szukam ostatnio po całym sklepie, wołam i niosę te prześcieradła a ten stoi cały rozpromieniony z dwoma opakowaniami LEGO 3+ …”no przecież tylko oglądam ..”

ja mam już ... 3 rowerki, zdalnie sterowany helikopter, latawiec, lego chyba 3 paczki , pewnie mam coś jeszcze o czym nawet nie wiem :-D

Aleksandretta wydaje mi się,że lepiej mieć więcej, zawsze zdarzają się jakieś "wypadki" typu tu się uleje, tam się zabrudzi, a jak urodzisz to upału nie będzie więc na pewno się przydadzą

Sylwia gratuluje nowego dyżuru, szkoda że nie w mojej okolicy, bo mnie to czeka większa "naprawa"... już jeden ząb mi się połamał, a dentystka mnie nastraszyła,że mam uzębienie w strasznym stanie. No ale jak popatrzę na moje dwa maleństwa to mi aż tak tych moich ząbków nie szkoda :-)

Aleksandretta Ja mam taką poduchę,Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | motherhood.pl dostałam w prezencie, próbowałam z nią spać jakoś w okolicach 6-7 m-ca, ale było mi niewygodnie, miałam wrażenie,że to 3 -cia osoba w łóżku i czułam się osaczona. Ale za to teraz, w sam raz można podeprzeć sobie brzuszek :-) tylko jak ją wsadzam między nogi, to jak chcę zmienic bok, to muszę nogę wyciągnąć, przerzucić się itd., i generalnie sie budzę bo mi ta noga przyciśnięta trochę drętwieje ;-) ale polecam! na ostatnie miesiace ciazy jest super! i potem jako kojec moze posłużyć, żeby młody nie spadał na boki ;-) pokrowiec jest zdejmowany, można prać, więc jak wam szkoda kasy, można pożyczyć, albo odkupić od kogoś.A taki mały rogal pod biust do karmienia, mam właśnie pożyczony od znajomej, pewnie bardziej sie przyda niż ten wielki, zobaczymy :-)
Maja wierzę,że cie takie teksty wkurzają, ja mam w drugą strone "o Boże, jak ci nogi spuchły!", ale poza nogami, to wyglądam jak zwykle, tylko z brzuchem ;-)
Ja prałam w Dzidziusiu, skład i cena godne polecenia!

Dziewczynki zamawiałam u Informacje o Użytkowniku rodzyneczki - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i naprawdę byłam miło zaskoczona szybkością. O 12 gdzieś zamawiałam, o 16 dostałam maila że już wysłane, a dzisiaj już mam. Co do cen, hmmm. No ja mam porównanie względem sklepu, także taniej, a jak jest względem innych sprzedawców to już nie porównywałam. Ogólnie ma sporo produktów, a ceny za przesyłki kurierem też normalne. Za paczkę (proszek do prania, płyn do płukania, podkłady poporodowe, 2 butelki canpola małe, chusteczki nawilżone, sudocream, smoczki zapasowe, płatki kosmetyczne, śpiworek i fridę ) kurierem zapłaciłam 12 zł. Wszystko było tak zapakowane i zabezpieczone że pół kartony miałam odpadków po rozpakowaniu:-).

Kurier był z dpd i dla mnie to na plus, bo większość sprzedawców korzysta z siódemki a mnie krew zalewa na tych kurierów.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam problem znowu pojawiły się u mnie brązowe plamienia, upławy żadnych innych objawów nie mam :-( nie wiem co robić profesor w klinice mnie olał stwierdził, że nie może prowadzić mnie mailowo :wściekła/y:wizytę u mojego dr prowadzącego tu na mniejscu mam dopiero 27 grudnia a ta sytuacja spędza mi sen z powiek :-(nie wiem co mam robić czy to normalne! może któraś z Was miała podobny problem proszę o odpowiedź. dodam, że jestem w 7 tyg i 4 dniu ciąży,

Martaczi, te plamienia mogą być np od luteiny. Ja na Twoim miejscu nie czekałabym aż do 27 grudnia, tylko w te pędy pojechała do szpitala.
Nawet teraz. Po co masz się stresować, to na pewno nie służy Maleństwo, no i Tobie także. Trzymam kciuki, żeby to była jakaś błahostka.

martaczi nie czekaj. Jedź nawet na IP. Ja miałam krwotok po pęknięciu krwiaka w 18 dpt i długo jeszcze ze mnie sypały się skrzepy. Na izbie przyjęć byłam w 18 dpt i 20 dpt, Obchodzili się ze mną jak z jajkiem gdy opowiedziałam swoją historię, nikt mi nie odmówił pomocy.
Te plamienia mogą być i od luteiny, i od regularnego okresu (jeżeli taki wcześniej miałaś). Lepiej chuchać na zimne i pójść 5 razy do lekarza.

reklama
taki mam plan jutro z rana pojadę do szpitala jeżeli zobaczę coś na wkładce, plamienia nie są obfite po prosty takie delikatne upławy zabarwione na brązowo ostatni byłam z tym samym problemem i dr stwierdził, że to nic takiego więc pomyślałam, że panikuję jak zwykle:zawstydzona/y: a lutkę biorę 3x4 podjęzykowo i estrofem dopochwowo tylko nie wiem do kiedy mam to brac bo u mnie dr już powiedział że mam przestać a w klinice że mam brać i teraz nie wiem co robić bo w klinice zapomniałam do którego tyg mam stosować leki pomóżcie!

a u nas na forum kto po in vitro jeszce w tym roku 7 dziewczyn testuje także proszę o fluidki stare cięzarówki:-D

a i zapomniałam napisać, że ostatnie usg miałam 7 dni temu i było wszystko ok jajniki idealne:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry