reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

iniiia a moj maluch chrapie :-) Niby to nic zlego.Wyczytalam zeby wietrzyc codziennie pokoj i patrzec na temperature,bo niby jak za cieplo to tak dzieciaczki maja.Staraj sie tez codziennie nosek jej wyczyscic,najlepiej po kapieli bo wtedy wydzielina niby lepiej wyciagnac.Ja uzywam w spraju wody morskiej zanim nosek wyczyszcze,no i mam ten wentylek do wyciagania gilonkow.
otri_baby_nassug.jpgBardzo polecam,bo naprawde super sprawa.Nawet jak nic w nosku nie widzisz,to i tak tam w srodku cos siedzi,a to wyciaga wszystko do konca. Moj maly za bardzo tego nie lubi,ale jak go zagadam albo zabawie,to zadko kiedy krzyczy ;-)

reklama
Iniia mój krzyś też ma niekiedy zapchany nosek,stosuje wtedy sterimar a potem kłade małego na brzuszku,zeby wydzielina wypłyneła a nastepnie odciagam gruszką bądź aspiratorem,pomaga:-)
A jak córcia? Grzeczna jest?

Kasia_30 tak jest bardzo grzeczna, niestety tylko przy cycu, a że przy cycu spędza niemal cały dzień to można powiedzieć, że anioł ;)... Na dworze wytrzymuje góra 1,5h potem zaczyna się tak drzeć, że cała mokra wpadam do domu i znów cyc. Na szczęście jeszcze nie ma kolek i mam nadzieję, że tak zostanie. Poza tym jest słodziutka i kochana, ale cyc to podstawa jej egzystencji, jak ssie to nawet okopciany pampers jej nie przeszkadza :). Jeśli jednak dłużej niż 10 minut nie ma cyca w buzi zaczyna krzyczeć i tak cały dzień, aż do kąpieli... Śpi tak bez cyca około 15 minut :) przy cycu caaałlłyyyy dzień by mogła.

iniia a probowalas uzyc smoczka zamiast cycusia? proponuje zebys wyprobowala kilka rodzaji,a ja szczerze polecam smoczki firmy Lovi. LOVI Moj maluch je uwielbia i w sumie do 2 miesiaca nie chcial zadnego innego,ale jak zaczal pic herbatki z butelki to i zaczal inne smoczki niuniac Aventa i Mam,ale Lovi sa dla nas the best :tak:

Moj maly cycka uzywa tylko do jedzenia,wieczorami czasami przy nim zasypia,ale wtedy odkladam go do kolyski i spi do nastepnego karmienia:-) Ogolnie zaczal sie czesciej budzic na cycka,moze dlatego ze juz wiekszy i wiecej jedzonka potrzebuje.Mam dzis kontrole i pierwsze szczepienie,to zapytam sie poloznej. No a tak pozatym,to jest grzeczniutki:tak:

Aaaa no i jednak lece w maju do Polski,prawie na 2 tygodnie.Bilet zamowilam wczoraj...mam cykora,ale dam rade:tak:

Dam Wam znac potem,jak synek bedzie sie czul po szczepieniu.

cześć dziewczynki:)
widzę że dzieciaczki rosną..ja już nie mogę się doczekać jak zobacze synka:D..narazie tylko czuje silne kopniaki, albo jak sie przemieszcza w brzuchu:D. i tak czas leci..siedze w domu-głównie leże bo lekarz tak kazał..troche nudno no ale cóż..
lolitko Ty już niedługo:D. na kiedy masz termin porodu?
czarny kot napisz mi jak możesz jak przeszłaś cesarke i jak sie po niej czułaś?czy długo bolało?czy miałaś problemy później ze wstawaniem albo z zajmowaniem się Dominikiem?? proszę napisz mi jak najwiecej;-)

isia - ja termin na 5 kwietnia mam. ty juz tez sie zblizasz duzymi krokami. u mnie juz synek malo kopie bo miejsca zbyt wiele nie ma ale za to sie prostuje i przeciaga mocno ze brzucho cale chodzi. ty masz na maj termin?

Witajcie
Ide dzis na basen z synkiem :-) Jestem ciekawa jak to zniesie :-pLubi sie kapac,wiec mam nadzieje,ze mu sie spodoba.
A tak ogolnie,to juz niezly dziodziol sie z niego zrobil:tak: Skonczyl 3 miesiace i robi sie z niego maly cwaniaczek:happy2:
Dzisiaj obudzil mnie dzwiekiem yyyyyyyyyyy i walnal taka kupe,ze szok.Ja na zegarek....a tam 6 rano :sorry2: No i co? No wstalismy :sorry2:

IMAG0662.jpg Pozdrowienia dla internetowych cioteczek :cool2:

reklama
iniiia jak bedziesz pisac odpowiedz,to masz tam w opcjach nad tekstem taki obrazek z drzewkiem,jak na niego klikniesz to pojawi ci sie dodawanie zdjecie :tak:

Do góry